[PHP] Merge Arrays

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Mike

Mike

11/09/2009 12:33:00
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

ik haal data uit mijn DB voor een stats systeem. Het gaat om het volgende:

Er worden 2 infos uit de DB gehaald (1: Land v. bezoeker, en 2: De O/S Taal). Deze zet ik in 2 apparte arrays. Daarnaast worden deze 2 infos in de mysql_query met COUNT() geteld, en ook in 2 apparte arrays gezet.

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat alle data die bij landcode NL hoort (bijv. 10 bezoekers komen uit NL... dus "NL" => 10) in 1 array wordt zamengevoegd...?

Ik heb 't al met array_push geprobeert maar die zet het er alleen maar bij... Ik zou graag willen dat de array er dan zo uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
array (
    "NL" => 10,
    "UK" => 21,
    "BE" => 2
)


en niet zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
array (
    "NL" => 8,
    "UK" => 6,
    "NL" => 2,
    "BE" => 2,
    "UK" => 15,
)


Alvast bedankt voor jullie suggesties/hulp...


Greetz, Mike ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:13:37
 

11/09/2009 13:30:00
Quote Anchor link
Kan je niet gewoon met joins, group by e.d. werken?
Lijkt mij veel betere oplossing.
 
Mike

Mike

11/09/2009 13:47:00
Quote Anchor link
Ik zal ff kijke hoe ik het anders kan oplossen...

Maar kan dat met die arrays? Nu ff voor een andere situatie tijdens het proggen...
 

11/09/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Misschien kan je met + prutsen, zie language.operators.array.
Anders moet je denk ik met foreach gaan werken.
 
Mike

Mike

11/09/2009 14:17:00
Quote Anchor link
Ok zal ff kijke welke optie voor mijn situatie werkt...

Ty voor je hulp tot nu toe :D
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Het kan toch vrij simpel?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    $landen
= array ();
    
    $test1 = array (
        'NL' => 8,
        'UK' => 6,
        'BE' => 2,
    );

    $test2 = array (
        'NL' => 8,
        'UK' => 6,
    );

    
    
    foreach ($test1 as $k => $v) {
        if (array_key_exists ($k, $landen)) {
            $landen[$k] += $v;
        }

        else {
            $landen[$k] = $v;
        }
    }

    // normaal gesproken zet je deze maar 1 keer in je while loop als je fetcht
    // om nu te testen met $test2 gebruik ik hem hier dubbel

    foreach ($test2 as $k => $v) {
        if (array_key_exists ($k, $landen)) {
            $landen[$k] += $v;
        }

        else {
            $landen[$k] = $v;
        }
    }

    
    echo '<pre>' . print_r ($landen, true) . '</pre>';
?>
 
Mike

Mike

11/09/2009 15:53:00
Quote Anchor link
@ Jan:

Werkt uitstekend :D

Dank je wel!

@ All:

Hoe zou ik het volgende kunnen realisere?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
// Let op de twee NL keys...
$array_a = array("DE", "NL", "GB", "BE", "NL");


Is dit überhaupt mogelijk? Zoja, hoe?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 16:05:00
Quote Anchor link
In jouw voorbeeld is 'NL' geen key, maar een value.
 
Mike

Mike

11/09/2009 16:09:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 11.09.2009 16:05:
In jouw voorbeeld is 'NL' geen key, maar een value.


Klopt...

Met array_combine(array 1, array 2); worden dezelfde telkens door de achterste overscheven... Hoe kan ik dit voorkomen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 16:11:00
Quote Anchor link
Geef eens een voorbeeld met twee begin-arrays, en de array die je wilt krijgen. Dat is veel duidelijker.
 
Mike

Mike

11/09/2009 16:26:00
Quote Anchor link
Hier ff een voorbeeld...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

$countries
= array();
$languages = array();

// In deze array zit 2 x NL
$array_a = array("DE", "NL", "GB", "BE", "NL");
$array_b = array("21", "17", "11", "8", "18");

// In deze array zit 2 x DE
$array_c = array("NL", "DE", "ES", "BE", "DE");
$array_d = array("2", "15", "17", "1", "3");

$result_a = array_combine($array_a, $array_b);
$result_b = array_combine($array_c, $array_d);

    foreach ($result_a as $key => $value) {
        if (array_key_exists($key, $countries)) {
            $countries[$key] += $value;
        }
    else {
            $countries[$key] = $value;
        }
    }


    foreach ($result_b as $key => $value) {
        if (array_key_exists($key, $languages)) {
            $languages[$key] += $value;
        }
    else {
            $languages[$key] = $value;
        }
    }


ksort($countries);
ksort($languages);

echo '<pre>' . print_r($result_a, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';
echo '<pre>' . print_r($result_b, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';
echo '<pre>' . print_r($countries, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';
echo '<pre>' . print_r($languages, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';

?>


Dit:

$array_a = array("DE", "NL", "GB", "BE", "NL");
$array_b = array("21", "17", "11", "8", "18");

omdat het i.v.m. mijn komplete script niet anders werkt...
 
- Mark -

- Mark -

11/09/2009 17:49:00
Quote Anchor link
Onderstaande code zet array_a, array_b, array_c en array_d om in 1 enkele array zoals je in het begin om vroeg. als ik je goed begrepen heb tenminste.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

    #| Create data array.
    
        $data = array();
        
    
    #| Create and fill info array.
    
        $info = array_merge($array_b, $array_d);
        
    
    #| Loop through country and language array.
    
        foreach(array_merge($array_a, $array_c) as $key => $country)
        {

        
        #| Check if country has already been added to the $data array.
        
            if(array_key_exists($country, $data))
            {

            
            #| Country exists, add $info[$key] value to the already stored amount.
                
                $data[$country] += $info[$key];
                
            }

            else
            {
                
            #| Add new country to the data array.
            
                $data[$country] = $info[$key];
                
            }
        }

    
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
Mike

Mike

12/09/2009 10:09:00
Quote Anchor link
Jep, werkt uitstekend...

Bedankt allemaal voor alle hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.