Opslaan uitlogtijd...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »
Swaenie -

swaenie -

30/04/2012 21:51:53
Quote Anchor link
Hallo,

Op moment van uitloggen ga ik naar een uitlogpagina met onderstaande code.
Ik wil de uitlogtijd opslaan in een database. Voer ik de query rechtstreeks uit, dan werkt het, maar via onderstaand script niet. Wat gaat er toch mis...?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

session_start();
ob_start();

$sql    = "UPDATE logboek SET uitlog = '".date('Y-m-d H:i:s')."' WHERE log_id = ".$_SESSION['log_id'];
$query  = mysql_query($sql);

session_unset();
session_destroy();

header('Location: ../index.php');

?>



Ik heb voor jouw heel even de code tags toegevoegd. Kan je dit voortaan zelf doen? Dit maakt de code beter leesbaar voor andere mensen op dit forum. Alvast bedankt!
[/modedit]
Gewijzigd op 30/04/2012 23:35:18 door Niels K
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:03:01
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/04/2012 22:08:30
Quote Anchor link
Wat geeft dit script aan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
session_start();
ob_start();

$sql = "UPDATE logboek SET uitlog = '".date('Y-m-d H:i:s')."' WHERE log_id = ".$_SESSION['log_id'];
$query = mysql_query($sql);

if(!$query){
    echo 'Er is iets misgegaan met de Query';
}
else{
    echo 'De query is succesvol uitgevoerd.';
}


session_unset();
session_destroy();

//header('Location: ../index.php');
?>
Gewijzigd op 30/04/2012 22:35:03 door Nick Dijkstra
 
Aad B

Aad B

30/04/2012 22:18:14
Quote Anchor link
Inderdaad sql foutafhandeling inbouwen maar hoe zinvol is het bijhouden van uitloggen? Vele gebruikers sluiten gewoon de browser of gaan naar een ander url/bookmark of whatever. Je gaat dus inconsistente data verzamelen.
Edit:
Waar komt overigens het vervolg van ob_start?? (ob_end_flush)?? While output buffering is active no output is sent from the script
Gewijzigd op 30/04/2012 22:22:25 door Aad B
 
Swaenie -

swaenie -

30/04/2012 22:29:52
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie.

Ik krijg de melding:
Notice: Use of undefined constant query - assumed 'query' in C:\Tijdelijk\USBWebserver\RVHC\overig\uitlog.php on line 8
De query is succesvol uitgevoerd.

In de database blijft het echter: 0000-00-00 00:00:00
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/04/2012 22:34:52
Quote Anchor link
O, ik zie het, heb een foutje gemaakt in het script. Moet een dollarteken voor query. Heb het aangepast in het script.
 
Swaenie -

swaenie -

30/04/2012 22:41:09
Quote Anchor link
Excuses Nick dat had ik ook kunnen zien...
Maar hij zegt uiteindelijk 'De query is succesvol uitgevoerd.'
In de database blijft het echter: 0000-00-00 00:00:00, terwijl het rechtstreeks uitvoeren van de betreffende string wel werkt als ik deze in phpMyAdmin uitvoer.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/04/2012 22:45:03
Quote Anchor link
Welk type gebruik je voor de kolom uitlog in je database?
 
Swaenie -

swaenie -

30/04/2012 22:49:29
Quote Anchor link
Datetime.

Op dezelfde wijze sla ik ook de inlogtijd op. Eveneens Datetime. En dat werkt wel.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/04/2012 22:54:14
Quote Anchor link
1) schrap dat ob_start() eens. Als je script correct is, heb je dat in 99,9% van de gevallen niet nodig.

2) echo je query naar het scherm. Klopt hetgeen daar staat wel met wat je verwacht?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/04/2012 22:55:27
Quote Anchor link
En klopt het log_id ook?
 
Swaenie -

swaenie -

30/04/2012 23:03:53
Quote Anchor link
Ik heb ob_start() verwijderd.

Hij zegt:
UPDATE logboek SET uitlog = '2012-04-30 23:00:49' WHERE log_id = 24
Er is iets misgegaan met de query...

Ik zie niet wat er mis is met de query.
 
Niels K

Niels K

30/04/2012 23:22:03
Quote Anchor link
Jongens, waarom gebruiken jullie geen NOW() in de query??
 
- Raoul -

- Raoul -

30/04/2012 23:58:09
Quote Anchor link
Zoals Niels zegt, verander 'uitlog' datatype in de db naar DATETIME en doe dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE logboek SET uitlog = NOW() WHERE log_id = ...
Gewijzigd op 30/04/2012 23:58:28 door - Raoul -
 
Swaenie -

swaenie -

01/05/2012 13:48:12
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken en de tips...
Natuurlijk, NOW() is veel verstandiger. Weer wat geleerd. Toch krijg ik:

UPDATE logboek SET uitlog = NOW() WHERE log_id = 28
Er is iets misgegaan met de Query

Waarom gaat de query mis bij het uitloggen en werkt dezelfde query goed bij inloggen?
De datatypes staan op -Datetime-.

Iemand nog een idee?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

01/05/2012 13:50:53
Quote Anchor link
bestaat 'uitlog' wel? Ga de query eens debuggen mbv mysql_error()
 
Swaenie -

swaenie -

01/05/2012 14:10:05
Quote Anchor link
@Hertog Jan
Wat verschrikkelijk stom van me. Hij kwam de database niet in...

Het spijt me dat ik jullie zo heb beziggehouden. Toch weer het nodige geleerd.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

01/05/2012 14:12:15
Quote Anchor link
Hans de bijl op 01/05/2012 14:10:05:
@Hertog Jan
Wat verschrikkelijk stom van me. Hij kwam de database niet in...

Het spijt me dat ik jullie zo heb beziggehouden. Toch weer het nodige geleerd.


agh kan gebeuren, iedereen maakt fouten. Zorg gewoon goed dat je debugt. http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.