PHPHulp Meeting/Uitje/Feestje?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 volgende »

Mark PHP

Mark PHP

28/10/2009 18:40:00
Quote Anchor link
Over een mogelijk debat; ik zou hier nog eens goed over nadenken. Dit idee lijkt me niet echt schaalbaar, waarschijnlijk zal de groep aanwezigen hier te groot voor zijn. Lijkt me ook niet echt interessant, aangezien de kennis van de leden nogal varieert.

Verder vind ik niet dat de hele dag zou moeten bestaan uit symposia en/of discussies, maar moet er ook ruimte blijven om informeel lekker een hapje en drankje te doen.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 18:22:03
 
Maurice

maurice

28/10/2009 19:22:00
Quote Anchor link
maurice schreef op 27.10.2009 16:07:
misschien leuk als zoiets gedaan woord om op een groot scherm de nieuwe website van php hulp te "onthullen"


misschien dat dit ook nog mogelijk is :P
 
Afra ca

Afra ca

28/10/2009 20:43:00
Quote Anchor link
Afra schreef op 27.10.2009 17:08:
Justin schreef op 27.10.2009 13:43:
Onderwerpen als:

HTML5, CSS3
CSS voor gevorderen
MCV, OOP, PHP6(?)
PHP5 en iets over Servers?
Goed gebruik van een database (gebruik de database om te rekenen bijvoorbeeld).


Agree, met als opmerking bij databases: indexes, query caching en nog meer van dat gedoe. Wat betreft servers: richten op apache alternatieven als Cherokee en dergelijke.


Blijf ik bij ^^

@ maurice, een live stream vind ik ook iets te gek hoor, where is my privacy :O

En debat gaat wellicht niet zo lekker lopen

EDIT: wat betreft locatie, Door de week niet te ver van groningen, rond het weekend niet te ver af van zwolle
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

28/10/2009 20:52:00
Quote Anchor link
Mogelijk is het beter dat mensen met een uitgesproken mening hun visie/ideeen/concepten toelichten.

De luisteraars kunnen dan zelf hun eigen visies aanscherpen, en bekijken in hoeverre andermans aanpak voor hun bruikbaar is/van toepassing is?

Een discussie op sommige fronten heeft net zo weinig zin als die over "linux vs windows vs mac"..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 

29/10/2009 08:19:00
Quote Anchor link
@Afra: Ga jij ons dan alles vertellen over Cherokee? :-D
 
Robert Deiman

Robert Deiman

29/10/2009 10:55:00
Quote Anchor link
@Pholeron
Dat is zeker waar, daarbij als we een symposium doen, als we daarbij zorgen dat er ruimte/ tijd is (niet veel) voor vragen/ discussie, kan je al een soort klein debatje krijgen.

Ik ben het overigens eens met Agirre dat we ook nog moeten zorgen dat er wat leuks te doen is. Het gaat tenslotte ook om de gezelligheid! Een discussie voeren om het discussie voeren is mijns insziens ook niet een handige oplossing.

Uiteindelijk denk ik dat we het best kunnen laten bij wat informatie over een aantal zaken: Ook het voor jezelf beginnen. De do's en ook dont's zouden bijvoorbeeld wel interessant kunnen zijn. (las vanmorgen weer in de krant dat NL zo achter blijft met mensen die voor zichzelf beginnen)

Verder is er in Utrecht best het e.e.a. te doen en kan je overal met OV prima komen. (mocht dat nodig zijn)
 
Justin S

Justin S

29/10/2009 13:26:00
Quote Anchor link
Utrecht lijkt me de beste optie net als de gegeven onderwerpen:

Quote:
Quote:
Justin schreef op 27.10.2009 13:43
Onderwerpen als:

HTML5, CSS3
CSS voor gevorderen
MCV, OOP, PHP6(?)
PHP5 en iets over Servers?
Goed gebruik van een database (gebruik de database om te rekenen bijvoorbeeld).

Agree, met als opmerking bij databases: indexes, query caching en nog meer van dat gedoe. Wat betreft servers: richten op apache alternatieven als Cherokee en dergelijke.


Onderwerpen lijken me goed.

Wellicht projectgroep vormen nu?
 

29/10/2009 14:23:00
Quote Anchor link
Lijkt me een goed idee Justin! Zou graag Robert Deiman en Jan Koehoorn willen voordragen :)
 
Tamara

Tamara

29/10/2009 14:35:00
Quote Anchor link
En misschien AJAX??
 
Afra ca

Afra ca

29/10/2009 23:27:00
Quote Anchor link
Tamara schreef op 29.10.2009 14:35:
En misschien AJAX??


Als projectmember, dat vind ik een beetje vreemd Tamara, zelfs al is hij:

Quote:
son of Telamon, ruler of Salamis and a hero in the Trojan War, also known as "Ajax the Great"


^_^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Robert Deiman

Robert Deiman

30/10/2009 07:32:00
Quote Anchor link
@Chris
Leuk dat je mij voor wil dragen, maar als ik daar tijd voor heb / had zou ik dat zelf wel doen. Ik werk gewoon fulltime (en bouw daarnaast ook voor anderen websites), maar wil best kijken bij een concrete datum/ tijd of het mogelijk is ergens een ruimte te regelen.
Misschien dat het lukt om daarnaast nog wat extra te doen, maar dat wordt lastig. Waarvoor wou je me eigenlijk voordragen?

En nog veeeel belangrijker:
- Waarom draag je jezelf niet voor?
 
Tamara

Tamara

30/10/2009 08:44:00
Quote Anchor link
Afra schreef op 29.10.2009 23:27:
Tamara schreef op 29.10.2009 14:35:
En misschien AJAX??


Als projectmember, dat vind ik een beetje vreemd Tamara, zelfs al is hij:

Quote:
son of Telamon, ruler of Salamis and a hero in the Trojan War, also known as "Ajax the Great"


^_^



ja die bedoelde ik! ;)
 
- wes  -

- wes -

30/10/2009 09:16:00
Quote Anchor link
kijken wie me durft te nomineren :)

wil opzich best spreken, lama weten waarover, alt maar geen criminals of headererrors is
 
Robert Deiman

Robert Deiman

30/10/2009 09:26:00
Quote Anchor link
@wes
Over worteltjes? Of over hamstertjes? ;)

Maar even serieus, jij hebt toch een vaste baan als PHP-programmeur? (of ontwerper ofzo?) Naja, iets met webontwikkeling?

Misschien kan je daar iets over vertellen hoe je dag er uitziet, wat je allemaal voor taken hebt. Bijzondere dingen/ eisen oid die je bent tegengekomen?

En misschien iets over technieken die jullie (veel) gebruiken, en die het werk van een ontwikkelaar gemakkelijker maken?

edit:
Ik heb even de startpost aangepast
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/10/2009 10:01:00
Quote Anchor link
of wes kan vertellen over hoe je mensen 's morgens lastig valt via de sms :@

voor de rest,, wat robért zegt
 
- wes  -

- wes -

30/10/2009 10:20:00
Quote Anchor link
als jij om half 11 nog in je bed ligt te stinken is dat niet mijn fout :)

Kan bijv een proces van kennismakingsgesprek tot order tot opzet tot realisatie tot oplevering vertellen...

zullen mensen dat willen horen? misschien de voor zichzelf beginnende / hobbyende programmeurs?
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/10/2009 11:04:00
Quote Anchor link
Hey,, ik lag die nacht er pas 6 uur in,, (moest werken in de club,, jeweetzelluf ((ben ik nu ook hip))).

Maar ik neem aan dat het dan gaat over freelance projecten??
Lijkt mij wel interessant, voor mij vooral omdat ik wel eens wil weten hoe anderen dat doen, en voor beginners hoe ze het moeten aanpakken.

1 Vote for wes
 
Robert Deiman

Robert Deiman

30/10/2009 11:14:00
Quote Anchor link
@wes
Dat lijkt me bijvoorbeeld wel interessant voor beginners (doe het zelf ook, maar vergelijkingsmateriaal is nooit weg).
Je kan er ook bij vertellen hoe jullie omgaan met eisen/ wensen van de klant. Wat doe je als de klant een heel ander beeld bij een website heeft dan jullie? (in de zin van dat het wel haalbaar, maar niet slim is om iets op een bepaalde manier op een website te zetten?)
Daarbij misschien ook wat je tijdens de opzet fase bijvoorbeeld doet met "nieuwe eisen" die een klant heeft, of veranderende ideeën tijdens de ontwikkelfase.
Dit zijn dingen die wel eens voor willen komen.

@nico
Denk ik niet dat het over freelance gaat, maar veel verschil zit er niet in de stappen die goed zijn om te ondernemen. Als je het volgens een vast patroon doet, de omgang met de klanten, bouw je voor jezelf een soort zekerheid in dat er geen misverstanden ontstaan.
 

30/10/2009 11:21:00
Quote Anchor link
Robert_Deiman:
Waarom draag je jezelf niet voor?

Wes:
kijken wie me durft te nomineren :)


Altijd een ander nomineren en nooit jezelf toch? :D

@Robert: Jou omdat je ook erg actief ben, zowel op het forum in het algemeen als in dit forum. Je bent erg enthousiast (en niet de enige hoor) en vond het daarom een logische reden ;-)

Ik werk zelf ook als webdeveloper (fulltime) binnen een bedrijf, maar maak vooral websites voor het bedrijf zelf ;-) Wij hebben verder geen "klanten" :-)

@Wes; zeker! Was volgens mij een pagina terug ook geoppert, hoe een freelancer te worden. Het is lang zo simpel niet binnen onze branche om klanten binnen te halen. Dus mocht je daarover willen praten, graag ;-)

@Tamara: AJAX lijkt me ook erg interessant. Zelf weet ik er tegenwoordig wel wat van, maar 2 jaar geleden nog helemaal niet.
 
Tamara

Tamara

30/10/2009 11:49:00
Quote Anchor link
@Chris,

Ik weet er zelf (nog) niet veel/niets van, dus het leek me wel een goede aanleiding om het hier ook over te hebben. Iemand interesse om AJAX uit te leggen?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.