Order By werkt niet helemaal correct.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 09:55:11
Quote Anchor link
hey allemaal,

Ik ben bezig met mijn website te update naar PDO.
Nu ben ik echter op een probleem gebotst

Ik heb een foto slider op mijn startpagina staan, deze foto's worden gesorteerd onder de noemer "Volgorde".
Waardoor ik kan bepalen welke foto er eerst mag getoond worden in mijn foto slider.

Nu het probleem is dat met PDO mijn foto slider niet meer naar mijn "ORDER BY" functie kijkt en de foto's wel in volgorde afspeelt maar niet begint met nummer 1 maar willekeurig kiest op welke nummer deze begint (bijvoorbeeld: begint op nummer 6 en dan 7, 8 ,9 .. )

Sqlpost:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$postquery = "SELECT * FROM Slider WHERE Locatie = 1 ORDER BY 'volgorde' ASC";
$indexslider = $pdo->query($postquery);


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? while ($row = $indexslider->fetch()): ?>          
    <img src="images/Slider/<? echo htmlspecialchars($row['photo_name'])?>" alt="<? echo htmlspecialchars($row['Bericht'])?>" />
<? endwhile; ?>  


UPDATE: 4/08/2014 (22:17)
Hieronder opnieuw mijn vraag maar (hopelijk) beter geformuleerd.

Dit is mijn structuur dat ik probeer te bekomen:
Afbeelding

Voorbeeld van slider: (Bij het drukken op F5 wordt er telkens een andere foto als nummer 1 weergeven dit moet altijd dezelfde zijn.
Originele pagina: http://tinyurl.com/lr7oudg
Enkel slider pagina: http://tinyurl.com/o5u3x2a


Dit is de slider dat ik gebruik (Source code)
http://www.menucool.com/javascript-image-slider

Mijn orginele SQL tabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE `Slider` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `photo_name` varchar(200) NOT NULL,
  `Bericht` varchar(200) NOT NULL,
  `Locatie` int(200) NOT NULL,
  `volgorde` int(200) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  FULLTEXT KEY `photo_name` (`photo_name`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=51 DEFAULT CHARSET=latin1
Gewijzigd op 04/08/2014 22:25:42 door Jaimy A
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:14:58
 
N K

N K

03/08/2014 11:40:48
Quote Anchor link
Wellicht zit het in je javascript?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 11:53:43
Quote Anchor link
Het heeft ervoor altijd perfect gewerkt tot ik overstape naar PDO :/
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2014 11:55:43
Quote Anchor link
Pdo past de quarks niet dusdanig aan dat de order by weg valt.
Wat is het resultaat van de query? Kijk dus even wat de print_r() geeft.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

03/08/2014 12:16:32
Quote Anchor link
moeten er wel '' om je 'volgorde'?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 12:17:02
Quote Anchor link
print_r ($row);
weergeeft :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Array (

[id] => 17 [0] => 17 [photo_name] => 1.jpg [1] => 1.jpg [Bericht] => Een kijkje in onze vernieuwde winkel! [2] => Een kijkje in onze vernieuwde winkel! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 1 [4] => 1 )

Array ([id] => 18 [0] => 18 [photo_name] => 2.jpg [1] => 2.jpg [Bericht] => Meer ruimte om al onze modellen makkelijker te bekijken. [2] => Meer ruimte om al onze modellen makkelijker te bekijken. [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 2 [4] => 2 )

Array ( [id] => 19 [0] => 19 [photo_name] => 3.jpg [1] => 3.jpg [Bericht] => Alle ruimtes worden optimaal benut. [2] => Alle ruimtes worden optimaal benut. [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 3 [4] => 3 )

Array ( [id] => 20 [0] => 20 [photo_name] => 4.jpg [1] => 4.jpg [Bericht] => Een nieuwe en overzichtelijkere kleding hoek! [2] => Een nieuwe en overzichtelijkere kleding hoek! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 4 [4] => 4 )

Array ( [id] => 21 [0] => 21 [photo_name] => 5.jpg [1] => 5.jpg [Bericht] => Heb jij al een project one fiets? Stel hem nu samen! [2] => Heb jij al een project one fiets? Stel hem nu samen! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 5 [4] => 5 )

Array ( [id] => 22 [0] => 22 [photo_name] => 6.jpg [1] => 6.jpg [Bericht] => De Rolls Royce onder de fietsen... Koga! [2] => De Rolls Royce onder de fietsen... Koga! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 6 [4] => 6 )

Array ( [id] => 23 [0] => 23 [photo_name] => 7.jpg [1] => 7.jpg [Bericht] => Een breed gamma aan kinder fietsen! [2] => Een breed gamma aan kinder fietsen! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 7 [4] => 7 )

Array ( [id] => 24 [0] => 24 [photo_name] => 8.jpg [1] => 8.jpg [Bericht] => Voor kwaliteits volle koersfietsen het juiste adres! [2] => Voor kwaliteits volle koersfietsen het juiste adres! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 8 [4] => 8 )

Array ( [id] => 25 [0] => 25 [photo_name] => 9.jpg [1] => 9.jpg [Bericht] => Een vernieuwde kassa om U optimaal van dienst te zijn! [2] => Een vernieuwde kassa om U optimaal van dienst te zijn! [Locatie] => 1 [3] => 1 [volgorde] => 9 [4] => 9 )


Volgens deze print zou het oke moeten zijn maar wanneer ik mijn pagina een paar keer vernieuw (f5) dan krijg ik telkens een andere foto voorraan en dat had ik niet voor ik naar pdo overschakelde
Gewijzigd op 03/08/2014 12:23:01 door Jaimy A
 
Eddy E

Eddy E

03/08/2014 12:35:04
Quote Anchor link
Dat ligt dan niet aan je PDO.
Op welke pagina (online liefst) staat dit?
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 12:49:54
Quote Anchor link
@Tobias Tobias met of zonder geeft niet veel verschil heb eerst zelf al wat staan zoeken maar probleem niet gevonden waardoor de ' er nog steeds staan.

@Eddy E
Website:
http://tinyurl.com/lr7oudg

Dit is de juiste volgorde:
Afbeelding

Slider:
http://www.menucool.com/javascript-image-slider

Als je de pagina vernieuwt komt er telkens een andere afbeelding wel in volgorde maar niet vanaf afbeelding 1
Gewijzigd op 03/08/2014 12:57:57 door Jaimy A
 
N K

N K

03/08/2014 13:02:53
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

03/08/2014 13:04:48
Quote Anchor link
Zo te zien staat het JavaScript voor de eerste slide in de slider op random/shuffle.
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 13:32:02
Quote Anchor link
@N K
De topic dat je laat zien "Is it possible to start the slider on a particular slide?" Gaat over het het feit dat iemand de slides random wilt laten zien dus 1ste bezoek krijg je afbeelding 1 , en volgende keer dat je de pagina bezoek een andere afbeelding, een beetje zoals ik nu heb maar niet wil.

@Ward van der put
Instellingen staan toch niet op random/schuffle ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
var sliderOptions =
{
    sliderId: "slider",
    startSlide: 1, <- nummer waar te starten, slide of shuffel zoals je zelf wenst te gebruiken
    effect: "series1",
    effectRandom: false,
    pauseTime: 2500,
    transitionTime: 500,
    slices: 14,
    boxes: 8,
    hoverPause: 1,
    autoAdvance: true,
    captionOpacity: 0.3,
    captionEffect: "fade",
    thumbnailsWrapperId: "thumbs",
    m: false,
    license: "b2e98"
};
Gewijzigd op 03/08/2014 13:38:27 door Jaimy A
 
N K

N K

03/08/2014 13:42:32
Quote Anchor link
Als ik naar je DOM kijk zijn je images random weggeschreven.
Je ziet daar trouwens ook dat het javascript idd niet random is.
Je php output lijkt toch niet in de juiste volgorde te zijn.
Gewijzigd op 03/08/2014 13:48:03 door N K
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 13:44:40
Quote Anchor link
@N_K beetje meer uitleg aub ben er allemaal nogal beginnend in :D
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 13:47:09
Quote Anchor link
ORDER BY 'volgorde' ASC

Je sorteert toch echt op de string die begint met v en eindigt met e

Dat is gelijk voor elke row die je vindt, dus je sorteert feitelijk niet.

Als het om de inhoud van een kolom, dan vermeld je die kolomnaam zonder quotes er omheen. Hooguit gebruik je nog backticks, ````` en dus niet ' ' ' '
 
N K

N K

03/08/2014 13:49:37
Quote Anchor link
@Ivo P.: Hij lijkt daarentegen wel te sorteren. Kijk naar print_r ($row) bovenaan.
Of mis ik iets?
 
Ivo P

Ivo P

03/08/2014 16:16:58
Quote Anchor link
Je sorteert niet. Punt.

De resultaten komen er natuurlijk wel in een bepaalde volgorde uit. Dat geldt ook voor een lotto machine.

Hoogst waarschijnlijk treft mysql de resultaten aan op de volgorde van invoeren. Zo te zien is die gelijk aan de inhoud van de kolom `volgorde` Maar oom gelijk aan de naamgeving van de plaatjes. Mag ik dan stellen dat je op de naam van de plaatjes hebt gesorteerd?

Toevoeging op 03/08/2014 16:19:56:

Mysql is wel zo lui om, als jij niets naders opgeeft, de resultaten in volgorde vanaantreffen uit te spugen
 
Jaimy A

Jaimy A

03/08/2014 22:33:01
Quote Anchor link
@Ivo P kun je dan uitleggen waarom ik + mysql niet sorteert ? anders wordt het wel heel vaag ;-)
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 00:32:33
Quote Anchor link
Je sorteert op een string, omdat je quotes gebruikt.

Dus ipv dat je zegt: "sorteer op de inhoud van kolom Volgorde", zeg jij: "sorteer op de waarde x, waarbij x gelijk is voor elk record." (En toevallig dan ook nog gelijk aan de naam van een kolom)

vervang ORDER BY 'volgorde' maar eens door ORDER BY 'FIETS'

Werkt net zo goed en net zo zinloos.
]geen quotes om kolomnamen zetten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 09:26:30
Quote Anchor link
Ivo P op 03/08/2014 16:16:58:
Mysql is wel zo lui om, als jij niets naders opgeeft, de resultaten in volgorde vanaantreffen uit te spugen

Anders gezegd, er wordt standaard gesorteerd op de primary key.
 
Ivo P

Ivo P

04/08/2014 09:50:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
CREATE TABLE `tabel` (
    `id` INT(11) NULL DEFAULT NULL
)
ENGINE=InnoDB;

INSERT INTO tabel (id) VALUES (100), (50), (90);
SELECT * FROM tabel;


levert op:

100
50
90

volgorde van invoeren dus.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/08/2014 10:03:43
Quote Anchor link
Zonder PK wel ja, maar jij weet net zo goed als ik dat een tabel zonder PK geen recht van bestaan heeft.
In ieder geval niet voor een zichzelf respecterende database ontwerper.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.