[PHP] Merge Arrays

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »
Mike

Mike

11/09/2009 12:33:00
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

ik haal data uit mijn DB voor een stats systeem. Het gaat om het volgende:

Er worden 2 infos uit de DB gehaald (1: Land v. bezoeker, en 2: De O/S Taal). Deze zet ik in 2 apparte arrays. Daarnaast worden deze 2 infos in de mysql_query met COUNT() geteld, en ook in 2 apparte arrays gezet.

Hoe kan ik er nu voor zorgen dat alle data die bij landcode NL hoort (bijv. 10 bezoekers komen uit NL... dus "NL" => 10) in 1 array wordt zamengevoegd...?

Ik heb 't al met array_push geprobeert maar die zet het er alleen maar bij... Ik zou graag willen dat de array er dan zo uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
array (
    "NL" => 10,
    "UK" => 21,
    "BE" => 2
)


en niet zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
array (
    "NL" => 8,
    "UK" => 6,
    "NL" => 2,
    "BE" => 2,
    "UK" => 15,
)


Alvast bedankt voor jullie suggesties/hulp...


Greetz, Mike ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:36:49
 

11/09/2009 13:30:00
Quote Anchor link
Kan je niet gewoon met joins, group by e.d. werken?
Lijkt mij veel betere oplossing.
 
Mike

Mike

11/09/2009 13:47:00
Quote Anchor link
Ik zal ff kijke hoe ik het anders kan oplossen...

Maar kan dat met die arrays? Nu ff voor een andere situatie tijdens het proggen...
 

11/09/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Misschien kan je met + prutsen, zie language.operators.array.
Anders moet je denk ik met foreach gaan werken.
 
Mike

Mike

11/09/2009 14:17:00
Quote Anchor link
Ok zal ff kijke welke optie voor mijn situatie werkt...

Ty voor je hulp tot nu toe :D
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 14:24:00
Quote Anchor link
Het kan toch vrij simpel?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    $landen
= array ();
    
    $test1 = array (
        'NL' => 8,
        'UK' => 6,
        'BE' => 2,
    );

    $test2 = array (
        'NL' => 8,
        'UK' => 6,
    );

    
    
    foreach ($test1 as $k => $v) {
        if (array_key_exists ($k, $landen)) {
            $landen[$k] += $v;
        }

        else {
            $landen[$k] = $v;
        }
    }

    // normaal gesproken zet je deze maar 1 keer in je while loop als je fetcht
    // om nu te testen met $test2 gebruik ik hem hier dubbel

    foreach ($test2 as $k => $v) {
        if (array_key_exists ($k, $landen)) {
            $landen[$k] += $v;
        }

        else {
            $landen[$k] = $v;
        }
    }

    
    echo '<pre>' . print_r ($landen, true) . '</pre>';
?>
 
Mike

Mike

11/09/2009 15:53:00
Quote Anchor link
@ Jan:

Werkt uitstekend :D

Dank je wel!

@ All:

Hoe zou ik het volgende kunnen realisere?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
// Let op de twee NL keys...
$array_a = array("DE", "NL", "GB", "BE", "NL");


Is dit überhaupt mogelijk? Zoja, hoe?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 16:05:00
Quote Anchor link
In jouw voorbeeld is 'NL' geen key, maar een value.
 
Mike

Mike

11/09/2009 16:09:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 11.09.2009 16:05:
In jouw voorbeeld is 'NL' geen key, maar een value.


Klopt...

Met array_combine(array 1, array 2); worden dezelfde telkens door de achterste overscheven... Hoe kan ik dit voorkomen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2009 16:11:00
Quote Anchor link
Geef eens een voorbeeld met twee begin-arrays, en de array die je wilt krijgen. Dat is veel duidelijker.
 
Mike

Mike

11/09/2009 16:26:00
Quote Anchor link
Hier ff een voorbeeld...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

$countries
= array();
$languages = array();

// In deze array zit 2 x NL
$array_a = array("DE", "NL", "GB", "BE", "NL");
$array_b = array("21", "17", "11", "8", "18");

// In deze array zit 2 x DE
$array_c = array("NL", "DE", "ES", "BE", "DE");
$array_d = array("2", "15", "17", "1", "3");

$result_a = array_combine($array_a, $array_b);
$result_b = array_combine($array_c, $array_d);

    foreach ($result_a as $key => $value) {
        if (array_key_exists($key, $countries)) {
            $countries[$key] += $value;
        }
    else {
            $countries[$key] = $value;
        }
    }


    foreach ($result_b as $key => $value) {
        if (array_key_exists($key, $languages)) {
            $languages[$key] += $value;
        }
    else {
            $languages[$key] = $value;
        }
    }


ksort($countries);
ksort($languages);

echo '<pre>' . print_r($result_a, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';
echo '<pre>' . print_r($result_b, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';
echo '<pre>' . print_r($countries, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';
echo '<pre>' . print_r($languages, true) . '</pre>';
echo '<p>&nbsp;</p>';

?>


Dit:

$array_a = array("DE", "NL", "GB", "BE", "NL");
$array_b = array("21", "17", "11", "8", "18");

omdat het i.v.m. mijn komplete script niet anders werkt...
 
- Mark -

- Mark -

11/09/2009 17:49:00
Quote Anchor link
Onderstaande code zet array_a, array_b, array_c en array_d om in 1 enkele array zoals je in het begin om vroeg. als ik je goed begrepen heb tenminste.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

    #| Create data array.
    
        $data = array();
        
    
    #| Create and fill info array.
    
        $info = array_merge($array_b, $array_d);
        
    
    #| Loop through country and language array.
    
        foreach(array_merge($array_a, $array_c) as $key => $country)
        {

        
        #| Check if country has already been added to the $data array.
        
            if(array_key_exists($country, $data))
            {

            
            #| Country exists, add $info[$key] value to the already stored amount.
                
                $data[$country] += $info[$key];
                
            }

            else
            {
                
            #| Add new country to the data array.
            
                $data[$country] = $info[$key];
                
            }
        }

    
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Mark -
 
Mike

Mike

12/09/2009 10:09:00
Quote Anchor link
Jep, werkt uitstekend...

Bedankt allemaal voor alle hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.