>php doet raar<

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 11:49:31
Quote Anchor link
Hallo, dit is een serieuze topic er beginnen rare dingen te gebeuren.

Ik gebruik standaart de browser firefox, ik ben een tijdje wezen editen van mijn scripts, ik was bezig met de css generator. Alles werkt. Wat ik dus heb gedaan:

>alles van 0 naar 10px gezet om te testen of het werkt
WERKT!

>alles weer naar 0px gezet of naar bijv 60px, en opeens worden alle invullingen EMPTY!
print_r($_POST) gaf als resultaat dat het gewoon werkt

>Nu ging ik naar al mijn andere 'mysql connecties' en echt opeens in firefox word overal alles als empty gezien. Maak ik een pagina met de titel jandoedel is opeens de titel leeg, zelfdegeld voro de inhoud van die pagina, echt heel raar.

>Ik starte internet explorer en opera op en daarin blijkt het wel te werken, ik heb ccleaner gestart EN ECHT ALLES aangevinkt maar nog steeds hetzelfde probleem.

Ik sta van pas, dit blijkt niet te werken:

NEEEEEE nu heb ik gewoon in opera ales terug proberen te zetten en nu heeft opera hetzelfde, please controlleer deze codes, ik heb het ook gewoon zonder de mysql_real_escape_string geprobeert:

1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'");

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'");
        echo '
        <script language="JavaScript">
        <!--
        window.location="./admin.php?action=theme&i=template";
        //-->
        </script>
        '
;
?>


2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        $bgcolor = mysql_real_escape_string($_POST['bgcolor']);
        $footerimg = mysql_real_escape_string($_POST['footerimg']);
        $footerheight = mysql_real_escape_string($_POST['footerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['footerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['footermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['footermarginbottom']);
        

        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$bgcolor."' WHERE name = 'footer_background_color'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$footerimg."' WHERE name = 'footer'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$footerheight."' WHERE name = 'footerminheight'");

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'footer_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'footer_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'footer_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'footer_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'footer_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'footer_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'footer_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'footer_margin_bottom'");
        print_r($_POST);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 21:34:59
 
Milo S

Milo S

06/02/2011 12:05:13
Quote Anchor link
Misschien een foutafhandeling inbouwen?
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 12:17:39
Quote Anchor link
Maar welke dan?

http://www.pfz.nl/wiki/mysql-foutafhandeling-in-php/

Alleen selects worden behandeld


NOTE: dit script word geincluded, het word dus beter beveiligd dan dit...
Gewijzigd op 06/02/2011 12:18:22 door phpnuke r
 
Tikkes C

Tikkes C

06/02/2011 12:34:29
Quote Anchor link
werk eens met exceptions.

try-catch en vraag de message op.
 
Rick  -

Rick -

06/02/2011 12:35:03
 
Milo S

Milo S

06/02/2011 12:57:33
Quote Anchor link
Wat dacht je er van om je query's af te handelen. If statement enzo... Je controleerd helemaal niks
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 18:20:09
Quote Anchor link
>Or error("Een foutmelding")< geeft niks -.-'

Maar, wat moet er gecontroleerd worden? ik vul in 10px dan is het toch gewoon goed?
 

06/02/2011 18:42:08
Quote Anchor link
En wat is error.
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 18:51:04
Quote Anchor link
Dan doen we de or die trick wel weer...

mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());

Nothing...

Ik geloof niet dat dit aan dit soort fouten licht, er gebeurt niks noppes terwijl de query het eerst wel deed.. Het gekke is nog, in opera ging ik zegmaar pagina's veranderen, werkt gewoon. Nu ben ik in de css generator bezig geweest en na 2 a 3 keer werkt het in opera ook niet meer. Ook de pagina's niet meer. Wat is dit? Pagina's toevoegen werkte! Nog steeds, alleen als naam: en als inhoud:. Dit is geen foutje met php lijkt me, anders had ik toch gewoon nog pagina's kunnen toevoegen?
Gewijzigd op 06/02/2011 18:52:44 door phpnuke r
 

06/02/2011 18:54:29
Quote Anchor link
Or die is ook niet goed.
Ik heb geen flauw idee waarom dit mis gaat, maar ik zou dit ook niet zo opbouwen.
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:02:17
Quote Anchor link
Ik hoor graag hoe jij het zou opbouwen, vergeet niet dat dit een bestand is die word geincluded met een switch $_GET['action'] en $_GET['i'] dus er word meer gedaan dan dit.

Ik hoor graag meningen van mensen die een vergelijkbaar iets hebben meegemaakt, dit is niet even een php error, een pagina kan toch zeker niet zorgen dat een andere pagina niks meer kan uitvoeren met de mysql database? fwrite word alleen in install.php gebruikt en die heb ik toch echt niet uitgevoerd...
 

06/02/2011 19:09:34
Quote Anchor link
Als een query kapot is kan er wel problemen ontstaan.
Zet bovenaan
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:24:15
Quote Anchor link
Ik weet heus wel dat als een query kapot is dat er niks gebeurt, maar dit probleem zorgt ervoor dat GEENEEN mysql update binnen doveral meer werkt. Pagina's aanmaken of wat, menu, blocks, css generator,... Dus, is dat ook mogelijk? (blijkbaar wel maar in formeel)
 

06/02/2011 19:26:03
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo druk te doen.
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 19:28:58
Quote Anchor link
Heb je nu al een if else constuctie ingevoerd als foutafhandeling?
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:39:00
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo druk te doen.
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
________________

error_reporting(E_ALL);

Dit stukje gebruikt en niks noppes.

_________________
Heb je nu al een if else constuctie ingevoerd als foutafhandeling?
_________________

Moet ik eeen if...else toepassen als de error report e_all niks toont? Waarop mag ik de if...else baseren? mysql_error? geeft ook geen error? (zie code hieronder)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());
?>


__________
Ja, je kan de boel verneuken.
Doe correcte foutafhandeling toepassen en error reporting aanzetten, dan weet je waar het mis gaat.
__________

Maar dat heb ik toch al gedaan (**)



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
error_reporting(E_ALL);
        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        //updating
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'") or die (mysql_error());
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'") or mysql_error();

        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'");
        
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'");
        mysql_query("UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'");
?>
 

06/02/2011 19:43:07
Quote Anchor link
Nee.
Je hebt de error reporting aangezet...
Maar lees nu eens goed.
Verder heb je maar twee "or die's" toegevoegd...

En als je goede foutafhandeling toepast, zoals ik bijvoorbeeld hier uitleg, dan weet je precies waarom er iets mis is.

Verder is er een Afbeelding quote knopje aanwezig bij iedere post, dat is wat makkelijker dan wat je nu doet..
Gewijzigd op 06/02/2011 19:43:50 door
 
Phpnuke r

phpnuke r

06/02/2011 19:45:46
Quote Anchor link
Eigenlijk 1, maar ik vul er telkens maar 1 in omdat het dan tijd scheelt(toen ik ze allemaal invulde ook geen resultaat hoor)

Opmerkelijk iets:

pagina's TOEVOEGEN werkt weer al hoewel ik nu een lege pagina krijg en een gevulde pagina...

Pagina's updaten werkt ook gewoon niet...
Gewijzigd op 06/02/2011 19:47:53 door phpnuke r
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 19:57:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
// errors weergeven
ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// sql debug
define('DEBUG_MODE',true);  // true == aan, false == uit

// functie voor sql debug

function showSQLError($sql,$error)
{

    echo  '<pre>Error: '.$error.'<br />'.$sql.'</pre>';
}



        echo "
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align='center'>
        <img src='"
.$themeurl."/images/loading2.gif' style='align:center;'
        </p>
        "
;
        
        # Je kan deze vars ook in je query zetten, maar dat is misschien minder overzichtelijk?!
        $headerimg = mysql_real_escape_string($_POST['headerimg']);
        $headerheight = mysql_real_escape_string($_POST['headerhight']);
        
        $paddingleft = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingleft']);
        $paddingright = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingright']);
        $paddingtop = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingtop']);
        $paddingbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headerpaddingbottom']);
        
        $marginleft = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginleft']);
        $marginright = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginright']);
        $margintop = mysql_real_escape_string($_POST['headermargintop']);
        $marginbottom = mysql_real_escape_string($_POST['headermarginbottom']);
        
        //updating
        $sql1  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerimg."' WHERE name = 'header'");
        $sql2  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$headerheight."' WHERE name = 'headerminheight'" ;

        $sql3  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingleft."' WHERE name = 'header_padding_left'";
        $sql4  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingright."' WHERE name = 'header_padding_right'";
        $sql5  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingtop."' WHERE name = 'header_padding_top'";
        $sql6  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$paddingbottom."' WHERE name = 'header_padding_bottom'";
        
        $sql7  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginleft."' WHERE name = 'header_margin_left'";
        $sql8  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginright."' WHERE name = 'header_margin_right'";
        $sql9  = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$margintop."' WHERE name = 'header_margin_top'";
        $sql10 = "UPDATE ".$table_pref."themevars SET variable = '".$marginbottom."' WHERE name = 'header_margin_bottom'";
        
        if(mysql_query($sql1) === false || mysql_query($sql2) === false || mysql_query($sql3) === false || mysql_query($sql4) === false || mysql_query($sql5) === false || mysql_query($sql6) === false ||mysql_query($sql7) === false || mysql_query($sql8) === false || mysql_query($sql9) === false || mysql_query($sql10) === false)
        {

            echo 'We hebben eindelijk een error!';
            
            # geef de error via de functie (bovenaan script)
            if (DEBUG_MODE)
            {

                showSQLError($sql1,mysql_error($sql1));
                showSQLError($sql2,mysql_error($sql2));
                showSQLError($sql3,mysql_error($sql3));
                showSQLError($sql4,mysql_error($sql4));
                showSQLError($sql5,mysql_error($sql5));
                showSQLError($sql6,mysql_error($sql6));
                showSQLError($sql7,mysql_error($sql7));
                showSQLError($sql8,mysql_error($sql8));
                showSQLError($sql9,mysql_error($sql9));
                showSQLError($sql10,mysql_error($sql10));
            }
        }

        else
        {
            echo 'Je query\'s zijn goed uitgevoerd!';
        }

?>


Ik heb het niet getest.. Maar dit is een betere foutafhandeling. Alleen jammer dat je zoveel query's gebruikt want dan is het ingewikkelder.
Gewijzigd op 06/02/2011 20:04:16 door Jasper DS
 

06/02/2011 20:16:17
Quote Anchor link
Nou, dan heb ik maar wat geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1); // Natuurlijk willen we de errors ook zien
        echo '
        <br />
        <br />
        <br />
        <p align="center">
        <img src="'
.$themeurl.'/images/loading2.gif" style="align:center;"
        </p>'
; // Ik heb zo'n vermoeden dat dit ook beter kan met css.
        
        // Als je nu slim bent dan geef je de form onderdelen dezelfde naam zoals ze in de database zitten want dan kan dit (let wel op dat je eventuele extra dingen eruit moet halen, of gebruik moet maken van een if):

        foreach($_POST as $key => $value)
        {

            $query = sprintf("UPDATE " . $table_pref . "themevars SET variable='%s' WHERE name='%s'",
            mysql_real_escape_string($key),
            mysql_real_escape_string($value));
            if(!mysql_query($query))
            {

                echo '<p><strong>Query probleem: ' . mysql_error() . ' ' . mysql_errno() . '</strong></p>' . PHP_EOL;
            }
        }

?>

Volgens mij is het goed, maar ik heb het uit m'n hoofd gedaan terwijl ik met wat anders bezig ben. Daarom ga ik ook niet bedenken hoe sowieso je zooi beter kan (want dat kan het volgens mij wel).
 
Jasper DS

Jasper DS

06/02/2011 20:17:59
Quote Anchor link
Zoals karl het doet is het natuurlijk veel korter (en beter). MAAR, zoals hij ook al zegt: "Het kan veel beter". Volgens mij klopt er iets niet met jouw database model of met je logica.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.