php session werkt niet correct op 2e pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer / Overheid / Complexiteit

Functieomschrijving Wil jij als Java Developer een bijdrage leveren aan een veiliger Nederland en je als Java Developer bezig houden met zeer complexe bedrijfskritische applicaties? Lees dan snel verder! Doorontwikkelen bedrijfskritische applicaties; Aanpassingen maken in de bestaande applicatie; Vertalen van jouw visie op continuous integration en continuous delivery; Debuggen van de applicatie; In gesprek gaan met eindgebruikers om verbetervoorstellen op te halen. Functie-eisen Minimaal HBO-werk en denkniveau; Minimaal 5 jaar werkervaring als Java Developer; Je bent minimaal OCP-Java SE 6 gercertificeerd; Je hebt kennis van Webservices en Continuous Integration; Je bent analytisch sterk en zowel klant- als resultaatgericht. Bedrijfsomschrijving Binnen

Bekijk vacature »

Senior DevOps-ontwikkelaar eIDAS

Functie­omschrijving Burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar digitaal toegang geven tot diensten en producten van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Als senior DevOps-ontwikkelaar bouw je daar letterlijk aan mee. En dat doe je bij DICTU: een van de grootste en meest vooruitstrevende ICT-dienstverleners van de Rijksoverheid. Jij werkt mee aan de doorontwikkeling van eIDAS, dat staat voor Electronic IDentification Authentication and trust Services. Deze koppeling maakt de grensoverschrijdende authenticatie op overheidswebsites binnen de Europese Unie mogelijk. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft één moderne toegangspoort voor zijn diensten en inspecties. Enkele daarvan zijn dankzij eIDAS inmiddels

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Roy B

Roy B

17/08/2020 20:12:40
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 17/08/2020 19:51:48:
Ik zou het rekenen naar de PHP-kant halen en alles gewoon kant-en-klaar aanleveren.

Realiseer je ook goed het volgende: normaal gesproken ziet een programma er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
A
B
C
D

B wordt pas uitgevoerd nadat A klaar is, C na B en D na C in een normaal, lineair geprogrammeerd programma.

Zo ook bij een AJAX-call, maar niet helemaal. Deze wordt gestart, maar vervolgens loopt het programma verder, dus daarna wordt de tweede AJAX-call gestart, maar mogelijk is de eerste dan dus nog niet klaar. Het is dus absoluut niet gegarandeerd dat AJAX-call #1 is afgerond voordat AJAX-call #2 begint.

Als de ene call informatie nodig heeft uit de andere ben je beter af met het doen van een tweede call in het success-deel van de eerste call indien call #2 informatie nodig heeft uit call #1. Of dus nog veel makkelijker, combineer dit alles en doe gewoon één call naar één PHP-script die alles voor je uitrekent, dat lijkt mij stukken eenvoudiger dan wat je nu aan het doen bent.

Waarschijnlijk ook bedoeld als voorbeeld maar "answer" doet nu gewoon 2x de waarde van "resultaat" en dit kan dus ook aan de serverkant plaatsvinden, ik zou de clientzijde (AJAX, JavaScript etc.) voor weergave gebruiken, en de serverzijde het rekenwerk laten doen in PHP.

Dus ja, de bovenstaande constructie (twee AJAX-calls in serie) is in zekere zin ongewoon en het is dus ook heel erg belangrijk dat je de mogelijke implicaties van zo'n (wat mij betreft ongewenste) constructie begrijpt.

EDIT en dat dit dus ongewenste gevolgen kan hebben als de ene call af en toe sneller klaar is dan de andere.


Dank je voor alle uitleg, maar voor dit moment kom ik er niet uit. Ga nu op zoek naar iemand die het voor me wil maken tegen betaling (als je interesse hebt dan laat het maar weten) en dan kan ik me rustig in de materie verdiepen voor in de toekomst.
Gewijzigd op 17/08/2020 20:22:38 door Roy B
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2020 18:39:18
 
- Ariën -
Beheerder

- Ariën -

17/08/2020 22:26:20
Quote Anchor link
Je zou een topic in ons Vacatureforum kunnen plaatsen. Lees wel even de criteria in het sticky-topic daarboven zodat alles helder is.
 

Pagina: « vorige 1 2 3Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.