parse error vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Bvo

bvo

06/06/2006 08:02:00
Quote Anchor link
hallo,

Ik vond een mooi script voor een fotogallerij, maar ik krijg foutmelding: parse error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in script.php on line 58.

Dit is de regel uit het script:
echo "<a href='"index.php?i"=".$image."'><img src='".$tsource."' alt=''></a>\n";

$image en $tsource zijn eerder in het script al gemaakt en/of gedefinieerd.

Na wat speurwerk denk ik dat het met de " en ' te maken kan hebben, maar ik heb al wat geprobeerd en dat lijkt nie te helpen. Graag jullie hulp.

Overigens heb ik het hele script, met deze en aanvullende vragen een paar dagen geleden al eens gepost, maar tot nu toe zonder antwoord.
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 01:11:50
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

06/06/2006 08:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo'<a href="index.php?i='.$image.'"><img src="'.$tsource.'" alt=""></a>'."\n";

?>


zo zou die goed moeten zijn

GR. mebus!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/06/2006 08:38:00
Quote Anchor link
Dan heb ik nog wel even een vraagje, waarom wel de alt in je <img zetten en leeg laten? Het is altijd aan te raden om alt te vullen met een omschrijving van de te tonen afbeelding.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/06/2006 09:40:00
Quote Anchor link
Om de code 'valid' te maken.

Edit: Typo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Derk nvt

Derk nvt

06/06/2006 10:52:00
Quote Anchor link
Ik laat de alt tag ook leeg bij recleme plaatjes. Als je browser dan geen plaatjes ondersteund zien die de reclame gewoon niet, dat is beter als dat er stukken tekst komen te staan waar de layout lelijk van word.
Een ALT tag MOET als je een Xhtml parser gebruikt
 
Bvo

bvo

06/06/2006 17:09:00
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties: de parse error is verdwenen!

Helaas werkt er nu iets anders niet zo als het moet. Ik hoop dat iemand mij daar ook nog bij kan helpen. ...even uitleggen...
Als het hele script goed werkt, maakt het tumbnails aan (als die er niet zijn) en een pagina met deze tumbnails. Dit gaat dus goed. Als je daar op klikt opent een groter plaatje met navigatie (volgende, vorige plaatje). Omdat ik met het originele script de parse error kreeg had ik tot nu toe in de betreffende regel van het script "index.php?i" weggelaten. Dit leverde geen parse error op en ik kreeg wel tumbnails en als ik er op klikte kreeg ik een grotere foto, maar zonder navigatie. Dit heeft volgens mij te maken met het weglaten van "index.php?i".
Nu, na de oplossing voor de parse error, kan ik geen groter plaatje meer openen. Dit kan er mee te maken hebben dat ik gebruik maak van 1 index.php pagina, waarin ik dynamisch de andere contect laad, m.b.v. een switch/case.
Dit ziet er zo uit:

if(empty($_GET['page'])) $_GET['page'] = 'start';
switch($_GET['page'])
{
case 'xyz':
$content = 'xyz';
break;
case 'abc':
$content = abc;
break;
}

include $content.".php";

Het lijkt me wat onhandig om elke afbeelding die ik heb apart in de switch op te nemen. Weet iemand een manier om dit op te lossen? Of, weet iemand aan andere/betere manier om te doen wat ik probeer te bereiken. Voor de zekerheid hieronder het laatste deel van het script, waarin de naviagatie is geregeld. Als het nodig is, kan ik het ook het hele script nog een keer posten.

$image_path = $path . "/" . $_GET["i"];
if ($_GET["i"] && file_exists($path . '/' . $_GET["i"])) {
echo '<img src="' . $path . '/' . $_GET["i"] . '" . ' / '>';


$id = array_search($_GET["i"], $images);
$files2 = $files - 1;

if ($id > "0" && $id < $files2) {
$next_id = $id + 1;
$prev_id = $id - 1;
echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prev</a>, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
}

if ($id == "0") {
$next_id = "1";
echo 'prev, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
}

if ($id == $files2) {
$prev_id = $files2 - 1;
echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prv</a>, nxt';
}
}
 
Something Else

Something Else

06/06/2006 19:01:00
Quote Anchor link
doe je dit via een db? dus dat alleen de foto namen in de db staan en zo aanroept of doe je het anders? Want telkens een foto opnemen in de switch(handmatig neem ik aan?!)... :x

specifier de lokatie van de grotere foto's en probeer ze op te roepen.

als je het via een db doet, kan je aan dit denken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(!isset($_GET['foto_id'])){
    header("Location: index.php");
}

else{
    $id = (int) $_GET['foto_id'];
}


$query = "SELECT * FROM fotos WHERE id='$id'";
$result = mysqli_query($db, $query);
$foto = mysqli_fetch_array($result)
$foto_src = 'jou_map/' . $foto['foto_naam'];
?>


zo roep je hem aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $foto['foto_naam'];
?>


Dit is heel ff snel iets, als je het via de db doet that is :P.

Zo niet kan je beter ff de script posten, dan weten we ook hoe je te werk gaat :)
 
Bvo

bvo

06/06/2006 19:44:00
Quote Anchor link
Jermaine:
Bedankt voor je reactie. Het script werkt niet met een db. Per map met foto's maak ik een php file waarin o.a. de naam van de map ($path) staat. Het hele script staat hieronder. Zoals al eerder gezegd, werkt de site via swithc / index.php?page=...

Hoop dat je (of iemand anders) mij verder kan helpen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<?php
  $_GET
['i'] = 0;
  
  // FOLDERSCAN
  
  $files = "0";
  $handle = opendir($path);
  while ($file = readdir($handle)) {
      if (!is_dir($path . "/" . $file) && $file != "." && $file != "..") {
          $extension = explode(".", $file);
          $extension_i = (count($extension) - 1);
          $ext = $extension[$extension_i];
          if ($ext == "jpg" || $ext == "jpeg" || $ext == "JPG" || $ext == "JPEG" || $ext == "png" || $ext == "PNG") {
              $images[$files] = $file;
              $files++;
          }
      }
  }

  sort($images);
  
  
  //MAKE GALLERY
  
  echo "<h1>$title</h1><a>($files foto's in deze gallerij)</a>\n";
  echo "<div id='fotogallerij'>\n";
  
  if (!$_GET["i"]) {
      foreach ($images as $image) {
          $source = $path . "/" . $image;
          $tsource = $thumbpath . "/" . $image;
          if (file_exists($source) && !file_exists($tsource)) {
              $size = getimagesize($source);
              $ratio = $size[0] / $size[1];
              if ($ratio >= 1) {
                  $scale = $thumbnail_w / $size[0];
              }
else {
                  $scale = $thumbnail_h / $size[1];
              }

              if ($thumbnail_w >= $size[0] && $thumbnail_h >= $size[1]) {
                  $scale = 1;
              }

              $resize = imagecreatetruecolor($size[0] * $scale, $size[1] * $scale);
              switch ($size['mime']) {
                  case
'image/jpeg':
                      $im = imagecreatefromjpeg($source);
                      imagecopyresampled($resize, $im, 0, 0, 0, 0, $size[0] * $scale, $size[1] * $scale, $size[0], $size[1]);
                      imagejpeg($resize, $thumbpath . "/" . $image, $quality);
                      break;
                  case
'image/png':
                      $im = imagecreatefrompng($source);
                      imagecopyresampled($resize, $im, 0, 0, 0, 0, $size[0] * $scale, $size[1] * $scale, $size[0], $size[1]);
                      imagepng($resize, $thumbpath . "/" . $image, $quality);
                      break;
              }

              imagedestroy($im);
          }

            echo "<a href='" . $source . "'>&nbsp;<img src='" . $tsource . "'  alt='' /></a>\n";
          // echo'<a href="index.php?i='.$image.'"><img src="'.$tsource.'" alt=""></a>'."\n";

// !! bovenste code werkt, maar zonder navigatie; onderste code is wel correct ivm parse error, maar werkt verder niet. zie eerdere posts!!


      }
  }

  echo "<br />";
  echo "</div>";
  echo "<br /><br />";
  
  //LOOK IMAGES
  
  $image_path = $path . "/" . $_GET["i"];
  if ($_GET["i"] && file_exists($path . '/' . $_GET["i"])) {
      echo '<img src="' . $path . '/' . $_GET["i"] . '" . ' / '>';
      
      
      $id = array_search($_GET["i"], $images);
      $files2 = $files - 1;
      
      if ($id > "0" && $id < $files2) {
          $next_id = $id + 1;
          $prev_id = $id - 1;
          echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prev</a>, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
      }

      
      if ($id == "0") {
          $next_id = "1";
          echo 'prev, <a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$next_id] . '">nxt</a>';
      }

      
      if ($id == $files2) {
          $prev_id = $files2 - 1;
          echo '<a href="?g=' . $g . '&i=' . $images[$prev_id] . '">prv</a>, nxt';
      }
  }

?>
 
Bvo

bvo

21/06/2006 08:08:00
Quote Anchor link
Niemand...? Kom op mensen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.