Opstapje OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

14/11/2012 16:51:50
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag beginnen aan een nieuw project, een webbased RPG (13 in een dozijn :P) en dit keer wil ik eerst beginnen met het maken van het registreren, inloggen en uitloggen (in OOP).

Hier moeten dus classes voor worden geschreven, nu ben ik vrij nieuw in OOP en weet ik niet echt waar ik moet beginnen.

Moet ik eerst beginnen aan een class met algemene info: naam van de site, character setting, noem maar op.
Of met een class die dingen opslaat (en ik heb in een ouder topic van mij begrepen dat hier een storage class voor moet worden gemaakt).

Kortom: Kan iemand me zeggen waar en hoe ik hier precies aan moet beginnen?

Alvast heel erg bedankt!

Edit:
Ik ben zelf al begonnen aan een basis stukje, dit is alles wat ik tot nu toe heb:

/includes/classes/core.class.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
// Core
class Core
{
    // Variables
    protected $_siteName;
    protected $_charSet;
    
    // Constructor
    public function Core($siteName, $charSet)
    {

        $this->_siteName = (string) $siteName;
        $this->_charSet = (string) $charSet;
    }

    
    // Get Site Name
    public function getSiteName()
    {

        return (string) $this->_siteName;
    }

    
    // Set Site Name
    public function setSiteName($siteName)
    {

        $this->_siteName = (string) $siteName;
    }

    
    // Get Char Set
    public function getCharSet()
    {

        return (string) $this->_charSet;
    }

    
    // Set Char Set
    public function setCharSet($charSet)
    {

        $this->_charSet = (string) $charSet;
    }
}


$core = new Core('Site Naam', 'UTF-8');
?>
Gewijzigd op 14/11/2012 20:16:34 door Lord Gaga
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:46:27
 
Rick vdVeen

Rick vdVeen

14/11/2012 23:46:40
Quote Anchor link
Hoi,
Als ik vragen mag, wat voor soort RPG wordt het? Ik zou eventueel wel willen helpen.
 
Stefan WM

Stefan WM

15/11/2012 09:55:25
Quote Anchor link
Ik vraag me af of dat van toepassing is Rick, ik denk dat het een projectje is om van te leren als ik het zo hoor/zie.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

15/11/2012 11:52:27
Quote Anchor link
Stefan van den Broek op 15/11/2012 09:55:25:
Ik vraag me af of dat van toepassing is Rick, ik denk dat het een projectje is om van te leren als ik het zo hoor/zie.


Ik wil wel serieus proberen een goede werkende RPG te maken, maar dan wel echt zelf, dus niet in een team bijv.

En de reden dat ik hier om een opstapje richting OOP vraag is omdat ik dit keer écht OOP wil werken. Op internet zijn wel veel tutorials te vinden over hoe je nou bijv. een class maakt, maar ik kan niks vinden over naamgeving of waar jen classes nou wel of niet voor gebruikt, en hoe je ze goed aanroept (ik had al iets gelezen over een autoloader maar daar kan ik weinig over vinden)
 
Stefan WM

Stefan WM

15/11/2012 11:54:34
Quote Anchor link
Naamgeving is vaak iets dat je zelf/met je team vaststelt. Verder wil ik je vragen iets specifieker te zijn over wat je nu van ons verwacht. Gewoon OOP kreten roepen heeft weinig zin denk ik.
 
Chris PHP

Chris PHP

15/11/2012 11:56:07
Quote Anchor link
Een goedlopende RPG in je uppie is onmogelijk.

Je moet kunnen Photoshoppen, coden, modellen (3D modellen), scripten, server(s) beheren, verhaallijn schrijven (zonder verhaal geen RPG), tourbleshooting, customer support, uitbreiden van je RPG, marketing, en nog wat meer.

Dat gaat je nooit lukken in je eentje, tegen de tijd dat je een speelbare RPG hebt, is wellicht de techniek en code verouderd waardoor je weinig spelers zult krijgen en wellicht niet eens alles werkt.

Dit soort projecten zijn tijdrovend.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

15/11/2012 11:57:30
Quote Anchor link
Nou, ik wil dus weten hoe je nou begint aan de basis van een site (in OOP), zelf ben ik nu beginnen met een 'core' class met daarin de gegevens van de site (in dit geval alleen de titel en de charset), maar wat zou hier nog meer bij moeten? En moet ik misschien op een andere manier beginnen?

@Chris:
IK bedoel meer het programmeerdeel (hoewel ik het pixelen ook zelf doe), een vriend van mij schrijft de verhaallijnen en er zijn genoeg andere mensen die eventueel zouden willen helpen op andere gebieden.
Gewijzigd op 15/11/2012 11:58:58 door Lord Gaga
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 12:00:25
Quote Anchor link
Misschien werkt deze site? http://www.phptuts.nl/view/45/
 
Chris PHP

Chris PHP

15/11/2012 12:09:07
Quote Anchor link
Uhm...

Ik zou maar eerst eens aan je 'game engine' beginnen, en je site als laatste. Je zult met zoveel factoren rekening moeten houden, en zoveel complexe formules. Voor een RPG krijg je veel punten, hieronder een paar.

Characters
Classes, Spells, Abilities, item durrability, stemmen, base stats, boosts, type armor, turn based/real time, items, NPC's, rassen, etc

Wereld
landschappen, collision engine, gebouwen, objects, geluiden, limitaties, currency, economie etc.

Verhaal
verhaallijn, quests, evenementen, tijdlijn, etc

Spelers
chat, controls, opslaan van alle gegevens, snelheid van je game, etc

Dit is nog maar een handje vol van wat er allemaal bij komt kijken, dit is een grote ondernemening en geen beginnen aan in je uppie. Er zijn overigens genoeg mensen die hier met plezier (voor niets) aan mee willen werken.

Toevoeging op 15/11/2012 12:09:49:

Lord Gaga op 15/11/2012 11:57:30:
@Chris:
een vriend van mij schrijft de verhaallijnen en er zijn genoeg andere mensen die eventueel zouden willen helpen op andere gebieden.


Je zegt net dat je het alleen ging doen.
 
Jasper DS

Jasper DS

15/11/2012 12:14:46
Quote Anchor link
Voordat je begint aan zo'n groot OOP project zou je eens moeten kijken naar desing patterns etc. Ik ben nu zelf ook een OOP login systeem aan het maken en dat vind ik als OOP beginner al erg moeilijk. Ik denk dat deze opdracht bijna onmogelijk is zonder een deftige OOP kennis.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

15/11/2012 14:53:17
Quote Anchor link
Chris NVT op 15/11/2012 12:09:07:
Uhm...

Ik zou maar eerst eens aan je 'game engine' beginnen, en je site als laatste. Je zult met zoveel factoren rekening moeten houden, en zoveel complexe formules. Voor een RPG krijg je veel punten, hieronder een paar.

Characters
Classes, Spells, Abilities, item durrability, stemmen, base stats, boosts, type armor, turn based/real time, items, NPC's, rassen, etc

Wereld
landschappen, collision engine, gebouwen, objects, geluiden, limitaties, currency, economie etc.

Verhaal
verhaallijn, quests, evenementen, tijdlijn, etc

Spelers
chat, controls, opslaan van alle gegevens, snelheid van je game, etc

Dit is nog maar een handje vol van wat er allemaal bij komt kijken, dit is een grote ondernemening en geen beginnen aan in je uppie. Er zijn overigens genoeg mensen die hier met plezier (voor niets) aan mee willen werken.

Toevoeging op 15/11/2012 12:09:49:

Lord Gaga op 15/11/2012 11:57:30:
@Chris:
een vriend van mij schrijft de verhaallijnen en er zijn genoeg andere mensen die eventueel zouden willen helpen op andere gebieden.


Je zegt net dat je het alleen ging doen.


Het meeste doe ik alleen ja, maar ik heb daarnaast wel vrienden die 'helpen', de ideeën, verhaallijn etc. is allemaal al uitgedacht.

Waar ik nu dus mee wil beginnen is een basis (inloggen, registreren, uitloggen), en vanuit die basis wil ik steeds verder werken om er een RPG van te maken.

(en het is een webbased RPG dus ik snap niet echt wat je bedoeld met eerst een 'game engine', aangezien dat onderdeel is van de site)

Edit:
Het is overigens ook wel handig om even te melden dat het text based wordt, dus meer de richting op van een maffia achtig iets.
Gewijzigd op 15/11/2012 14:54:35 door Lord Gaga
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.