Overall Gebruik Variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
JunkieXP

JunkieXP

20/03/2008 12:24:00
Quote Anchor link
Ik heb een Variabele welke een Array bevat, deze Array wordt gegenereerd door een Class

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//Class Toevoegen
$clsLanguage = new clsLanguage();

$uiText = $clsLanguage->Language($selectedLang);
?>


Wanneer ik deze nu echter wil gebruiken in andere Classes moet ik deze per Functie aanroepen doormiddel van hem globaal op te halen of opnieuw toe te kennen.

Is het niet mogelijk om deze voor alle functies bereikbaar te maken zonder hem binnen iedere functie opnieuw aan te roepen.

Ik zat al te denken aan een Sessie maar weet niet of je hier dan een ongelofelijke memory overload mee genereert (de array bevat namelijk Text voor een bepaalde taal).
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:53:30
 
- wes  -

- wes -

20/03/2008 12:25:00
Quote Anchor link
je kan em definen, maar apart is toch beter. veiliger
 
JunkieXP

JunkieXP

20/03/2008 12:39:00
Quote Anchor link
En welke methode is dan het verstandigst.

- Steeds de complete verbinding tot stand zetten met de betreffende class en per functie deze variabele zetten
- Een keer de variabele zetten en vervolgens met Global ophalen wanneer nodig.

PS. Define wilde toch niet helemaal werken, gaf namelijk: "Warning: Constants may only evaluate to scalar values"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JunkieXP
 
Frank -

Frank -

20/03/2008 12:48:00
Quote Anchor link
wes schreef op 20.03.2008 12:25:
je kan em definen, maar apart is toch beter. veiliger
Hij leuk!

Feestje?
 
- wes  -

- wes -

20/03/2008 13:27:00
Quote Anchor link
en jij maar denken dat de P in PSQL stond voor Postgre

PARTTYYYYYYYYYYYYYYYY
 
Leon Kunst

Leon Kunst

20/03/2008 13:40:00
Quote Anchor link
euh, ben ik de enige die bovenste 2 reacties niet helemaal snapt?
 
JunkieXP

JunkieXP

20/03/2008 13:55:00
Quote Anchor link
Wees niet bang Leon, ik snap er ook niks van ;).

Kan iemand hier een verklaring voor geven.

Wanneer ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? print_r $clsLanguage->uiText ?>


Krijg ik mooi de complete array te zien, echter wanneer ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $clsLanguage->uiText['value'] ?>


krijg ik ineens "Notice: Trying to get property of non-object".

Het is echter geen optie om het aan een variabele te hangen omdat ik die dan weer niet kan benaderen vanuit mijn functies.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JunkieXP
 
Leon Kunst

Leon Kunst

20/03/2008 13:58:00
Quote Anchor link
moet die laatste dan niet gewoon print zijn?

omdat je al een bepaalde waarde uit de array ophaalt toch?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/03/2008 13:59:00
Quote Anchor link
Ik zie het probleem niet echt, je kunt deze variabele toch als parameter meegeven als je die andere klasses instantieert? Sla de variabele vervolgens op als property binnen die klasse en al je methodes in die klasse kunnen er over beschikking...

Als je het over statische methods hebt, zul je de variabele telkens als parameter aan de method zelf moeten meegeven. Maar goed, globaal maken van variabele doe je liever niet en dat is hier ook echt niet nodig.
 
JunkieXP

JunkieXP

20/03/2008 14:02:00
Quote Anchor link
@Leon: Was idd een typo in het voorbeeldje, had het niet zo in het echte script.

Als ik deze overal als Parameter meegeef wordt het er imo niet beter op, dit betekent dat iedere functie automatisch 1 parameter heeft terwijl dit niet echt nodig is lijkt mij, het is inderdaad een mogelijkheid, maar het lijkt mij niet de meest ideale omdat het daadwerkelijk in iedere functie met print to screen functionaliteit deze dan als parameter wordt meegegeven.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/03/2008 14:08:00
Quote Anchor link
Ik weet natuurlijk niet hoe je applicatie in elkaar zit en wat voor inhoud die $uiText heeft of krijgt. Maar over het algemeen is het zo dat als methods in een klasse allemaal een bepaalde variabele nodig hebben, je deze variabele dan het beste als property in die klasse kunt opnemen.

En als deze variabele van buiten de klasse komt, betekent het dus dat je deze op een of andere manier erin moet krijgen. De makkelijkste manier om dat te doen is tijdens het instantieren van de klasse en de betreffende variabele dus als parameter aan de constructor mee te geven.

Dus iets van deze strekking:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$myObject
= new myClass();
$myVar = $myObject->returnVar();

$myOtherObject = new myOtherClass($myVar);
?>
 
JunkieXP

JunkieXP

20/03/2008 14:11:00
Quote Anchor link
Het is een Language Array.

Gezien ik het niet mooi vind in iedere Class standaard iets mee te geven heb ik er een extra regel voor geschreven die in iedere effectieve class het gegeven toekent aan een variabele, iets omslachtiger maar in mijn ogen netter en duidelijker.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $clsLogin->uiText = $clsLanguage->Language(); ?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.