PDO quote() werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier 2 verschillende klasse.
In mijn 2e class wil ik gebruik maken van een quote(), maar hij geeft een foutmelding.
Weer iemand hoe ik dit kan oplossen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<?php
class database{
  
    var
$dbh;
    
  function
connect(){
      
      $hostname = "";
      $database = "";
      $username = "";
      $password = "";          
              
      try {
        $this->dbh = new PDO("mysql:host=".$hostname.";dbname=".$database.";",$username, $password);
        $this->dbh->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_WARNING);  
    }

        catch(PDOException $e){
            
        echo $e->getMessage();        
    }
  }
  
  function
dbselect($sql){
      
    $result = $this->dbh->query($sql);
    if($result->rowCount() <= 1)
    {

      $result = $result->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
    }

    elseif($result->rowCount() > 1)
    {

        $result = $result->fetchall(PDO::FETCH_ASSOC);
      }

    return $result;
  }
  
  function
dbselect_row($sql){
      
    $result = $this->dbh->query($sql)->rowCount();
    return $result;
  }
  
  function
dbquery($sql){
      
      $result = $this->dbh->exec($sql);
  }
  
}


class messaging extends database{
    
    function
check($check){ // titel beveiligen
    
        $check = $this->dbh->quote($check);
    return $check;
    
    }
        
    function
addfriend($naam){
        
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
        
        if($member == 1){            
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
            $this->dbquery("INSERT INTO vrienden (user_id1,user_id2,datum) VALUES (".$gebruiker['id'].",".$members['id'].",NOW())");
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->addedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
            
    }
    
    function
removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username='".$this->check($naam)."'");
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']."");
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }
}

?>


Quote:
Fatal error: Call to a member function quote() on a non-object in /home/www/xxx/class.messaging.php on line 59

regel 59 is de eerste regel in de functie check()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:05:09
 
- SanThe -

- SanThe -

22/12/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Haal de vraag niet weg. Nu is het topic totaal nutteloos geworden.

SanThe.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 17:47:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 22.12.2009 17:18:
Haal de vraag niet weg. Nu is het topic totaal nutteloos geworden.

SanThe.

Ja sorry, ik heb nu al een andere vraag dus ik heb dit topic gebruikt.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 18:12:00
Quote Anchor link
Hoe maak je je messaging object aan?

PS: Als je objecten wilt gebruiken zoals ze bedoeld zijn, dan hoort je messaging class niet je database class over te erven. Je messaging class maakt gebruik van de database, het is niet een database. Dat is het verschil tussen objecten in properties te gebruiken (zoals je doet met PDO binnen database) en overerven. Overerven doe je als de nieuwe class een specifiekere versie is van de overgeërfde class. Compositie doe je wanneer de ene class gewoon gebruik wil maken van een andere class.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 18:23:00
Quote Anchor link
$db = new database;
$db->connect()

$pm = new pm;

Ik gebruikte eerst bv $db->dbquery() in me messaging class,
maar dat herkende hij niet.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 18:48:00
Quote Anchor link
bij $pm roep je niet nog eerst connect() aan, waardoor $this->dbh leeg is, en $this->dbh->quote niet geldig is.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Dat werkt nu,
Maar ik krijg een error bij devolgende functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$this->check($naam));
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 20:08:00
Quote Anchor link
Je hebt $naam 2 keer door check() heen gehaald bij die dbquery() aanroep.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 22:13:00
Quote Anchor link
Daar lijkt het niet aan te liggen, want dit werkt ook niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username='".$naam."'");
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
                echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>


Quote:
Warning: PDO::query() [function.PDO-query]: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'hansje''' at line 1 in /home/www/xxx/class.database.php on line 39

Fatal error: Call to a member function rowCount() on a non-object in /home/www/xxx/class.database.php on line 39
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Jelmer -

Jelmer -

22/12/2009 22:28:00
Quote Anchor link
Hmm. Kan je eens controleren of quote() ook de begin- en eindquote die om een string heen staan erbij zet? Volgens mij wel. En als dat het geval is, dan moeten die enkele quotes bij je eerste query eruit.
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

22/12/2009 22:51:00
Quote Anchor link
uhm.. volgens mij klopt er echt geen zak van wat ik allemaal het doen ben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
function removefriend($naam){
        
        $naam = $this->check($naam);
        $member = $this->dbselect_row("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
        
        if($member == 1){
            $members = $this->dbselect("SELECT id FROM members WHERE username=".$naam);
            $this->dbquery("DELETE FROM vrienden WHERE user_id1 = ".$this->gebruiker['id']." AND user_id2 = ".$members['id']." OR user_id2 = ".$this->gebruiker['id']." AND user_id1 = ".$members['id']);
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->removedfriend."','green');</script>";
        }

        else{
            echo "<script type=\"text/javascript\">reports('".$text->usernotfound."','red');</script>";
        }
        
    }

?>


Ik heb nu dit, en nu werkt $gebruiker en $text niet.
Ze worden wel allebei voor de class gezet, maar dus wel erbuiten.
Hoe krijg ik deze erin?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

23/12/2009 22:12:00
Quote Anchor link
Weet iemand de oplossing?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/12/2009 23:30:00
Quote Anchor link
Als $text en $gebruiker geen members van die betreffende klasse zijn, kun je ze natuurlijk niet in onderliggende methods via het $this keyword benaderen. Als ze buiten de klasse wel beschikbaar zijn, zul je ze bij het aanmaken van het object mee moeten geven. Dus iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class jouwKlasse {
  private $gebruiker;
  private $text;

  public function __construct($gebruiker, $text) {
    $this->gebruiker = $gebruiker;
    $this->text = $text;
  }


  public function removeFriend($naam) {
    // Gebruik nu $this->gebruiker en $this->text
  }
}


// Procedurele code waarbij $gebruiker en $text waarden hebben:
$obj = new jouwKlasse($gebruiker, $text);
?>
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

25/12/2009 13:42:00
Quote Anchor link
Sorry, vergeten te zeggen:
Bedankt het werkt :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/12/2009 14:05:00
Quote Anchor link
Heb je al wat tutorials over OOP een PHP5 gelezen? De code die jij gebruikt is nog PHP4 en zou je dus moeten (willen) veranderen...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.