Overall Gebruik Variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »
JunkieXP

JunkieXP

20/03/2008 12:24:00
Quote Anchor link
Ik heb een Variabele welke een Array bevat, deze Array wordt gegenereerd door een Class

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//Class Toevoegen
$clsLanguage = new clsLanguage();

$uiText = $clsLanguage->Language($selectedLang);
?>


Wanneer ik deze nu echter wil gebruiken in andere Classes moet ik deze per Functie aanroepen doormiddel van hem globaal op te halen of opnieuw toe te kennen.

Is het niet mogelijk om deze voor alle functies bereikbaar te maken zonder hem binnen iedere functie opnieuw aan te roepen.

Ik zat al te denken aan een Sessie maar weet niet of je hier dan een ongelofelijke memory overload mee genereert (de array bevat namelijk Text voor een bepaalde taal).
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:06:35
 
- wes  -

- wes -

20/03/2008 12:25:00
Quote Anchor link
je kan em definen, maar apart is toch beter. veiliger
 
JunkieXP

JunkieXP

20/03/2008 12:39:00
Quote Anchor link
En welke methode is dan het verstandigst.

- Steeds de complete verbinding tot stand zetten met de betreffende class en per functie deze variabele zetten
- Een keer de variabele zetten en vervolgens met Global ophalen wanneer nodig.

PS. Define wilde toch niet helemaal werken, gaf namelijk: "Warning: Constants may only evaluate to scalar values"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JunkieXP
 
Frank -

Frank -

20/03/2008 12:48:00
Quote Anchor link
wes schreef op 20.03.2008 12:25:
je kan em definen, maar apart is toch beter. veiliger
Hij leuk!

Feestje?
 
- wes  -

- wes -

20/03/2008 13:27:00
Quote Anchor link
en jij maar denken dat de P in PSQL stond voor Postgre

PARTTYYYYYYYYYYYYYYYY
 
Leon Kunst

Leon Kunst

20/03/2008 13:40:00
Quote Anchor link
euh, ben ik de enige die bovenste 2 reacties niet helemaal snapt?
 
JunkieXP

JunkieXP

20/03/2008 13:55:00
Quote Anchor link
Wees niet bang Leon, ik snap er ook niks van ;).

Kan iemand hier een verklaring voor geven.

Wanneer ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? print_r $clsLanguage->uiText ?>


Krijg ik mooi de complete array te zien, echter wanneer ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $clsLanguage->uiText['value'] ?>


krijg ik ineens "Notice: Trying to get property of non-object".

Het is echter geen optie om het aan een variabele te hangen omdat ik die dan weer niet kan benaderen vanuit mijn functies.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JunkieXP
 
Leon Kunst

Leon Kunst

20/03/2008 13:58:00
Quote Anchor link
moet die laatste dan niet gewoon print zijn?

omdat je al een bepaalde waarde uit de array ophaalt toch?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/03/2008 13:59:00
Quote Anchor link
Ik zie het probleem niet echt, je kunt deze variabele toch als parameter meegeven als je die andere klasses instantieert? Sla de variabele vervolgens op als property binnen die klasse en al je methodes in die klasse kunnen er over beschikking...

Als je het over statische methods hebt, zul je de variabele telkens als parameter aan de method zelf moeten meegeven. Maar goed, globaal maken van variabele doe je liever niet en dat is hier ook echt niet nodig.
 
JunkieXP

JunkieXP

20/03/2008 14:02:00
Quote Anchor link
@Leon: Was idd een typo in het voorbeeldje, had het niet zo in het echte script.

Als ik deze overal als Parameter meegeef wordt het er imo niet beter op, dit betekent dat iedere functie automatisch 1 parameter heeft terwijl dit niet echt nodig is lijkt mij, het is inderdaad een mogelijkheid, maar het lijkt mij niet de meest ideale omdat het daadwerkelijk in iedere functie met print to screen functionaliteit deze dan als parameter wordt meegegeven.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/03/2008 14:08:00
Quote Anchor link
Ik weet natuurlijk niet hoe je applicatie in elkaar zit en wat voor inhoud die $uiText heeft of krijgt. Maar over het algemeen is het zo dat als methods in een klasse allemaal een bepaalde variabele nodig hebben, je deze variabele dan het beste als property in die klasse kunt opnemen.

En als deze variabele van buiten de klasse komt, betekent het dus dat je deze op een of andere manier erin moet krijgen. De makkelijkste manier om dat te doen is tijdens het instantieren van de klasse en de betreffende variabele dus als parameter aan de constructor mee te geven.

Dus iets van deze strekking:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$myObject
= new myClass();
$myVar = $myObject->returnVar();

$myOtherObject = new myOtherClass($myVar);
?>
 
JunkieXP

JunkieXP

20/03/2008 14:11:00
Quote Anchor link
Het is een Language Array.

Gezien ik het niet mooi vind in iedere Class standaard iets mee te geven heb ik er een extra regel voor geschreven die in iedere effectieve class het gegeven toekent aan een variabele, iets omslachtiger maar in mijn ogen netter en duidelijker.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $clsLogin->uiText = $clsLanguage->Language(); ?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.