parse error vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »
Bvo

bvo

06/06/2006 08:02:00
Quote Anchor link
hallo,

Ik vond een mooi script voor een fotogallerij, maar ik krijg foutmelding: parse error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in script.php on line 58.

Dit is de regel uit het script:
echo "<a href='"index.php?i"=".$image."'><img src='".$tsource."' alt=''></a>\n";

$image en $tsource zijn eerder in het script al gemaakt en/of gedefinieerd.

Na wat speurwerk denk ik dat het met de " en ' te maken kan hebben, maar ik heb al wat geprobeerd en dat lijkt nie te helpen. Graag jullie hulp.

Overigens heb ik het hele script, met deze en aanvullende vragen een paar dagen geleden al eens gepost, maar tot nu toe zonder antwoord.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:20:49
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

06/06/2006 08:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo'<a href="index.php?i='.$image.'"><img src="'.$tsource.'" alt=""></a>'."\n";

?>


zo zou die goed moeten zijn

GR. mebus!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/06/2006 08:38:00
Quote Anchor link
Dan heb ik nog wel even een vraagje, waarom wel de alt in je <img zetten en leeg laten? Het is altijd aan te raden om alt te vullen met een omschrijving van de te tonen afbeelding.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/06/2006 09:40:00
Quote Anchor link
Om de code 'valid' te maken.

Edit: Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Derk nvt

Derk nvt

06/06/2006 10:52:00
Quote Anchor link
Ik laat de alt tag ook leeg bij recleme plaatjes. Als je browser dan geen plaatjes ondersteund zien die de reclame gewoon niet, dat is beter als dat er stukken tekst komen te staan waar de layout lelijk van word.
Een ALT tag MOET als je een Xhtml parser gebruikt
 
Bvo

bvo

06/06/2006 17:09:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties: de parse error is verdwenen!

Helaas werkt er nu iets anders niet zo als het moet. Ik hoop dat iemand mij daar ook nog bij kan helpen. ...even uitleggen...
Als het hele script goed werkt, maakt het tumbnails aan (als die er niet zijn) en een pagina met deze tumbnails. Dit gaat dus goed. Als je daar op klikt opent een groter plaatje met navigatie (volgende, vorige plaatje). Omdat ik met het originele script de parse error kreeg had ik tot nu toe in de betreffende regel van het script "index.php?i" weggelaten. Dit leverde geen parse error op en ik kreeg wel tumbnails en als ik er op klikte kreeg ik een grotere foto, maar zonder navigatie. Dit heeft volgens mij te maken met het weglaten van "index.php?i".
Nu, na de oplossing voor de parse error, kan ik geen groter plaatje meer openen. Dit kan er mee te maken hebben dat ik gebruik maak van 1 index.php pagina, waarin ik dynamisch de andere contect laad, m.b.v. een switch/case.
Dit ziet er zo uit:

if(empty($_GET['page'])) $_GET['page'] = 'start';
switch($_GET['page'])
{
case 'xyz':
$content = 'xyz';
break;
case 'abc':
$content = abc;
break;
}

include $content.".php";

Het lijkt me wat onhandig om elke afbeelding die ik heb apart in de switch op te nemen. Weet iemand een manier om dit op te lossen? Of, weet iemand aan andere/betere manier om te doen wat ik probeer te bereiken. Voor de zekerheid hieronder het laatste deel van het script, waarin de naviagatie is geregeld. Als het nodig is, kan ik het ook het hele script nog een keer posten.

$image_path = $path . "/" . $_GET["i"];
if ($_GET["i"] && file_exists($path . '/' . $_GET["i"])) {
echo '<img src="' . $path . '/' . $_GET["i"] . '" . ' / '>';


$id = array_search($_GET["i"], $images);
$files2 = $files - 1;

if ($id > "0" && $id < $files2) {
$next_id = $id + 1;
$prev_id = $id - 1;
echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prev</a>, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
}

if ($id == "0") {
$next_id = "1";
echo 'prev, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
}

if ($id == $files2) {
$prev_id = $files2 - 1;
echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prv</a>, nxt';
}
}
 
Something Else

Something Else

06/06/2006 19:01:00
Quote Anchor link
doe je dit via een db? dus dat alleen de foto namen in de db staan en zo aanroept of doe je het anders? Want telkens een foto opnemen in de switch(handmatig neem ik aan?!)... :x

specifier de lokatie van de grotere foto's en probeer ze op te roepen.

als je het via een db doet, kan je aan dit denken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(!isset($_GET['foto_id'])){
    header("Location: index.php");
}

else{
    $id = (int) $_GET['foto_id'];
}


$query = "SELECT * FROM fotos WHERE id='$id'";
$result = mysqli_query($db, $query);
$foto = mysqli_fetch_array($result)
$foto_src = 'jou_map/' . $foto['foto_naam'];
?>


zo roep je hem aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $foto['foto_naam'];
?>


Dit is heel ff snel iets, als je het via de db doet that is :P.

Zo niet kan je beter ff de script posten, dan weten we ook hoe je te werk gaat :)
 
Bvo

bvo

06/06/2006 19:44:00
Quote Anchor link
Jermaine:
Bedankt voor je reactie. Het script werkt niet met een db. Per map met foto's maak ik een php file waarin o.a. de naam van de map ($path) staat. Het hele script staat hieronder. Zoals al eerder gezegd, werkt de site via swithc / index.php?page=...

Hoop dat je (of iemand anders) mij verder kan helpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
  $_GET
['i'] = 0;
  
  // FOLDERSCAN
  
  $files = "0";
  $handle = opendir($path);
  while ($file = readdir($handle)) {
      if (!is_dir($path . "/" . $file) && $file != "." && $file != "..") {
          $extension = explode(".", $file);
          $extension_i = (count($extension) - 1);
          $ext = $extension[$extension_i];
          if ($ext == "jpg" || $ext == "jpeg" || $ext == "JPG" || $ext == "JPEG" || $ext == "png" || $ext == "PNG") {
              $images[$files] = $file;
              $files++;
          }
      }
  }

  sort($images);
  
  
  //MAKE GALLERY
  
  echo "<h1>$title</h1><a>($files foto's in deze gallerij)</a>\n";
  echo "<div id='fotogallerij'>\n";
  
  if (!$_GET["i"]) {
      foreach ($images as $image) {
          $source = $path . "/" . $image;
          $tsource = $thumbpath . "/" . $image;
          if (file_exists($source) && !file_exists($tsource)) {
              $size = getimagesize($source);
              $ratio = $size[0] / $size[1];
              if ($ratio >= 1) {
                  $scale = $thumbnail_w / $size[0];
              }
else {
                  $scale = $thumbnail_h / $size[1];
              }

              if ($thumbnail_w >= $size[0] && $thumbnail_h >= $size[1]) {
                  $scale = 1;
              }

              $resize = imagecreatetruecolor($size[0] * $scale, $size[1] * $scale);
              switch ($size['mime']) {
                  case
'image/jpeg':
                      $im = imagecreatefromjpeg($source);
                      imagecopyresampled($resize, $im, 0, 0, 0, 0, $size[0] * $scale, $size[1] * $scale, $size[0], $size[1]);
                      imagejpeg($resize, $thumbpath . "/" . $image, $quality);
                      break;
                  case
'image/png':
                      $im = imagecreatefrompng($source);
                      imagecopyresampled($resize, $im, 0, 0, 0, 0, $size[0] * $scale, $size[1] * $scale, $size[0], $size[1]);
                      imagepng($resize, $thumbpath . "/" . $image, $quality);
                      break;
              }

              imagedestroy($im);
          }

            echo "<a href='" . $source . "'>&nbsp;<img src='" . $tsource . "'  alt='' /></a>\n";
          // echo'<a href="index.php?i='.$image.'"><img src="'.$tsource.'" alt=""></a>'."\n";

// !! bovenste code werkt, maar zonder navigatie; onderste code is wel correct ivm parse error, maar werkt verder niet. zie eerdere posts!!


      }
  }

  echo "<br />";
  echo "</div>";
  echo "<br /><br />";
  
  //LOOK IMAGES
  
  $image_path = $path . "/" . $_GET["i"];
  if ($_GET["i"] && file_exists($path . '/' . $_GET["i"])) {
      echo '<img src="' . $path . '/' . $_GET["i"] . '" . ' / '>';
      
      
      $id = array_search($_GET["i"], $images);
      $files2 = $files - 1;
      
      if ($id > "0" && $id < $files2) {
          $next_id = $id + 1;
          $prev_id = $id - 1;
          echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prev</a>, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
      }

      
      if ($id == "0") {
          $next_id = "1";
          echo 'prev, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
      }

      
      if ($id == $files2) {
          $prev_id = $files2 - 1;
          echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prv</a>, nxt';
      }
  }

?>
 
Bvo

bvo

21/06/2006 08:08:00
Quote Anchor link
Niemand...? Kom op mensen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.