Parse error: unexpected T_AS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tom geen

Tom geen

03/01/2012 20:59:09
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een foutmelding, en ik weet niet wat het is.

De meding is:

Parse error: syntax error, unexpected T_AS in C:***\autosite\autos.php on line 111

Het gaat dan om:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {

?>


Hieronder de volledige code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

// We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
        
        $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);
        
        $TypeGET    = explode('%', $TypeGET1);
        
        $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);
        
        $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);

        // Databaseconnectie:
        databaseConn();
        
        // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
        $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        
        $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        // De connectie sluiten:
        mysqli_close($Conn);
        
        // Standaard $Brand variabele:
        $Brands = '';
                
        // Als er rijen zijn gevonden:
        if(mysqli_num_rows($Select) > 0) {

            // While loop met merken:
            while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types)) {
                $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;}    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken)) {
                $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;} // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

            $Types = substr($Types, 0, -1);
            
            $Merken = substr($Merken, 0, -1);
                        
            // We gaan $Brand terug splitten met explode:
            $Types = explode('%', $Types);
            
            $Merken = explode('%', $Merken);
                        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
                
            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET)) {
                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET)) {
                        blablabla;
                    
                                                }

                else {                    
                        blablabla;
                      } } } } }

?>


Weet iemand het?
Gewijzigd op 03/01/2012 21:50:51 door Tom geen
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:48:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:02:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
                      } } } } }

Weet jij nog waar de 3e accolade bij hoort?
Spring de accoaldes eens goed in met tab, en je ziet de fout vast wel.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:02:42 door - Ariën -
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:04:20
Quote Anchor link
hoe bedoel je dit?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 21:05:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

        // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
        
        $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);
        
        $TypeGET    = explode('%', $BrandGET1);
        
        $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);
        
        $MerkGET    = explode('%', $BrandGET2);

        // Databaseconnectie:
        databaseConn();
        
        // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
        $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        
        $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        // De connectie sluiten:
        mysqli_close($Conn);
        
        // Standaard $Brand variabele:
        $Brands = '';
                
        // Als er rijen zijn gevonden:
        if(mysqli_num_rows($Select) > 0) {

            // While loop met merken:
            while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types)) {
                $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;}    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken)) {
                $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;} // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

            $Types = substr($Types, 0, -1);
            
            $Merken = substr($Merken, 0, -1);
                        
            // We gaan $Brand terug splitten met explode:
            $Types = explode('%', $Types);
            
            $Merken = explode('%', $Merken);
                        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
                
            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET)) {
                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET)) {
                        blablabla;
                    
                                                }

                else {                    
                        blablabla;
                      } } } }

?>


Dat moet dan werken, en zoals Aar zegt, spring de accoaldes goed in, dan zie je dat je er 1 teveel had geplaatst.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:09:41
Quote Anchor link
owja, die 5e accolade is nog van een bovenliggende else alleen die zagen jullie niet. Maar toch krijg ik die melding dus iets klopt er niet! Maar wat?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 21:13:17
Quote Anchor link
Dit is hoe ik het meestal doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

    // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
 
    $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);

    $TypeGET    = explode('%', $BrandGET1);

    $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $BrandGET2);

    // Databaseconnectie:
    databaseConn();
  
    // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
    $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');

    $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
    // De connectie sluiten:
    mysqli_close($Conn);

    // Standaard $Brand variabele:
    $Brands = '';

    // Als er rijen zijn gevonden:
    if(mysqli_num_rows($Select) > 0)
    {

        // While loop met merken:
        while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types))
        {

            $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;
        }
    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
      
        while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken))
        {

            $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;
        }
// Hiermee maken we een string om later een array van te maken
      
        // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

        $Types = substr($Types, 0, -1);
        $Merken = substr($Merken, 0, -1);
      
        // We gaan $Brand terug splitten met explode:
        $Types = explode('%', $Types);
        $Merken = explode('%', $Merken);
        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk))
        {

            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET))
            {

                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET))
                {

                    blablabla;
                }

                else
                {                    
                    blablabla;
                }
            }
        }
    }

?>

Maar ieder heeft zijn eigen manier, als je het zo doet zie je gelijk of je iets teveel hebt of iets mis.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:17:51 door Jurrien P
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:28:34
Quote Anchor link
owja, die 5e accolade is nog van een bovenliggende else alleen die zagen jullie niet. Maar toch krijg ik die melding dus iets klopt er niet! Maar wat?
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 22:23:10
Quote Anchor link
Dit kan natuurlijk niet:
foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
Dat zal je moeten opdelen in twee foreach loops.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 22:29:24
Quote Anchor link
weet jij hoe? Want ik krijg het niet voor elkaar, en op google kan ik ook geen concreet voorbeeld vinden. Ik ben in iedergeval al blij als je me opweg helpt!
Gewijzigd op 03/01/2012 22:35:15 door Tom geen
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 22:46:38
Quote Anchor link
Ligt eraan wat je wilt. Dit kan in elk geval niet.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 23:08:01
Quote Anchor link
wat is wil is dat ik alle auto's selecteer uit de db en dan ga kijken: komt het merk voor in de array $MerkGET, zo nee, doe sla deze over. Zoja, dan moet hij kijken of het bijhorende type overeenkomt met de array $TypeGET. Zo nee, echo 'iets'. Zo ja, echo 'iets anders'.

Dat is wat ik wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 23:12:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (in_array($MerkGET,$type)) {
    // in de array
} else {
    // niet gevonden.
}
?>
Gewijzigd op 03/01/2012 23:43:17 door - Ariën -
 
Aad B

Aad B

03/01/2012 23:13:52
Quote Anchor link
Kan je niet beter meteen het juiste merk en type uit de db selecteren in plaats van processen in arrays?
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 23:15:34
Quote Anchor link
Dan kan je denk ik een geneste foreach gebruiken. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($merken as $merk){
  foreach($typen as $type){
    //bla bla bla
  }
}

?>


Alleen, als ik nu naar je code kijk gebruik je ook nog "if(in_array($Merk, $MerkGET))".... dat begrijp ik niet. $merk is een element uit de array $merken en dan ga je daarop nog een inarray() loslaten. Dat lijkt me onzinnig. Die inarray() zou je op $merken los moeten laten (maar dan heb je die foreach niet meer nodig). Of is $merken een multidimensionale array?

Toevoeging op 03/01/2012 23:19:13:

Ok, ik kijk nu nog verder, en het spijt me zeer, maar wat je doet is uhm.... erg omslachtig en volkomen overdreven.
Eerst zet je namelijk alle types achter elkaar in een string met een delimiter ertussen:
$Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;
En dan splits je ze weer met explode:
$Types = explode('%', $Types);
Om vervolgens eerst met foreach er doorheen te lopen en dan in die loop weer een inarray() te gebruiken....

Echt, ik weet niet waarom je denkt dat dit nodig is, maar ik zou je willen aanraden dit even allemaal te deleten en opnieuw te beginnen.
Gewijzigd op 03/01/2012 23:19:46 door Erwin H
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 23:39:21
Quote Anchor link
los van je laatste toevoeging, daar zal ik nog eens naar kijken! Maar wat betreft de if(in_array($merk,$merkGET)), je wilt toch eest 1 merk selecteren, en dan pas kijken of dit merk in de lijst $merkGET voorkomt! En vervolgens dat met elke item uit de foreach loop!


Toevoeging op 04/01/2012 08:57:25:

Hey Erwin,

Ik heb even gouw een aanpassing gedaan, ik heb alleen nog even geen tijd om het te controleren. Maar denk je dat dit gaat werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php

    // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
 
    $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);

    $TypeGET    = explode('%', $TypeGET1);

    $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);

    // Databaseconnectie:
    databaseConn();
  
    // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
    $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM autos") or trigger_error('Database fout.');

    $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM autos") or trigger_error('Database fout.');
  
    $Select_count = mysqli_query($Conn, "SELECT COUNT(*) AS aantal FROM autos") or trigger_error('Database fout.');


    // De connectie sluiten:
    mysqli_close($Conn);


    // Als er rijen zijn gevonden:
    if(mysqli_num_rows($Select) > 0)
    {

        // While loop met merken:
        while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types))
        {

            $Types = $Row_types['type'];
        }
  
      
        while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken))
        {

            $Merken = $Row_merken['merk'];
        }

      
        while($Row_count = mysqli_fetch_array($Select_count))
        {

            $Count = $Row_count['aantal'];
        }



              
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
    If($i, $i <$Count, $i++)
    {


             If (in_array($Merken[$i],$MerkGET))
             {

                   
                  if(in_array($Types[$i], $TypeGET))
                  {

                    blablabla;
                  }

                  else
                  {                    
                  blablabla;
                  }
        
             }
        }
    }

?>



Ik ben alleen nog niet helemaal eruit hoe dat count gaat werken! Dus als je tip hebt?
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 09:36:35
Quote Anchor link
Tom geen op 03/01/2012 23:39:21:
los van je laatste toevoeging, daar zal ik nog eens naar kijken! Maar wat betreft de if(in_array($merk,$merkGET)), je wilt toch eest 1 merk selecteren, en dan pas kijken of dit merk in de lijst $merkGET voorkomt! En vervolgens dat met elke item uit de foreach loop!

Maar hoeveel elementen denk jij dat er in de array $merkGET zitten dan? $merkGET definieer je als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $MerkGET1
   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);
?>

Oftewel, er zit maar 1 element in die hele array.... Dus waarom er een array van maken in de eerste plaats?

Zoals ik al zei, echt, ik denk dat je beter opnieuw kunt beginnen want afgezien van de syntax fouten klopt je structuur gewoon niet. Uiteraard kunnen we je er bij helpen, maar dat gaat beter vanaf een lege pagina.

Probeer anders eens uit te leggen wat je nu precies wilt bereiken. Welke gegevens zitten er bijvoorbeeld in je GET array (variabele type, wat betekenen ze), wat wil je er mee doen en wat voor gegevens zitten er in je database? Hoe is die gestructureerd en op welke manier moeten de gegevens in je database gecontroleerd worden met de gegevens in je GET array. Het zou mij namelijk niet verbazen als je bijna je hele script kan vervangen door een query.
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 09:59:18
Quote Anchor link
Ik zal uitleggen wat ik wil bereiken.

Wat ik heb is 1 tabel, met daarin alle beschikbare auto’s met de velden:
Merk, type, bouwjaar, apk, beschrijving enz…

Nu wil ik dat je kunt aanvinken welk merk dat je wilt zoeken, bijvoorbeeld alleen volkswagen, opel en peugot. (deze worden bij mijn in $MerkenGET gepost) Maar je kunt alleen een merk selecteren als deze ook daadwerkelijk in de db aanwezig is. Want als er geen Bentley beschikbaar is, dan hoeft deze ook niet in de keuzelijst te staan (dat wordt onoverzichtelijk).

Vervolgens wil ik alle types tonen die in de db beschikbaar zijn, is er geen Opel Astra beschikbaar, dan deze ook niet tonen! Vervolgens wil ik wanneer ik een aantal types heb geselecteerd, deze gezocht worden. Mocht ik toch nog een ander type willen selecteren, dan moet je opnieuw zoeken, en dan moet alles WEL geselecteerd blijven? Niet dat je dan al je selectiekeuzes kwijt bent! (Deze post ik dus in $typesGET)

Dat is wat ik wil bereiken! En ik dacht dat dit wel zou werken, maar ik zou het fijn vinden als je me wilt helpen verbeteren.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 10:08:41
Quote Anchor link
Tom geen op 04/01/2012 09:59:18:
Dat is wat ik wil bereiken! En ik dacht dat dit wel zou werken, maar ik zou het fijn vinden als je me wilt helpen verbeteren.

We gaan in elk geval een poging wagen.

Dus als ik het goed begrijp wil je met dit script controleren of de aangevinkte merken en types wel in je database staan en of die dus getoond kunnen worden?

Dan nog een paar vragen. Hoe weet je dat de merk/type combinaties kloppen? Wat als iemand bijvoorbeeld Audi en Corsa aanvinkt? Laat je dan alle Audi's zien en alle Opel Corsa's, of zeg je dan dat dat geen juiste combinatie is? Wat is het eindresultaat van het script, moeten alle records die aan de aangevinkte merken/types voldoen worden getoond?
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 10:19:05
Quote Anchor link
Klopt!

Als iemand Audi Corsa selecteerd, dan krijg hij inderdaad een melding dat dat niet klopt. Maar dat is bij de upload page aan de orden.

Maar als je al je gewenste merken/types hebt aangevinkt. Dan krijg je inderdaag een lijst met alle beschikbare aanbiedingen. Dat mogen dus gewoon 7 opel corsa's zijn of net hoeveel aanbiedingen er zijn.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 10:22:39
Quote Anchor link
Maar hoe kunnen de merken en types dan aangevinkt worden? Zijn het twee losse lijsten waar je meerdere kunt selecteren? Wat als ik Audi, Opel, Volvo aanvink als merken, en dan Clio als type? Hoe weet je in dit script welk merk(en) en type(s) bij elkaar horen (afgezien van wat er in de DB staat, puur op basis van de info die je van de gebruiker krijgt)?
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 10:28:08
Quote Anchor link
als je Audi, Opel en Volvo aanvinkt, dan krijg je in de volgende lijst alleen types van dat merk. Een Clio is van Renauld, en die heb je niet aangevinkt. Dus die zal je ook niet te zien krijgen.

En ik dacht als ik een lijst heb van merken en een van types, dat deze 1 op 1 gelijk zouden lopen en dus altijd bij elkaar horende merk/types hebt. Maar heel strikt genomen, heb je wel gelijk dat je uit de orden kan gaan lopen met je lijst en dat de eene lijst voorloop op de andere lijst, en dus een verkeerde types bij merken krijg. (dat is wel het gevaar! inderdaad)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.