[PHP] Merge Arrays

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Mike

Mike

11/09/2009 12:33:00
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

ik haal data uit mijn DB voor een stats systeem. Het gaat om het volgende:

Er worden 2 infos uit de DB gehaald (1: Land v. bezoeker, en 2: De O/S Taal). Deze zet ik in 2 apparte arrays. Daarnaast worden deze 2 infos in de mysql_query met COUNT() geteld, en ook in 2 apparte arrays gezet.

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat alle data die bij landcode NL hoort (bijv. 10 bezoekers komen uit NL... dus "NL" => 10) in 1 array wordt zamengevoegd...?

Ik heb 't al met array_push geprobeert maar die zet het er alleen maar bij... Ik zou graag willen dat de array er dan zo uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
array (
    "NL" => 10,
    "UK" => 21,
    "BE" => 2
)


en niet zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
array (
    "NL" => 8,
    "UK" => 6,
    "NL" => 2,
    "BE" => 2,
    "UK" => 15,
)


Alvast bedankt voor jullie suggesties/hulp...


Greetz, Mike ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:09:40
 

11/09/2009 13:30:00
Quote Anchor link
Kan je niet gewoon met joins, group by e.d. werken?
Lijkt mij veel betere oplossing.
 
Mike

Mike

11/09/2009 13:47:00
Quote Anchor link
Ik zal ff kijke hoe ik het anders kan oplossen...

Maar kan dat met die arrays? Nu ff voor een andere situatie tijdens het proggen...
 

11/09/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Misschien kan je met + prutsen, zie language.operators.array.
Anders moet je denk ik met foreach gaan werken.
 
Mike

Mike

11/09/2009 14:17:00
Quote Anchor link
Ok zal ff kijke welke optie voor mijn situatie werkt...

Ty voor je hulp tot nu toe :D
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Het kan toch vrij simpel?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    $landen
= array ();
    
    $test1 = array (
        'NL' => 8,
        'UK' => 6,
        'BE' => 2,
    );

    $test2 = array (
        'NL' => 8,
        'UK' => 6,
    );

    
    
    foreach ($test1 as $k => $v) {
        if (array_key_exists ($k, $landen)) {
            $landen[$k] += $v;
        }

        else {
            $landen[$k] = $v;
        }
    }

    // normaal gesproken zet je deze maar 1 keer in je while loop als je fetcht
    // om nu te testen met $test2 gebruik ik hem hier dubbel

    foreach ($test2 as $k => $v) {
        if (array_key_exists ($k, $landen)) {
            $landen[$k] += $v;
        }

        else {
            $landen[$k] = $v;
        }
    }

    
    echo '<pre>' . print_r ($landen, true) . '</pre>';
?>
 
Mike

Mike

11/09/2009 15:53:00
Quote Anchor link
@ Jan:

Werkt uitstekend :D

Dank je wel!

@ All:

Hoe zou ik het volgende kunnen realisere?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
// Let op de twee NL keys...
$array_a = array("DE", "NL", "GB", "BE", "NL");


Is dit überhaupt mogelijk? Zoja, hoe?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 16:05:00
Quote Anchor link
In jouw voorbeeld is 'NL' geen key, maar een value.
 
Mike

Mike

11/09/2009 16:09:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 11.09.2009 16:05:
In jouw voorbeeld is 'NL' geen key, maar een value.


Klopt...

Met array_combine(array 1, array 2); worden dezelfde telkens door de achterste overscheven... Hoe kan ik dit voorkomen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 16:11:00
Quote Anchor link
Geef eens een voorbeeld met twee begin-arrays, en de array die je wilt krijgen. Dat is veel duidelijker.
 
Mike

Mike

11/09/2009 16:26:00
Quote Anchor link
Hier ff een voorbeeld...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

$countries
= array();
$languages = array();

// In deze array zit 2 x NL
$array_a = array("DE", "NL", "GB", "BE", "NL");
$array_b = array("21", "17", "11", "8", "18");

// In deze array zit 2 x DE
$array_c = array("NL", "DE", "ES", "BE", "DE");
$array_d = array("2", "15", "17", "1", "3");

$result_a = array_combine($array_a, $array_b);
$result_b = array_combine($array_c, $array_d);

    foreach ($result_a as $key => $value) {
        if (array_key_exists($key, $countries)) {
            $countries[$key] += $value;
        }
    else {
            $countries[$key] = $value;
        }
    }


    foreach ($result_b as $key => $value) {
        if (array_key_exists($key, $languages)) {
            $languages[$key] += $value;
        }
    else {
            $languages[$key] = $value;
        }
    }


ksort($countries);
ksort($languages);

echo '<pre>' . print_r($result_a, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';
echo '<pre>' . print_r($result_b, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';
echo '<pre>' . print_r($countries, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';
echo '<pre>' . print_r($languages, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';

?>


Dit:

$array_a = array("DE", "NL", "GB", "BE", "NL");
$array_b = array("21", "17", "11", "8", "18");

omdat het i.v.m. mijn komplete script niet anders werkt...
 
- Mark -

- Mark -

11/09/2009 17:49:00
Quote Anchor link
Onderstaande code zet array_a, array_b, array_c en array_d om in 1 enkele array zoals je in het begin om vroeg. als ik je goed begrepen heb tenminste.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

    #| Create data array.
    
        $data = array();
        
    
    #| Create and fill info array.
    
        $info = array_merge($array_b, $array_d);
        
    
    #| Loop through country and language array.
    
        foreach(array_merge($array_a, $array_c) as $key => $country)
        {

        
        #| Check if country has already been added to the $data array.
        
            if(array_key_exists($country, $data))
            {

            
            #| Country exists, add $info[$key] value to the already stored amount.
                
                $data[$country] += $info[$key];
                
            }

            else
            {
                
            #| Add new country to the data array.
            
                $data[$country] = $info[$key];
                
            }
        }

    
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
Mike

Mike

12/09/2009 10:09:00
Quote Anchor link
Jep, werkt uitstekend...

Bedankt allemaal voor alle hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.