php mail functie stuurt geen mail naar AD Distribution list

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

A elb

A elb

30/05/2012 09:39:57
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Ik probeer een mailtje te sturen naar een AD Distribution list(een mailadres die naar meerdere adressen verstuurd) maardit lukt helaas niet.

als ik een andere mailadres invul van een persoon dan lukt dit wel.

Iemand een idee?
Alvast bedankt

Mvg,

Elb
Quote:
$onderwerp = "test";
$email="[email protected]"; //Distribution list
$email1="[email protected]";


$headers = "From: ".$aanvrager." <".$aanvrager.">\r\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
$headers .= "Cc: ".$email_aanvrager.",".$email1."\n";


if(mail($email, $onderwerp, $msg, $headers))
{
echo"<center><b>E-mail is verzonden<br/>";
}else{
echo "<center><b>MAIL FAILED<br/>";
}

Gewijzigd op 30/05/2012 10:34:36 door A elb
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:49:37
 
Fons Seesink

Fons Seesink

30/05/2012 09:43:11
Quote Anchor link
Stukje code om te zien wat er aan de hand is?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2012 10:10:00
 
A elb

A elb

30/05/2012 11:42:58
Quote Anchor link
Hierbij stukje code

Planning ontvangt wel mail maar organisatie niet

Quote:
$onderwerp = "test";
$email="[email protected]"; //Distribution list
$email1="[email protected]";


$headers = "From: ".$aanvrager." <".$aanvrager.">\r\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
$headers .= "Cc: ".$email_aanvrager.",".$email1."\n";


if(mail($email, $onderwerp, $msg, $headers))
{
echo"<center><b>E-mail is verzonden<br/>";
}else{
echo "<center><b>MAIL FAILED<br/>";
}



Gewijzigd op 30/05/2012 11:43:59 door A elb
 
Php knipper

php knipper

30/05/2012 13:31:02
Quote Anchor link
A elb op 30/05/2012 11:42:58:
Hierbij stukje code

Planning ontvangt wel mail maar organisatie niet

Quote:
$onderwerp = "test";
$email="[email protected]"; //Distribution list
$email1="[email protected]";


$headers = "From: ".$aanvrager." <".$aanvrager.">\r\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
$headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
$headers .= "Cc: ".$email_aanvrager.",".$email1."\n";


if(mail($email, $onderwerp, $msg, $headers))
{
echo"<center><b>E-mail is verzonden<br/>";
}else{
echo "<center><b>MAIL FAILED<br/>";
}





dat komt doordat $email meer niet wordt gebruikt

maak er eens dit van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$onderwerp = "test";
 $email="[email protected]","[email protected]"; //Distribution list


$headers = "From: ".$aanvrager." <".$aanvrager.">\r\n";
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
 $headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
 $headers .= "Cc: ".$email_aanvrager.",".$email."\n";
 

if(mail($email, $onderwerp, $msg, $headers))
{
 echo"<center><b>E-mail is verzonden<br/>";
 }else{
echo "<center><b>MAIL FAILED<br/>";
 }
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2012 13:51:14
Quote Anchor link
- SanThe - op 30/05/2012 10:10:00:


Nee dus. De From is niet okee.
 
Php knipper

php knipper

30/05/2012 13:53:29
Quote Anchor link
o, ja ik probeerde enkel zijn code te verbeteren

pak de code van - SanThe - en pas die aan naar je behoefte.

je kan een mail naar meerdere personen sturen door de adressen te scheiden met een ,
Gewijzigd op 30/05/2012 13:53:43 door php knipper
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/05/2012 13:54:50
Quote Anchor link
@knipper: waarom die code quoten? Staat er direct boven.
Php knipper op 30/05/2012 13:31:02:
dat komt doordat $email meer niet wordt gebruikt

$email wordt in zijn code wel gebruikt --> staat in mail()

@TS: kijk anders eens naar een mailclass als phpmailer of swiftmailer.
Gewijzigd op 30/05/2012 13:56:14 door Obelix Idefix
 
Php knipper

php knipper

30/05/2012 14:34:11
Quote Anchor link
@Obelix en Idefix
over de quoten heb je gelijk dat was een fout van mij

over de $email ben ik niet eens omdat hij die wel had gevuld maar in de code werkte hij enkel met $email1 in de header.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/05/2012 14:53:50
Quote Anchor link
mail(to,subject,message,headers,parameters)

to Required. Specifies the receiver / receivers of the email

headers Optional. Specifies additional headers, like From, Cc, and Bcc.

Als hij bij 'to' $email gebruikt, zou het toch moeten (kunnen) werken.
Jij zet nu $email zowel in to als in headers.
 
A elb

A elb

31/05/2012 09:14:18
Quote Anchor link
Beste mensen

Voor alle duidelijkheid de code werkt gewoon bij het gebruiken van een users email.
Maar zodra ik een AD Distribution list gebruik als email dan werkt het niet.
Dus zodra ik een email gebruik die doorverwijst naar meerdere emails werkt dit niet.

In outlook zie je ook netjes wie er gemailt is ge-cct maar de Distribution list ontvangt geen email.

Gr,

Elb
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2012 09:35:40
Quote Anchor link
$email="[email protected]"; //Distribution list

Dit is dus een 'normaal' emaildres. Ik zou daar ook naar kunnen mailen?
 
A elb

A elb

31/05/2012 10:01:35
Quote Anchor link
Dit is een voorbeeld heb niet de echte emailadres geplaatst nu.

[email protected] is dus in Active Directory een Distribution Group- Global de members van deze groep zijn een aantal users.

Als ik via outlook mailtje stuur naar [email protected] dan ontvangen al deze users het mailtje. Maar via php mail functie werkt dit niet op een of andere manier.
Gewijzigd op 31/05/2012 10:04:38 door A elb
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2012 10:05:36
Quote Anchor link
A elb op 31/05/2012 10:01:35:
Dit is een voorbeeld heb niet de echte emailadres geplaatst nu.


Dat snap ik. Maar is het een 'normaal' adres waar iedereen naar zou kunnen mailen. Of is het zo'n Outlook-uitvinding van Microsoft?
Gewijzigd op 31/05/2012 10:07:07 door - SanThe -
 
A elb

A elb

31/05/2012 10:21:27
Quote Anchor link
Ja iedereen zou er heen kunnen mailen.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2012 10:34:52
Quote Anchor link
Probeer eens een ; in plaats van een , tussen de CC adressen in.
 
A elb

A elb

31/05/2012 10:43:03
Quote Anchor link
Mail failed krijg ik dan.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2012 10:52:34
Quote Anchor link
En haal die hele CC eens weg en zet het adres eens in de TO.
 
A elb

A elb

31/05/2012 13:01:24
Quote Anchor link
Helaas geen resultaat. Iemand anders nog ideeen???
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2012 13:11:28
Quote Anchor link
Dus je hebt beide adressen op dezelfde manier in de TO gezet zonder BCC en de één werkt en de ander niet?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.