Order By werkt niet helemaal correct.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 09:55:11
Quote Anchor link
hey allemaal,

Ik ben bezig met mijn website te update naar PDO.
Nu ben ik echter op een probleem gebotst

Ik heb een foto slider op mijn startpagina staan, deze foto's worden gesorteerd onder de noemer "Volgorde".
Waardoor ik kan bepalen welke foto er eerst mag getoond worden in mijn foto slider.

Nu het probleem is dat met PDO mijn foto slider niet meer naar mijn "ORDER BY" functie kijkt en de foto's wel in volgorde afspeelt maar niet begint met nummer 1 maar willekeurig kiest op welke nummer deze begint (bijvoorbeeld: begint op nummer 6 en dan 7, 8 ,9 .. )

Sqlpost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$postquery = "SELECT * FROM Slider WHERE Locatie = 1 ORDER BY 'volgorde' ASC";
$indexslider = $pdo->query($postquery);


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? while ($row = $indexslider->fetch()): ?>          
    <img src="images/Slider/<? echo htmlspecialchars($row['photo_name'])?>" alt="<? echo htmlspecialchars($row['Bericht'])?>" />
<? endwhile; ?>  


UPDATE: 4/08/2014 (22:17)
Hieronder opnieuw mijn vraag maar (hopelijk) beter geformuleerd.

Dit is mijn structuur dat ik probeer te bekomen:
Afbeelding

Voorbeeld van slider: (Bij het drukken op F5 wordt er telkens een andere foto als nummer 1 weergeven dit moet altijd dezelfde zijn.
Originele pagina: http://tinyurl.com/lr7oudg
Enkel slider pagina: http://tinyurl.com/o5u3x2a


Dit is de slider dat ik gebruik (Source code)
http://www.menucool.com/javascript-image-slider

Mijn orginele SQL tabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE `Slider` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `photo_name` varchar(200) NOT NULL,
  `Bericht` varchar(200) NOT NULL,
  `Locatie` int(200) NOT NULL,
  `volgorde` int(200) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  FULLTEXT KEY `photo_name` (`photo_name`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=51 DEFAULT CHARSET=latin1
Gewijzigd op 04/08/2014 22:25:42 door Jaimy A
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 00:27:17
 
N K

N K

03/08/2014 11:40:48
Quote Anchor link
Wellicht zit het in je javascript?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 11:53:43
Quote Anchor link
Het heeft ervoor altijd perfect gewerkt tot ik overstape naar PDO :/
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2014 11:55:43
Quote Anchor link
Pdo past de quarks niet dusdanig aan dat de order by weg valt.
Wat is het resultaat van de query? Kijk dus even wat de print_r() geeft.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

03/08/2014 12:16:32
Quote Anchor link
moeten er wel '' om je 'volgorde'?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 12:17:02
Quote Anchor link
print_r ($row);
weergeeft :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Array (

[id] => 17 [0] => 17 [photo_name] => 1.jpg [1] => 1.jpg [Bericht] => Een kijkje in onze vernieuwde winkel! [2] => Een kijkje in onze vernieuwde winkel! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 1 [4] => 1 )

Array ([id] => 18 [0] => 18 [photo_name] => 2.jpg [1] => 2.jpg [Bericht] => Meer ruimte om al onze modellen makkelijker te bekijken. [2] => Meer ruimte om al onze modellen makkelijker te bekijken. [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 2 [4] => 2 )

Array ( [id] => 19 [0] => 19 [photo_name] => 3.jpg [1] => 3.jpg [Bericht] => Alle ruimtes worden optimaal benut. [2] => Alle ruimtes worden optimaal benut. [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 3 [4] => 3 )

Array ( [id] => 20 [0] => 20 [photo_name] => 4.jpg [1] => 4.jpg [Bericht] => Een nieuwe en overzichtelijkere kleding hoek! [2] => Een nieuwe en overzichtelijkere kleding hoek! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 4 [4] => 4 )

Array ( [id] => 21 [0] => 21 [photo_name] => 5.jpg [1] => 5.jpg [Bericht] => Heb jij al een project one fiets? Stel hem nu samen! [2] => Heb jij al een project one fiets? Stel hem nu samen! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 5 [4] => 5 )

Array ( [id] => 22 [0] => 22 [photo_name] => 6.jpg [1] => 6.jpg [Bericht] => De Rolls Royce onder de fietsen... Koga! [2] => De Rolls Royce onder de fietsen... Koga! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 6 [4] => 6 )

Array ( [id] => 23 [0] => 23 [photo_name] => 7.jpg [1] => 7.jpg [Bericht] => Een breed gamma aan kinder fietsen! [2] => Een breed gamma aan kinder fietsen! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 7 [4] => 7 )

Array ( [id] => 24 [0] => 24 [photo_name] => 8.jpg [1] => 8.jpg [Bericht] => Voor kwaliteits volle koersfietsen het juiste adres! [2] => Voor kwaliteits volle koersfietsen het juiste adres! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 8 [4] => 8 )

Array ( [id] => 25 [0] => 25 [photo_name] => 9.jpg [1] => 9.jpg [Bericht] => Een vernieuwde kassa om U optimaal van dienst te zijn! [2] => Een vernieuwde kassa om U optimaal van dienst te zijn! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 9 [4] => 9 )


Volgens deze print zou het oke moeten zijn maar wanneer ik mijn pagina een paar keer vernieuw (f5) dan krijg ik telkens een andere foto voorraan en dat had ik niet voor ik naar pdo overschakelde
Gewijzigd op 03/08/2014 12:23:01 door Jaimy A
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2014 12:35:04
Quote Anchor link
Dat ligt dan niet aan je PDO.
Op welke pagina (online liefst) staat dit?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 12:49:54
Quote Anchor link
@Tobias Tobias met of zonder geeft niet veel verschil heb eerst zelf al wat staan zoeken maar probleem niet gevonden waardoor de ' er nog steeds staan.

@Eddy E
Website:
http://tinyurl.com/lr7oudg

Dit is de juiste volgorde:
Afbeelding

Slider:
http://www.menucool.com/javascript-image-slider

Als je de pagina vernieuwt komt er telkens een andere afbeelding wel in volgorde maar niet vanaf afbeelding 1
Gewijzigd op 03/08/2014 12:57:57 door Jaimy A
 
N K

N K

03/08/2014 13:02:53
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/08/2014 13:04:48
Quote Anchor link
Zo te zien staat het JavaScript voor de eerste slide in de slider op random/shuffle.
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 13:32:02
Quote Anchor link
@N K
De topic dat je laat zien "Is it possible to start the slider on a particular slide?" Gaat over het het feit dat iemand de slides random wilt laten zien dus 1ste bezoek krijg je afbeelding 1 , en volgende keer dat je de pagina bezoek een andere afbeelding, een beetje zoals ik nu heb maar niet wil.

@Ward van der put
Instellingen staan toch niet op random/schuffle ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
var sliderOptions =
{
    sliderId: "slider",
    startSlide: 1, <- nummer waar te starten, slide of shuffel zoals je zelf wenst te gebruiken
    effect: "series1",
    effectRandom: false,
    pauseTime: 2500,
    transitionTime: 500,
    slices: 14,
    boxes: 8,
    hoverPause: 1,
    autoAdvance: true,
    captionOpacity: 0.3,
    captionEffect: "fade",
    thumbnailsWrapperId: "thumbs",
    m: false,
    license: "b2e98"
};
Gewijzigd op 03/08/2014 13:38:27 door Jaimy A
 
N K

N K

03/08/2014 13:42:32
Quote Anchor link
Als ik naar je DOM kijk zijn je images random weggeschreven.
Je ziet daar trouwens ook dat het javascript idd niet random is.
Je php output lijkt toch niet in de juiste volgorde te zijn.
Gewijzigd op 03/08/2014 13:48:03 door N K
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 13:44:40
Quote Anchor link
@N_K beetje meer uitleg aub ben er allemaal nogal beginnend in :D
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 13:47:09
Quote Anchor link
ORDER BY 'volgorde' ASC

Je sorteert toch echt op de string die begint met v en eindigt met e

Dat is gelijk voor elke row die je vindt, dus je sorteert feitelijk niet.

Als het om de inhoud van een kolom, dan vermeld je die kolomnaam zonder quotes er omheen. Hooguit gebruik je nog backticks, ````` en dus niet ' ' ' '
 
N K

N K

03/08/2014 13:49:37
Quote Anchor link
@Ivo P.: Hij lijkt daarentegen wel te sorteren. Kijk naar print_r ($row) bovenaan.
Of mis ik iets?
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 16:16:58
Quote Anchor link
Je sorteert niet. Punt.

De resultaten komen er natuurlijk wel in een bepaalde volgorde uit. Dat geldt ook voor een lotto machine.

Hoogst waarschijnlijk treft mysql de resultaten aan op de volgorde van invoeren. Zo te zien is die gelijk aan de inhoud van de kolom `volgorde` Maar oom gelijk aan de naamgeving van de plaatjes. Mag ik dan stellen dat je op de naam van de plaatjes hebt gesorteerd?

Toevoeging op 03/08/2014 16:19:56:

Mysql is wel zo lui om, als jij niets naders opgeeft, de resultaten in volgorde vanaantreffen uit te spugen
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 22:33:01
Quote Anchor link
@Ivo P kun je dan uitleggen waarom ik + mysql niet sorteert ? anders wordt het wel heel vaag ;-)
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 00:32:33
Quote Anchor link
Je sorteert op een string, omdat je quotes gebruikt.

Dus ipv dat je zegt: "sorteer op de inhoud van kolom Volgorde", zeg jij: "sorteer op de waarde x, waarbij x gelijk is voor elk record." (En toevallig dan ook nog gelijk aan de naam van een kolom)

vervang ORDER BY 'volgorde' maar eens door ORDER BY 'FIETS'

Werkt net zo goed en net zo zinloos.
]geen quotes om kolomnamen zetten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 09:26:30
Quote Anchor link
Ivo P op 03/08/2014 16:16:58:
Mysql is wel zo lui om, als jij niets naders opgeeft, de resultaten in volgorde vanaantreffen uit te spugen

Anders gezegd, er wordt standaard gesorteerd op de primary key.
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 09:50:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `tabel` (
    `id` INT(11) NULL DEFAULT NULL
)
ENGINE=InnoDB;

INSERT INTO tabel (id) VALUES (100), (50), (90);
SELECT * FROM tabel;


levert op:

100
50
90

volgorde van invoeren dus.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 10:03:43
Quote Anchor link
Zonder PK wel ja, maar jij weet net zo goed als ik dat een tabel zonder PK geen recht van bestaan heeft.
In ieder geval niet voor een zichzelf respecterende database ontwerper.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.