parse error vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »
Bvo

bvo

06/06/2006 08:02:00
Quote Anchor link
hallo,

Ik vond een mooi script voor een fotogallerij, maar ik krijg foutmelding: parse error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in script.php on line 58.

Dit is de regel uit het script:
echo "<a href='"index.php?i"=".$image."'><img src='".$tsource."' alt=''></a>\n";

$image en $tsource zijn eerder in het script al gemaakt en/of gedefinieerd.

Na wat speurwerk denk ik dat het met de " en ' te maken kan hebben, maar ik heb al wat geprobeerd en dat lijkt nie te helpen. Graag jullie hulp.

Overigens heb ik het hele script, met deze en aanvullende vragen een paar dagen geleden al eens gepost, maar tot nu toe zonder antwoord.
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 23:15:43
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

06/06/2006 08:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo'<a href="index.php?i='.$image.'"><img src="'.$tsource.'" alt=""></a>'."\n";

?>


zo zou die goed moeten zijn

GR. mebus!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/06/2006 08:38:00
Quote Anchor link
Dan heb ik nog wel even een vraagje, waarom wel de alt in je <img zetten en leeg laten? Het is altijd aan te raden om alt te vullen met een omschrijving van de te tonen afbeelding.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/06/2006 09:40:00
Quote Anchor link
Om de code 'valid' te maken.

Edit: Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Derk nvt

Derk nvt

06/06/2006 10:52:00
Quote Anchor link
Ik laat de alt tag ook leeg bij recleme plaatjes. Als je browser dan geen plaatjes ondersteund zien die de reclame gewoon niet, dat is beter als dat er stukken tekst komen te staan waar de layout lelijk van word.
Een ALT tag MOET als je een Xhtml parser gebruikt
 
Bvo

bvo

06/06/2006 17:09:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties: de parse error is verdwenen!

Helaas werkt er nu iets anders niet zo als het moet. Ik hoop dat iemand mij daar ook nog bij kan helpen. ...even uitleggen...
Als het hele script goed werkt, maakt het tumbnails aan (als die er niet zijn) en een pagina met deze tumbnails. Dit gaat dus goed. Als je daar op klikt opent een groter plaatje met navigatie (volgende, vorige plaatje). Omdat ik met het originele script de parse error kreeg had ik tot nu toe in de betreffende regel van het script "index.php?i" weggelaten. Dit leverde geen parse error op en ik kreeg wel tumbnails en als ik er op klikte kreeg ik een grotere foto, maar zonder navigatie. Dit heeft volgens mij te maken met het weglaten van "index.php?i".
Nu, na de oplossing voor de parse error, kan ik geen groter plaatje meer openen. Dit kan er mee te maken hebben dat ik gebruik maak van 1 index.php pagina, waarin ik dynamisch de andere contect laad, m.b.v. een switch/case.
Dit ziet er zo uit:

if(empty($_GET['page'])) $_GET['page'] = 'start';
switch($_GET['page'])
{
case 'xyz':
$content = 'xyz';
break;
case 'abc':
$content = abc;
break;
}

include $content.".php";

Het lijkt me wat onhandig om elke afbeelding die ik heb apart in de switch op te nemen. Weet iemand een manier om dit op te lossen? Of, weet iemand aan andere/betere manier om te doen wat ik probeer te bereiken. Voor de zekerheid hieronder het laatste deel van het script, waarin de naviagatie is geregeld. Als het nodig is, kan ik het ook het hele script nog een keer posten.

$image_path = $path . "/" . $_GET["i"];
if ($_GET["i"] && file_exists($path . '/' . $_GET["i"])) {
echo '<img src="' . $path . '/' . $_GET["i"] . '" . ' / '>';


$id = array_search($_GET["i"], $images);
$files2 = $files - 1;

if ($id > "0" && $id < $files2) {
$next_id = $id + 1;
$prev_id = $id - 1;
echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prev</a>, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
}

if ($id == "0") {
$next_id = "1";
echo 'prev, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
}

if ($id == $files2) {
$prev_id = $files2 - 1;
echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prv</a>, nxt';
}
}
 
Something Else

Something Else

06/06/2006 19:01:00
Quote Anchor link
doe je dit via een db? dus dat alleen de foto namen in de db staan en zo aanroept of doe je het anders? Want telkens een foto opnemen in de switch(handmatig neem ik aan?!)... :x

specifier de lokatie van de grotere foto's en probeer ze op te roepen.

als je het via een db doet, kan je aan dit denken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(!isset($_GET['foto_id'])){
    header("Location: index.php");
}

else{
    $id = (int) $_GET['foto_id'];
}


$query = "SELECT * FROM fotos WHERE id='$id'";
$result = mysqli_query($db, $query);
$foto = mysqli_fetch_array($result)
$foto_src = 'jou_map/' . $foto['foto_naam'];
?>


zo roep je hem aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $foto['foto_naam'];
?>


Dit is heel ff snel iets, als je het via de db doet that is :P.

Zo niet kan je beter ff de script posten, dan weten we ook hoe je te werk gaat :)
 
Bvo

bvo

06/06/2006 19:44:00
Quote Anchor link
Jermaine:
Bedankt voor je reactie. Het script werkt niet met een db. Per map met foto's maak ik een php file waarin o.a. de naam van de map ($path) staat. Het hele script staat hieronder. Zoals al eerder gezegd, werkt de site via swithc / index.php?page=...

Hoop dat je (of iemand anders) mij verder kan helpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
  $_GET
['i'] = 0;
  
  // FOLDERSCAN
  
  $files = "0";
  $handle = opendir($path);
  while ($file = readdir($handle)) {
      if (!is_dir($path . "/" . $file) && $file != "." && $file != "..") {
          $extension = explode(".", $file);
          $extension_i = (count($extension) - 1);
          $ext = $extension[$extension_i];
          if ($ext == "jpg" || $ext == "jpeg" || $ext == "JPG" || $ext == "JPEG" || $ext == "png" || $ext == "PNG") {
              $images[$files] = $file;
              $files++;
          }
      }
  }

  sort($images);
  
  
  //MAKE GALLERY
  
  echo "<h1>$title</h1><a>($files foto's in deze gallerij)</a>\n";
  echo "<div id='fotogallerij'>\n";
  
  if (!$_GET["i"]) {
      foreach ($images as $image) {
          $source = $path . "/" . $image;
          $tsource = $thumbpath . "/" . $image;
          if (file_exists($source) && !file_exists($tsource)) {
              $size = getimagesize($source);
              $ratio = $size[0] / $size[1];
              if ($ratio >= 1) {
                  $scale = $thumbnail_w / $size[0];
              }
else {
                  $scale = $thumbnail_h / $size[1];
              }

              if ($thumbnail_w >= $size[0] && $thumbnail_h >= $size[1]) {
                  $scale = 1;
              }

              $resize = imagecreatetruecolor($size[0] * $scale, $size[1] * $scale);
              switch ($size['mime']) {
                  case
'image/jpeg':
                      $im = imagecreatefromjpeg($source);
                      imagecopyresampled($resize, $im, 0, 0, 0, 0, $size[0] * $scale, $size[1] * $scale, $size[0], $size[1]);
                      imagejpeg($resize, $thumbpath . "/" . $image, $quality);
                      break;
                  case
'image/png':
                      $im = imagecreatefrompng($source);
                      imagecopyresampled($resize, $im, 0, 0, 0, 0, $size[0] * $scale, $size[1] * $scale, $size[0], $size[1]);
                      imagepng($resize, $thumbpath . "/" . $image, $quality);
                      break;
              }

              imagedestroy($im);
          }

            echo "<a href='" . $source . "'>&nbsp;<img src='" . $tsource . "'  alt='' /></a>\n";
          // echo'<a href="index.php?i='.$image.'"><img src="'.$tsource.'" alt=""></a>'."\n";

// !! bovenste code werkt, maar zonder navigatie; onderste code is wel correct ivm parse error, maar werkt verder niet. zie eerdere posts!!


      }
  }

  echo "<br />";
  echo "</div>";
  echo "<br /><br />";
  
  //LOOK IMAGES
  
  $image_path = $path . "/" . $_GET["i"];
  if ($_GET["i"] && file_exists($path . '/' . $_GET["i"])) {
      echo '<img src="' . $path . '/' . $_GET["i"] . '" . ' / '>';
      
      
      $id = array_search($_GET["i"], $images);
      $files2 = $files - 1;
      
      if ($id > "0" && $id < $files2) {
          $next_id = $id + 1;
          $prev_id = $id - 1;
          echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prev</a>, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
      }

      
      if ($id == "0") {
          $next_id = "1";
          echo 'prev, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
      }

      
      if ($id == $files2) {
          $prev_id = $files2 - 1;
          echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prv</a>, nxt';
      }
  }

?>
 
Bvo

bvo

21/06/2006 08:08:00
Quote Anchor link
Niemand...? Kom op mensen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.