Opstapje OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

14/11/2012 16:51:50
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag beginnen aan een nieuw project, een webbased RPG (13 in een dozijn :P) en dit keer wil ik eerst beginnen met het maken van het registreren, inloggen en uitloggen (in OOP).

Hier moeten dus classes voor worden geschreven, nu ben ik vrij nieuw in OOP en weet ik niet echt waar ik moet beginnen.

Moet ik eerst beginnen aan een class met algemene info: naam van de site, character setting, noem maar op.
Of met een class die dingen opslaat (en ik heb in een ouder topic van mij begrepen dat hier een storage class voor moet worden gemaakt).

Kortom: Kan iemand me zeggen waar en hoe ik hier precies aan moet beginnen?

Alvast heel erg bedankt!

Edit:
Ik ben zelf al begonnen aan een basis stukje, dit is alles wat ik tot nu toe heb:

/includes/classes/core.class.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
// Core
class Core
{
    // Variables
    protected $_siteName;
    protected $_charSet;
    
    // Constructor
    public function Core($siteName, $charSet)
    {

        $this->_siteName = (string) $siteName;
        $this->_charSet = (string) $charSet;
    }

    
    // Get Site Name
    public function getSiteName()
    {

        return (string) $this->_siteName;
    }

    
    // Set Site Name
    public function setSiteName($siteName)
    {

        $this->_siteName = (string) $siteName;
    }

    
    // Get Char Set
    public function getCharSet()
    {

        return (string) $this->_charSet;
    }

    
    // Set Char Set
    public function setCharSet($charSet)
    {

        $this->_charSet = (string) $charSet;
    }
}


$core = new Core('Site Naam', 'UTF-8');
?>
Gewijzigd op 14/11/2012 20:16:34 door Lord Gaga
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:19:19
 
Rick vdVeen

Rick vdVeen

14/11/2012 23:46:40
Quote Anchor link
Hoi,
Als ik vragen mag, wat voor soort RPG wordt het? Ik zou eventueel wel willen helpen.
 
Stefan WM

Stefan WM

15/11/2012 09:55:25
Quote Anchor link
Ik vraag me af of dat van toepassing is Rick, ik denk dat het een projectje is om van te leren als ik het zo hoor/zie.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

15/11/2012 11:52:27
Quote Anchor link
Stefan van den Broek op 15/11/2012 09:55:25:
Ik vraag me af of dat van toepassing is Rick, ik denk dat het een projectje is om van te leren als ik het zo hoor/zie.


Ik wil wel serieus proberen een goede werkende RPG te maken, maar dan wel echt zelf, dus niet in een team bijv.

En de reden dat ik hier om een opstapje richting OOP vraag is omdat ik dit keer écht OOP wil werken. Op internet zijn wel veel tutorials te vinden over hoe je nou bijv. een class maakt, maar ik kan niks vinden over naamgeving of waar jen classes nou wel of niet voor gebruikt, en hoe je ze goed aanroept (ik had al iets gelezen over een autoloader maar daar kan ik weinig over vinden)
 
Stefan WM

Stefan WM

15/11/2012 11:54:34
Quote Anchor link
Naamgeving is vaak iets dat je zelf/met je team vaststelt. Verder wil ik je vragen iets specifieker te zijn over wat je nu van ons verwacht. Gewoon OOP kreten roepen heeft weinig zin denk ik.
 
Chris PHP

Chris PHP

15/11/2012 11:56:07
Quote Anchor link
Een goedlopende RPG in je uppie is onmogelijk.

Je moet kunnen Photoshoppen, coden, modellen (3D modellen), scripten, server(s) beheren, verhaallijn schrijven (zonder verhaal geen RPG), tourbleshooting, customer support, uitbreiden van je RPG, marketing, en nog wat meer.

Dat gaat je nooit lukken in je eentje, tegen de tijd dat je een speelbare RPG hebt, is wellicht de techniek en code verouderd waardoor je weinig spelers zult krijgen en wellicht niet eens alles werkt.

Dit soort projecten zijn tijdrovend.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

15/11/2012 11:57:30
Quote Anchor link
Nou, ik wil dus weten hoe je nou begint aan de basis van een site (in OOP), zelf ben ik nu beginnen met een 'core' class met daarin de gegevens van de site (in dit geval alleen de titel en de charset), maar wat zou hier nog meer bij moeten? En moet ik misschien op een andere manier beginnen?

@Chris:
IK bedoel meer het programmeerdeel (hoewel ik het pixelen ook zelf doe), een vriend van mij schrijft de verhaallijnen en er zijn genoeg andere mensen die eventueel zouden willen helpen op andere gebieden.
Gewijzigd op 15/11/2012 11:58:58 door Lord Gaga
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 12:00:25
Quote Anchor link
Misschien werkt deze site? http://www.phptuts.nl/view/45/
 
Chris PHP

Chris PHP

15/11/2012 12:09:07
Quote Anchor link
Uhm...

Ik zou maar eerst eens aan je 'game engine' beginnen, en je site als laatste. Je zult met zoveel factoren rekening moeten houden, en zoveel complexe formules. Voor een RPG krijg je veel punten, hieronder een paar.

Characters
Classes, Spells, Abilities, item durrability, stemmen, base stats, boosts, type armor, turn based/real time, items, NPC's, rassen, etc

Wereld
landschappen, collision engine, gebouwen, objects, geluiden, limitaties, currency, economie etc.

Verhaal
verhaallijn, quests, evenementen, tijdlijn, etc

Spelers
chat, controls, opslaan van alle gegevens, snelheid van je game, etc

Dit is nog maar een handje vol van wat er allemaal bij komt kijken, dit is een grote ondernemening en geen beginnen aan in je uppie. Er zijn overigens genoeg mensen die hier met plezier (voor niets) aan mee willen werken.

Toevoeging op 15/11/2012 12:09:49:

Lord Gaga op 15/11/2012 11:57:30:
@Chris:
een vriend van mij schrijft de verhaallijnen en er zijn genoeg andere mensen die eventueel zouden willen helpen op andere gebieden.


Je zegt net dat je het alleen ging doen.
 
Jasper DS

Jasper DS

15/11/2012 12:14:46
Quote Anchor link
Voordat je begint aan zo'n groot OOP project zou je eens moeten kijken naar desing patterns etc. Ik ben nu zelf ook een OOP login systeem aan het maken en dat vind ik als OOP beginner al erg moeilijk. Ik denk dat deze opdracht bijna onmogelijk is zonder een deftige OOP kennis.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

15/11/2012 14:53:17
Quote Anchor link
Chris NVT op 15/11/2012 12:09:07:
Uhm...

Ik zou maar eerst eens aan je 'game engine' beginnen, en je site als laatste. Je zult met zoveel factoren rekening moeten houden, en zoveel complexe formules. Voor een RPG krijg je veel punten, hieronder een paar.

Characters
Classes, Spells, Abilities, item durrability, stemmen, base stats, boosts, type armor, turn based/real time, items, NPC's, rassen, etc

Wereld
landschappen, collision engine, gebouwen, objects, geluiden, limitaties, currency, economie etc.

Verhaal
verhaallijn, quests, evenementen, tijdlijn, etc

Spelers
chat, controls, opslaan van alle gegevens, snelheid van je game, etc

Dit is nog maar een handje vol van wat er allemaal bij komt kijken, dit is een grote ondernemening en geen beginnen aan in je uppie. Er zijn overigens genoeg mensen die hier met plezier (voor niets) aan mee willen werken.

Toevoeging op 15/11/2012 12:09:49:

Lord Gaga op 15/11/2012 11:57:30:
@Chris:
een vriend van mij schrijft de verhaallijnen en er zijn genoeg andere mensen die eventueel zouden willen helpen op andere gebieden.


Je zegt net dat je het alleen ging doen.


Het meeste doe ik alleen ja, maar ik heb daarnaast wel vrienden die 'helpen', de ideeën, verhaallijn etc. is allemaal al uitgedacht.

Waar ik nu dus mee wil beginnen is een basis (inloggen, registreren, uitloggen), en vanuit die basis wil ik steeds verder werken om er een RPG van te maken.

(en het is een webbased RPG dus ik snap niet echt wat je bedoeld met eerst een 'game engine', aangezien dat onderdeel is van de site)

Edit:
Het is overigens ook wel handig om even te melden dat het text based wordt, dus meer de richting op van een maffia achtig iets.
Gewijzigd op 15/11/2012 14:54:35 door Lord Gaga
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.