PDO inTransaction (MySQL)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Jens V

Jens V

17/01/2011 00:17:15
Quote Anchor link
Hoi allen,

Is er een manier om te weten of er een transaction op een bepaald database-object open staat als je MySQL gebruikt i.s.m. PDO? Ik gebruik InnoDB, dus transactions zijn ondersteund.
Gewijzigd op 17/01/2011 10:20:35 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:52:25
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 10:05:22
Quote Anchor link
Je hebt de functie:
isInTransaction(), maar ik weet niet of je die precies bedoelt.
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 10:15:47
Quote Anchor link
Nog niet opgevallen dat ik daarnaar verwijs? ;) inTransaction: "Note that currently only the PostgreSQL driver implements this method."
 

17/01/2011 10:23:55
Quote Anchor link
Jens V op 17/01/2011 10:15:47:
Nog niet opgevallen dat ik daarnaar verwijs? ;) inTransaction: "Note that currently only the PostgreSQL driver implements this method."


Nee, dat is niet echt duidelijke verwijzing (btw, je kunt gewoon php links maken met de php tag).
Volgens mij ondersteund mysql dit niet echt (het is mysql he) dus misschien zelf wat maken, of overstappen op postgresql?
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 10:27:10
Quote Anchor link
PostgreSQL heb ik al mee gewerkt, maar het spijtige daarin is dat maar weinig hosts het hebben... Ik kom het probleem nu pas tegen (in de catch heb ik een $db->rollBack(); staan want ik gebruik 1 grote try-catch block voor alle queries.), en om nu nog een wrapper voor rond de db klasse te schrijven is het wat laat.

Ik zou het idd wel kunnen oplossen door in die wrapper-klasse zelf een bool bij te houden die aangeeft of er een transaction open staat...


Karl Karl op 17/01/2011 10:23:55:
Nee, dat is niet echt duidelijke verwijzing (btw, je kunt gewoon php links maken met de php tag).

Ik dacht dat vanwege de exacte naam van die functie in de titel :) En van die php-links, ik wist niet of dat ook met die pdo-links gaat. -> testje: pdo.intransaction
Gewijzigd op 17/01/2011 10:29:48 door Jens V
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 13:27:31
Quote Anchor link
Quote:
en om nu nog een wrapper voor rond de db klasse te schrijven is het wat laat.

Dependecy injection ;)
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 13:31:17
Quote Anchor link
Que? :D Voorbeeldje?
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 14:22:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class IndexController extends Controller
{
    protected $db;

    // het 'injecteren' van de 'dependency', de DB verbinding in dit geval
    public function setDb(PDO $db)
    {

        $this->db = $db;
    }


    public function indexAction()
    {

        $items = $this->db->query('QUERY')->fetchAll();
        return $this->view->render('index', $items);
    }
}

?>

Gewoon een willekeurige controller.

Wanneer je nu wat toe wil voegen aan PDO doe je gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
class Database extends PDO
{
    // Wat extras
}

$controller = new Controller;

//eerst
$controller->setDb(new PDO);

//nu
$controller->setDb(new Database);
?>
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 14:29:07
Quote Anchor link
Dus wat ik eigenlijk nodig heb, die 'wrapper'-klasse, is niet meer dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Database extends PDO
{
    private $in_transaction = false;

    public startTransaction()
    {

        $this->in_transaction = true;
        return $this->beginTransaction();
    }

    public inTransaction()
    {

        return $this->in_transaction;
    }


    // en ook zo voor commit en rollback
}
?>


Is er een manier dat ik die startTransaction kan beginTransaction noemen? Dus effectief die functie 'overschrijven', maar binnen in toch nog de originele aanroepen?
 
Jelmer -

Jelmer -

17/01/2011 14:42:22
Quote Anchor link
Jep, met parent.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

class Database extends PDO
{
    public function beginTransaction()
    {

        $this->in_transaction = true;
        
        return parent::beginTransaction();
    }
}

?>
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 14:43:40
Quote Anchor link
Super:) Zo een klasse is er dan wel snel tussen gezet:)
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 15:08:07
Quote Anchor link
Maar hoe controleer je nu of hij klaar is met de transaction, want dat is volgens mij het belangrijkste, anders zit je na 1 keer na het beginnen van een transaction altijd vast in die transactie.
Correct me if i'm wrong
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 15:09:23
Quote Anchor link
In die commit en rollBack gewoon $this->in_transaction terug op false zetten?
 
Pim -

Pim -

17/01/2011 15:14:51
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

17/01/2011 15:50:14
Quote Anchor link
Ik denk niet dat je mag zeggen dat hij "uit" de transaction is zodra je commit uitvoert.
Dit is namelijk een status vanuit je DB, en hetgeen wat die transaction doet is eigenlijk een que opbouwen in je database, om die vervolgens uit te voeren, (als ik het goed heb).
Maar ik weet de exacte werking van RollBack niet,maar dat moet je dan wel goed onderzoeken voordat je simpelweg die veronderstelling aanneemt
 
Jens V

Jens V

17/01/2011 16:16:19
Quote Anchor link
Zit misschien wel iets in, ja. En als ik nu de commit uitvoer en wacht op het resultaat (true of false) en dat resultaat dan aan de in_transaction geeft? Ik denk niet dat het dan nog mis kan zijn hoor?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.