opmaak van gegevens uit de database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gijs Jansen

Gijs Jansen

19/11/2010 21:53:18
Quote Anchor link
hallo,

Ik heb een reeks gegevens uit de database gehaald en die wil ik nu in een tabel op het scherm toveren.

ik gebruik de volgende query:

SELECT personen.id, personen.naam, uren.id, uren.id_personeel, uren.datum, uren.begin, uren.eind, uren.totaal FROM personeel AS personen, uren AS uren
WHERE personen.id=uren.id_personeel
GROUP BY uren.datum, personen.naam

werkt prima!

Nu wil ik graag een tabel, waarbij de personeelsnamen bovenaan (x-as) staan en de datum links (van nu tot vroeger, y-as)en daartussen dus: uren.begin, uren.eind, uren.totaal

Weet iemand hoe ik dit doe?
Vast bedankt voor de hulp.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:31:07
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

19/11/2010 22:49:53
Quote Anchor link
Gegeven jouw functie db_query, waarmee je een query kunt uitvoeren, en db_fetch_array, die een regel uit het resultaat ophaalt, kun je deze functie van mij gebruiken.

*
* show a recordset as [normalized] crosstab
*
* @param string $SQL
* @param mixed $rowhead
* string or array of row field names; these will be the leftmost columns in the result
* @param string $colhead
* one field in the set to be used for column names
* @param mixed $values
* string or array of values to be put inside a 'cell'
* @return array
*/
function renderAsCrosstab($SQL, $rowhead, $colhead, $values) {
$SEP_ROWHEAD = '&^';
$SEP_VALUES = '&*';
if (!is_array($rowhead)) $rowhead = array($rowhead);
if (!is_array($values)) $values = array($values);

# collect crosstab data
$set = array();
$res = db_query($SQL);
$table = array();
$cols = array();
while ($res && $row = db_fetch_array($res)) {
# compose row header:
# collect row field values
$key = array();
foreach ($rowhead as $label) $key[] = $row[$label];
# collapse to single string
$key = implode($SEP_ROWHEAD, $key);
# if this will be the first entry, make a recipient array
if (!isset($table[$key]) || !$table[$key]) {
$table[$key] = array();
}
$idx = $row[$colhead];
# collect column headers in order to produce orderly column output (maybe even sorted!)
$cols[$idx] = $idx;
# collect values
$val = array();
foreach ($values as $label) {
$val[] = $row[$label];
}
$table[$key][$idx] = implode($SEP_VALUES, $val);
}

# render crosstab
# would like to prepare filler for multiple cell values
# but the csv output does not support that
$res = '';
$res .= out('block');
# the header line
# for every value one column per colhead column
$res .= out('line');
foreach ($rowhead as $label) {
$res .= out('cel', $label);
}
foreach ($cols as $collabel) {
foreach ($values as $vallabel) {
$res .= out('cel', $collabel.' '.$vallabel);
}
}
$res .= out('/line');
# the table body
foreach ($table as $key => $struc) {
$res .= out('line');
$key = explode($SEP_ROWHEAD, $key);
foreach ($key as $label) {
$res .= out('cel', $label);
}
foreach ($cols as $idx) {
if (isset($struc[$idx])) {
$val = explode($SEP_VALUES, $struc[$idx]);
foreach ($val as $label) {
$res .= out('cel', $label);
}
} else {
$val = array();
}
if (count($val) < count($values)) {
for ($i=count($val); $i<count($values); $i++) {
$res .= out('cel', '');
}
}
}
$res .= out('/line');
}
$res .= out('/block');
return $res;
}

/**
* helper for renderAsCrosstab
* either writes output, or adds it up, setting headers for csv download
*
* @param string $typ
* /?(block|line|cel)
* @param string $par
* empty cell will contain &nbsp; entity
* @return string
*/
function out($typ, $par='') {
static $line;
$res = '';
if (isset($_GET['csv']) && $_GET['csv']) {
switch ($typ) {
case 'block':
header("Content-type:text/csv");
header("Content-disposition: attachment; filename=\"result.csv\"");
break;
case '/block':
break;
case 'line':
$line = array();
break;
case '/line':
$res = implode(';',$line)."\r\n";
break;
case 'cel':
# iets doen als er een " in $par zit? Wat is daarover de afspraak in CSV?
// if (!$par) $par = ' '; // niet nodig
$line[] = '"'.$par.'"';
break;
}
} else {
switch ($typ) {
case 'block':
$res = '<table border="1">';
break;
case '/block':
$res = '</table>';
break;
case 'line':
$res = '<tr>';
break;
case '/line':
$res = '</tr>';
break;
case 'cel':
if (!$par) $par = '&nbsp;';
$res = '<td>'.$par.'</td>';
break;
}
$res .= "\r\n"; // toch beetje source formatten
}
return $res;
}
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

20/11/2010 09:03:11
Quote Anchor link
[code]zet je code ff hiertussen[/code]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.