PDO inTransaction (MySQL)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »
Jens V

Jens V

17/01/2011 00:17:15
Quote Anchor link
Hoi allen,

Is er een manier om te weten of er een transaction op een bepaald database-object open staat als je MySQL gebruikt i.s.m. PDO? Ik gebruik InnoDB, dus transactions zijn ondersteund.
Gewijzigd op 17/01/2011 10:20:35 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:30:16
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 10:05:22
Quote Anchor link
Je hebt de functie:
isInTransaction(), maar ik weet niet of je die precies bedoelt.
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 10:15:47
Quote Anchor link
Nog niet opgevallen dat ik daarnaar verwijs? ;) inTransaction: "Note that currently only the PostgreSQL driver implements this method."
 

17/01/2011 10:23:55
Quote Anchor link
Jens V op 17/01/2011 10:15:47:
Nog niet opgevallen dat ik daarnaar verwijs? ;) inTransaction: "Note that currently only the PostgreSQL driver implements this method."


Nee, dat is niet echt duidelijke verwijzing (btw, je kunt gewoon php links maken met de php tag).
Volgens mij ondersteund mysql dit niet echt (het is mysql he) dus misschien zelf wat maken, of overstappen op postgresql?
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 10:27:10
Quote Anchor link
PostgreSQL heb ik al mee gewerkt, maar het spijtige daarin is dat maar weinig hosts het hebben... Ik kom het probleem nu pas tegen (in de catch heb ik een $db->rollBack(); staan want ik gebruik 1 grote try-catch block voor alle queries.), en om nu nog een wrapper voor rond de db klasse te schrijven is het wat laat.

Ik zou het idd wel kunnen oplossen door in die wrapper-klasse zelf een bool bij te houden die aangeeft of er een transaction open staat...


Karl Karl op 17/01/2011 10:23:55:
Nee, dat is niet echt duidelijke verwijzing (btw, je kunt gewoon php links maken met de php tag).

Ik dacht dat vanwege de exacte naam van die functie in de titel :) En van die php-links, ik wist niet of dat ook met die pdo-links gaat. -> testje: pdo.intransaction
Gewijzigd op 17/01/2011 10:29:48 door Jens V
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 13:27:31
Quote Anchor link
Quote:
en om nu nog een wrapper voor rond de db klasse te schrijven is het wat laat.

Dependecy injection ;)
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 13:31:17
Quote Anchor link
Que? :D Voorbeeldje?
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 14:22:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class IndexController extends Controller
{
    protected $db;

    // het 'injecteren' van de 'dependency', de DB verbinding in dit geval
    public function setDb(PDO $db)
    {

        $this->db = $db;
    }


    public function indexAction()
    {

        $items = $this->db->query('QUERY')->fetchAll();
        return $this->view->render('index', $items);
    }
}

?>

Gewoon een willekeurige controller.

Wanneer je nu wat toe wil voegen aan PDO doe je gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
class Database extends PDO
{
    // Wat extras
}

$controller = new Controller;

//eerst
$controller->setDb(new PDO);

//nu
$controller->setDb(new Database);
?>
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 14:29:07
Quote Anchor link
Dus wat ik eigenlijk nodig heb, die 'wrapper'-klasse, is niet meer dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Database extends PDO
{
    private $in_transaction = false;

    public startTransaction()
    {

        $this->in_transaction = true;
        return $this->beginTransaction();
    }

    public inTransaction()
    {

        return $this->in_transaction;
    }


    // en ook zo voor commit en rollback
}
?>


Is er een manier dat ik die startTransaction kan beginTransaction noemen? Dus effectief die functie 'overschrijven', maar binnen in toch nog de originele aanroepen?
 
Jelmer -

Jelmer -

17/01/2011 14:42:22
Quote Anchor link
Jep, met parent.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class Database extends PDO
{
    public function beginTransaction()
    {

        $this->in_transaction = true;
        
        return parent::beginTransaction();
    }
}

?>
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 14:43:40
Quote Anchor link
Super:) Zo een klasse is er dan wel snel tussen gezet:)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 15:08:07
Quote Anchor link
Maar hoe controleer je nu of hij klaar is met de transaction, want dat is volgens mij het belangrijkste, anders zit je na 1 keer na het beginnen van een transaction altijd vast in die transactie.
Correct me if i'm wrong
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 15:09:23
Quote Anchor link
In die commit en rollBack gewoon $this->in_transaction terug op false zetten?
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 15:14:51
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 15:50:14
Quote Anchor link
Ik denk niet dat je mag zeggen dat hij "uit" de transaction is zodra je commit uitvoert.
Dit is namelijk een status vanuit je DB, en hetgeen wat die transaction doet is eigenlijk een que opbouwen in je database, om die vervolgens uit te voeren, (als ik het goed heb).
Maar ik weet de exacte werking van RollBack niet,maar dat moet je dan wel goed onderzoeken voordat je simpelweg die veronderstelling aanneemt
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 16:16:19
Quote Anchor link
Zit misschien wel iets in, ja. En als ik nu de commit uitvoer en wacht op het resultaat (true of false) en dat resultaat dan aan de in_transaction geeft? Ik denk niet dat het dan nog mis kan zijn hoor?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.