Parse error: unexpected T_AS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Tom geen

Tom geen

03/01/2012 20:59:09
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een foutmelding, en ik weet niet wat het is.

De meding is:

Parse error: syntax error, unexpected T_AS in C:***\autosite\autos.php on line 111

Het gaat dan om:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {

?>


Hieronder de volledige code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

// We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
        
        $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);
        
        $TypeGET    = explode('%', $TypeGET1);
        
        $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);
        
        $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);

        // Databaseconnectie:
        databaseConn();
        
        // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
        $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        
        $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        // De connectie sluiten:
        mysqli_close($Conn);
        
        // Standaard $Brand variabele:
        $Brands = '';
                
        // Als er rijen zijn gevonden:
        if(mysqli_num_rows($Select) > 0) {

            // While loop met merken:
            while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types)) {
                $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;}    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken)) {
                $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;} // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

            $Types = substr($Types, 0, -1);
            
            $Merken = substr($Merken, 0, -1);
                        
            // We gaan $Brand terug splitten met explode:
            $Types = explode('%', $Types);
            
            $Merken = explode('%', $Merken);
                        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
                
            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET)) {
                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET)) {
                        blablabla;
                    
                                                }

                else {                    
                        blablabla;
                      } } } } }

?>


Weet iemand het?
Gewijzigd op 03/01/2012 21:50:51 door Tom geen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:12:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 21:02:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
                      } } } } }

Weet jij nog waar de 3e accolade bij hoort?
Spring de accoaldes eens goed in met tab, en je ziet de fout vast wel.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:02:42 door - Ariën -
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:04:20
Quote Anchor link
hoe bedoel je dit?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 21:05:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

        // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
        
        $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);
        
        $TypeGET    = explode('%', $BrandGET1);
        
        $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);
        
        $MerkGET    = explode('%', $BrandGET2);

        // Databaseconnectie:
        databaseConn();
        
        // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
        $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        
        $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
        // De connectie sluiten:
        mysqli_close($Conn);
        
        // Standaard $Brand variabele:
        $Brands = '';
                
        // Als er rijen zijn gevonden:
        if(mysqli_num_rows($Select) > 0) {

            // While loop met merken:
            while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types)) {
                $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;}    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken)) {
                $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;} // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
            
            // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

            $Types = substr($Types, 0, -1);
            
            $Merken = substr($Merken, 0, -1);
                        
            // We gaan $Brand terug splitten met explode:
            $Types = explode('%', $Types);
            
            $Merken = explode('%', $Merken);
                        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
                
            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET)) {
                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET)) {
                        blablabla;
                    
                                                }

                else {                    
                        blablabla;
                      } } } }

?>


Dat moet dan werken, en zoals Aar zegt, spring de accoaldes goed in, dan zie je dat je er 1 teveel had geplaatst.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:09:41
Quote Anchor link
owja, die 5e accolade is nog van een bovenliggende else alleen die zagen jullie niet. Maar toch krijg ik die melding dus iets klopt er niet! Maar wat?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 21:13:17
Quote Anchor link
Dit is hoe ik het meestal doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

    // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
 
    $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);

    $TypeGET    = explode('%', $BrandGET1);

    $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $BrandGET2);

    // Databaseconnectie:
    databaseConn();
  
    // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
    $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');

    $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM vacatures") or trigger_error('Database fout.');
    // De connectie sluiten:
    mysqli_close($Conn);

    // Standaard $Brand variabele:
    $Brands = '';

    // Als er rijen zijn gevonden:
    if(mysqli_num_rows($Select) > 0)
    {

        // While loop met merken:
        while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types))
        {

            $Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;
        }
    // Hiermee maken we een string om later een array van te maken
      
        while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken))
        {

            $Merken = $Row_merken['merk'].'%'.$Brands;
        }
// Hiermee maken we een string om later een array van te maken
      
        // We gaan de laatste letter, teken van $Types * $Merken verwijderen, want dat is %:

        $Types = substr($Types, 0, -1);
        $Merken = substr($Merken, 0, -1);
      
        // We gaan $Brand terug splitten met explode:
        $Types = explode('%', $Types);
        $Merken = explode('%', $Merken);
        
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
        foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk))
        {

            //    Hier moet een if functie: if(in_array(branche, $BrandGET3))
            if(in_array($Merk, $MerkGET))
            {

                // We gaan alle merken tonen met een input box:
                if(in_array($Type, $TypeGET))
                {

                    blablabla;
                }

                else
                {                    
                    blablabla;
                }
            }
        }
    }

?>

Maar ieder heeft zijn eigen manier, als je het zo doet zie je gelijk of je iets teveel hebt of iets mis.
Gewijzigd op 03/01/2012 21:17:51 door Jurrien P
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 21:28:34
Quote Anchor link
owja, die 5e accolade is nog van een bovenliggende else alleen die zagen jullie niet. Maar toch krijg ik die melding dus iets klopt er niet! Maar wat?
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 22:23:10
Quote Anchor link
Dit kan natuurlijk niet:
foreach (($Types as $Type) && ($Merken as $Merk)) {
Dat zal je moeten opdelen in twee foreach loops.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 22:29:24
Quote Anchor link
weet jij hoe? Want ik krijg het niet voor elkaar, en op google kan ik ook geen concreet voorbeeld vinden. Ik ben in iedergeval al blij als je me opweg helpt!
Gewijzigd op 03/01/2012 22:35:15 door Tom geen
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 22:46:38
Quote Anchor link
Ligt eraan wat je wilt. Dit kan in elk geval niet.
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 23:08:01
Quote Anchor link
wat is wil is dat ik alle auto's selecteer uit de db en dan ga kijken: komt het merk voor in de array $MerkGET, zo nee, doe sla deze over. Zoja, dan moet hij kijken of het bijhorende type overeenkomt met de array $TypeGET. Zo nee, echo 'iets'. Zo ja, echo 'iets anders'.

Dat is wat ik wil.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2012 23:12:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (in_array($MerkGET,$type)) {
    // in de array
} else {
    // niet gevonden.
}
?>
Gewijzigd op 03/01/2012 23:43:17 door - Ariën -
 
Aad B

Aad B

03/01/2012 23:13:52
Quote Anchor link
Kan je niet beter meteen het juiste merk en type uit de db selecteren in plaats van processen in arrays?
 
Erwin H

Erwin H

03/01/2012 23:15:34
Quote Anchor link
Dan kan je denk ik een geneste foreach gebruiken. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($merken as $merk){
  foreach($typen as $type){
    //bla bla bla
  }
}

?>


Alleen, als ik nu naar je code kijk gebruik je ook nog "if(in_array($Merk, $MerkGET))".... dat begrijp ik niet. $merk is een element uit de array $merken en dan ga je daarop nog een inarray() loslaten. Dat lijkt me onzinnig. Die inarray() zou je op $merken los moeten laten (maar dan heb je die foreach niet meer nodig). Of is $merken een multidimensionale array?

Toevoeging op 03/01/2012 23:19:13:

Ok, ik kijk nu nog verder, en het spijt me zeer, maar wat je doet is uhm.... erg omslachtig en volkomen overdreven.
Eerst zet je namelijk alle types achter elkaar in een string met een delimiter ertussen:
$Types = $Row_types['type'].'%'.$Brands;
En dan splits je ze weer met explode:
$Types = explode('%', $Types);
Om vervolgens eerst met foreach er doorheen te lopen en dan in die loop weer een inarray() te gebruiken....

Echt, ik weet niet waarom je denkt dat dit nodig is, maar ik zou je willen aanraden dit even allemaal te deleten en opnieuw te beginnen.
Gewijzigd op 03/01/2012 23:19:46 door Erwin H
 
Tom geen

Tom geen

03/01/2012 23:39:21
Quote Anchor link
los van je laatste toevoeging, daar zal ik nog eens naar kijken! Maar wat betreft de if(in_array($merk,$merkGET)), je wilt toch eest 1 merk selecteren, en dan pas kijken of dit merk in de lijst $merkGET voorkomt! En vervolgens dat met elke item uit de foreach loop!


Toevoeging op 04/01/2012 08:57:25:

Hey Erwin,

Ik heb even gouw een aanpassing gedaan, ik heb alleen nog even geen tijd om het te controleren. Maar denk je dat dit gaat werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php

    // We gaan $_GET['merk'] & $_GET['merk'] omzetten naar een variabele:
 
    $TypeGET1   = implode('%', $_GET['type']);

    $TypeGET    = explode('%', $TypeGET1);

    $MerkGET1   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);

    // Databaseconnectie:
    databaseConn();
  
    // We gaan alle automerken uit de database selecteren:
    $Select_types = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT type FROM autos") or trigger_error('Database fout.');

    $Select_merken = mysqli_query($Conn, "SELECT DISTINCT merk FROM autos") or trigger_error('Database fout.');
  
    $Select_count = mysqli_query($Conn, "SELECT COUNT(*) AS aantal FROM autos") or trigger_error('Database fout.');


    // De connectie sluiten:
    mysqli_close($Conn);


    // Als er rijen zijn gevonden:
    if(mysqli_num_rows($Select) > 0)
    {

        // While loop met merken:
        while($Row_types = mysqli_fetch_array($Select_types))
        {

            $Types = $Row_types['type'];
        }
  
      
        while($Row_merken = mysqli_fetch_array($Select_merken))
        {

            $Merken = $Row_merken['merk'];
        }

      
        while($Row_count = mysqli_fetch_array($Select_count))
        {

            $Count = $Row_count['aantal'];
        }



              
        // We gaan de geselecteerde merken splitsen:
        
    If($i, $i <$Count, $i++)
    {


             If (in_array($Merken[$i],$MerkGET))
             {

                   
                  if(in_array($Types[$i], $TypeGET))
                  {

                    blablabla;
                  }

                  else
                  {                    
                  blablabla;
                  }
        
             }
        }
    }

?>



Ik ben alleen nog niet helemaal eruit hoe dat count gaat werken! Dus als je tip hebt?
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 09:36:35
Quote Anchor link
Tom geen op 03/01/2012 23:39:21:
los van je laatste toevoeging, daar zal ik nog eens naar kijken! Maar wat betreft de if(in_array($merk,$merkGET)), je wilt toch eest 1 merk selecteren, en dan pas kijken of dit merk in de lijst $merkGET voorkomt! En vervolgens dat met elke item uit de foreach loop!

Maar hoeveel elementen denk jij dat er in de array $merkGET zitten dan? $merkGET definieer je als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $MerkGET1
   = implode('%', $_GET['merk']);

    $MerkGET    = explode('%', $MerkGET1);
?>

Oftewel, er zit maar 1 element in die hele array.... Dus waarom er een array van maken in de eerste plaats?

Zoals ik al zei, echt, ik denk dat je beter opnieuw kunt beginnen want afgezien van de syntax fouten klopt je structuur gewoon niet. Uiteraard kunnen we je er bij helpen, maar dat gaat beter vanaf een lege pagina.

Probeer anders eens uit te leggen wat je nu precies wilt bereiken. Welke gegevens zitten er bijvoorbeeld in je GET array (variabele type, wat betekenen ze), wat wil je er mee doen en wat voor gegevens zitten er in je database? Hoe is die gestructureerd en op welke manier moeten de gegevens in je database gecontroleerd worden met de gegevens in je GET array. Het zou mij namelijk niet verbazen als je bijna je hele script kan vervangen door een query.
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 09:59:18
Quote Anchor link
Ik zal uitleggen wat ik wil bereiken.

Wat ik heb is 1 tabel, met daarin alle beschikbare auto’s met de velden:
Merk, type, bouwjaar, apk, beschrijving enz…

Nu wil ik dat je kunt aanvinken welk merk dat je wilt zoeken, bijvoorbeeld alleen volkswagen, opel en peugot. (deze worden bij mijn in $MerkenGET gepost) Maar je kunt alleen een merk selecteren als deze ook daadwerkelijk in de db aanwezig is. Want als er geen Bentley beschikbaar is, dan hoeft deze ook niet in de keuzelijst te staan (dat wordt onoverzichtelijk).

Vervolgens wil ik alle types tonen die in de db beschikbaar zijn, is er geen Opel Astra beschikbaar, dan deze ook niet tonen! Vervolgens wil ik wanneer ik een aantal types heb geselecteerd, deze gezocht worden. Mocht ik toch nog een ander type willen selecteren, dan moet je opnieuw zoeken, en dan moet alles WEL geselecteerd blijven? Niet dat je dan al je selectiekeuzes kwijt bent! (Deze post ik dus in $typesGET)

Dat is wat ik wil bereiken! En ik dacht dat dit wel zou werken, maar ik zou het fijn vinden als je me wilt helpen verbeteren.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 10:08:41
Quote Anchor link
Tom geen op 04/01/2012 09:59:18:
Dat is wat ik wil bereiken! En ik dacht dat dit wel zou werken, maar ik zou het fijn vinden als je me wilt helpen verbeteren.

We gaan in elk geval een poging wagen.

Dus als ik het goed begrijp wil je met dit script controleren of de aangevinkte merken en types wel in je database staan en of die dus getoond kunnen worden?

Dan nog een paar vragen. Hoe weet je dat de merk/type combinaties kloppen? Wat als iemand bijvoorbeeld Audi en Corsa aanvinkt? Laat je dan alle Audi's zien en alle Opel Corsa's, of zeg je dan dat dat geen juiste combinatie is? Wat is het eindresultaat van het script, moeten alle records die aan de aangevinkte merken/types voldoen worden getoond?
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 10:19:05
Quote Anchor link
Klopt!

Als iemand Audi Corsa selecteerd, dan krijg hij inderdaad een melding dat dat niet klopt. Maar dat is bij de upload page aan de orden.

Maar als je al je gewenste merken/types hebt aangevinkt. Dan krijg je inderdaag een lijst met alle beschikbare aanbiedingen. Dat mogen dus gewoon 7 opel corsa's zijn of net hoeveel aanbiedingen er zijn.
 
Erwin H

Erwin H

04/01/2012 10:22:39
Quote Anchor link
Maar hoe kunnen de merken en types dan aangevinkt worden? Zijn het twee losse lijsten waar je meerdere kunt selecteren? Wat als ik Audi, Opel, Volvo aanvink als merken, en dan Clio als type? Hoe weet je in dit script welk merk(en) en type(s) bij elkaar horen (afgezien van wat er in de DB staat, puur op basis van de info die je van de gebruiker krijgt)?
 
Tom geen

Tom geen

04/01/2012 10:28:08
Quote Anchor link
als je Audi, Opel en Volvo aanvinkt, dan krijg je in de volgende lijst alleen types van dat merk. Een Clio is van Renauld, en die heb je niet aangevinkt. Dus die zal je ook niet te zien krijgen.

En ik dacht als ik een lijst heb van merken en een van types, dat deze 1 op 1 gelijk zouden lopen en dus altijd bij elkaar horende merk/types hebt. Maar heel strikt genomen, heb je wel gelijk dat je uit de orden kan gaan lopen met je lijst en dat de eene lijst voorloop op de andere lijst, en dus een verkeerde types bij merken krijg. (dat is wel het gevaar! inderdaad)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.