PHP code EXCEL creeren en speciale karakters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Doreen

Doreen

25/10/2006 10:44:00
Quote Anchor link
Ik heb nu een stukje code die gegevens van een PHP pagina exporteert naar een EXCEL bestand. Deze gegevens worden uitgelezen uit de database. Maar nu worden de speciale karakters niet goed weergegeven.
Weet iemand of daar een oplossing voor is want bijvoorbeeld:
België wordt nu België en dat is niet echt de bedoeling.

Iemand idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:22:41
 
Bart van der veen

bart van der veen

25/10/2006 11:16:00
Quote Anchor link
string replace met e met puntjes wordt ë

http://www.andreas.com/faq-char.html
 
Doreen

Doreen

25/10/2006 11:20:00
Quote Anchor link
In de database staat het allemaal prima.

Alleen nu moeten deze gegevens goed in Excel komen. Dus in de database staat het prima, alleen de functie die er een Excel bestand van maakt, zorgt er voor dat er niet meer netjes Belgie met een umlaut staat.
 
Barman V

Barman V

25/10/2006 11:21:00
Quote Anchor link
Werk je met COM?
 
Doreen

Doreen

25/10/2006 11:22:00
Quote Anchor link
Ik denk het niet aangezien COM me niet bekend voorkomt.
 
Bart van der veen

bart van der veen

25/10/2006 11:25:00
Quote Anchor link
post je functie is dan, misschien kunnen we wat versleutelen
 
Doreen

Doreen

25/10/2006 11:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
header("Pragma: no-cache");
header("Cache-Control: must-revalidate");
header("Cache-Control: private");
header("Cache-Control: no-store");
header("Cache-Control: no-cache");
header("Content-Description: File Transfer");
);
    
//Use the switch-generated Content-Type
header("Content-Type: application/vnd.ms-excel;");

//Force the download
$header="Content-Disposition: attachment; filename=klantinformatie.xls;";
header($header );
header("Content-Transfer-Encoding: binary");

echo "date\tcustomer id\tfirst name\tlast name\tstreet\tstreetnumber\tbus\tzipcode\tcity\tcountry\temail\tVAT\timage\tsheets\tdiscountcode\tdiscountname\torientation\tstamptype\tstamptheme\n";


en dan de rest
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Doreen
 
Doreen

Doreen

25/10/2006 11:54:00
Quote Anchor link
Ik dacht er aan om misschien dit er van te maken.

header("Content-Type: application/vnd.ms-excel;charset=utf-8");

Maar dat doet het niet, dan komt er uberhaupt geen excel bestand meer.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/10/2006 11:56:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je een van deze twee moet hebben:
utf_encode
utf_decode
 
Doreen

Doreen

25/10/2006 12:04:00
Quote Anchor link
Oke, ik heb het gevonden.

De regel:
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");

Helemaal bovenin was niet nodig.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/10/2006 12:17:00
Quote Anchor link
Oké, mooi dat het opgelost is. Die utf functies had ik laatst nodig bij het ophalen van XML data en toen kreeg ik hetzelfde symptoom als jij, vandaar dat ik dacht dat ze hier ook wel van pas zouden komen. Maar dit is in dit geval een handiger oplossing :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.