php.ini activeren?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

17/07/2012 21:29:50
Quote Anchor link
Ik krijg steeds een lege pagina als ik een fout in mijn code heb en wil natuurlijk dat hij wel een melding geeft zodat ik weet hoe of wat. Ik begrijp niet goed hoe dit werkt. Ik heb gelezen over een php.ini bestand en ik heb die maar opties wijzigen heeft geen effect. Ik vraag me af, weet de website wel dat dit bestand gebruikt moet worden of iets dergelijks?

Ik heb nu een parse error op deze pagina.

http://www.macnoob.nl/temp_files/maggiez/gastenboek.php

Lijkt me dat hij gewoon een melding hoort te geven?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 08:51:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/07/2012 21:31:15
Quote Anchor link
Heb je een eigen server? En heb je in dat geval je je webserver al gestart na de wijzigingen in php.ini?

Indien je geen eigen server hebt, waar plaats je je php.ini bestand?
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

17/07/2012 21:33:24
Quote Anchor link
Deze website staat in een submap van een andere website. Maar het ini bestand staat in een cgi-bin map, helemaal in de root van de hoofdmap.
 
Aad B

Aad B

17/07/2012 21:42:44
Quote Anchor link
Misschien moet je gewoon php foutmeldingen aanzetten in het script dat je bouwt??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

//hier jouw eigen code

?>
Gewijzigd op 17/07/2012 21:44:22 door Aad B
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

17/07/2012 21:45:29
Quote Anchor link
Dat is niet echt de officiele manier?

Maar dat werkt ook niet. Misschien is het gewoon niet de juiste foutmelding?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/07/2012 21:51:26
Quote Anchor link
Heb je een bestand met daarin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo(); ?>
?
 
Aad B

Aad B

17/07/2012 21:52:32
Quote Anchor link
Dat is in een script de officiele manier. Zodra het script klaar is zet je display_errors voorlopig weer op 0. Zeer vreemd dat het niet werkt. Maak eens een testscript en run dat eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

echo $bla;

?>
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

17/07/2012 21:54:27
Quote Anchor link
Dan geeft hij gewoon een melding ja!
 
Aad B

Aad B

17/07/2012 21:58:36
Quote Anchor link
Je kan hier wat code laten zien van je script, misschien wordt dan duidelijk waarom het geen foutmelding geeft, misschien heeft iemand hier een tip maar plaats hier geen 1000 regels want daar begint niemand aan.
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

17/07/2012 21:59:42
Quote Anchor link
Ben nu die andere pagina aan het terugzetten en kom hier achter. Als ik de volgende code plaats wordt de pagina weer wit.

if (isset($_POST['bericht']))
{// Naam ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
if ($_POST['naam'] == "")
$error[] = "<p class=\"foutmelding\">- Fout: Je hebt geen naam ingevuld.</p>";
else
$naam = $_POST['naam'];
// Email :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
if ($_POST['email'] == "")
$error[] = "<p class=\"foutmelding\">- Fout: Je hebt geen e-mailadres ingevuld.</p>";
else
$email = $_POST['email'];
// Bericht :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
$bericht = $_POST['bericht'];

if (!isset($error[0]))

{$query = "INSERT INTO $tab_gasten (naam,email,bericht)
VALUES ('".$naam."', '".$email."', '".$bericht."',)
mysql_query($query);
}
}

Toevoeging op 17/07/2012 22:01:12:

Maar goed, zal wel een beginnersfout zijn. Ik heb lange tijd niet gewerkt aan websites en moet weer helemaal from scratch beginnen. Met een hoop geknip en gepruts maakte ik vaak leuke dingen, maar nu hang ik al bij een witte pagina.
 
Aad B

Aad B

17/07/2012 22:04:55
Quote Anchor link
zet je code eens tussen php tags.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2012 22:06:26
Quote Anchor link
Blanke pagina komt vaak door het niet afsluiten van een accolade, of door het vergeten van een punt tussen twee strings en meer van dat soort dingen. Je krijgt dan gewoon helemaal niks terug van de server. Loop je script eens zorgvuldig door.
Gewijzigd op 17/07/2012 22:06:53 door - SanThe -
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

17/07/2012 22:06:41
Quote Anchor link
Ik heb tags en hem al vaak doorgelezen :S

De volledige pagina is wat veel, maar goed ik post hem toch even.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
require("include/config.inc.php");
include("include/head.php");

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

//$_POST = RealEscape($_POST);
$_SERVER = RealEscape($_SERVER);

//code voor escape te doen @ elementen in array

function from_array($x=null) {
  if(!isset($x)) return null;
  else if(is_string($x)) return mysql_real_escape_string($x);
  else if(is_array($x)) {
    foreach($x as $k=>$v) {
      $k2=mysql_real_escape_string($k);
      if($k!=$k2) unset($x[$k]);
      $x[$k2]=from_array($v);
    }

    return $x;
  }
}

    echo "<div id=\"bodypic3\"></div>
          <div id=\"bodytextpic\">
          <div id=\"bodytext\">
          <h1>Gastenboek</h1>"
;

if (isset($_POST['bericht']))
       {
// Naam ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    if ($_POST['naam'] == "")
       $error[] = "<p class=\"foutmelding\">- Fout: Je hebt geen naam ingevuld.</p>";
    else
       $naam = $_POST['naam'];
       // Email :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    if ($_POST['email'] == "")
       $error[] = "<p class=\"foutmelding\">- Fout: Je hebt geen e-mailadres ingevuld.</p>";
    else
       $email = $_POST['email'];
    // Bericht :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
    $bericht = $_POST['bericht'];

    if (!isset($error[0]))

    {
$query = "INSERT INTO $tab_gasten (naam,email,bericht)
               VALUES ('"
.$naam."', '".$email."', '".$bericht."',)
               mysql_query($query);
    }
        }


echo $bla;

?>
Gewijzigd op 17/07/2012 22:08:02 door Ferdi Verbeek
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/07/2012 22:08:43
Quote Anchor link
Je controleert nergens of $_POST['naam'] bestaat.
Gebruik in php / om je $error[] ' en voor de html er in " --> scheelt je al die \
$naam aanmaken is niet nodig: je hebt de informatie beschikbaar in de $_POST waarde.
Je query is lek/je beveiligd nergens de input.
Je controleert niet of de query gelukt is/hebt geen foutafhandeling.
In dit stukje heb je ook geen verbinding met de db, maar dat zal ergens anders geregeld zijn.

Zet error-reporting helemaal boven aan je script, niet na de include.
Gewijzigd op 17/07/2012 22:10:21 door Obelix Idefix
 
Aad B

Aad B

17/07/2012 22:11:32
Quote Anchor link
zet deze code
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
direct na de php tag en niet pas na de include/require.
Volg ook de opmerkingen van SanThe en Obelix en Idefix op.
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

17/07/2012 22:12:21
Quote Anchor link
Mmm, nou goed ik ga er morgen weer naar kijken, want kom er niet uit en begrijp er gewoon te weinig van. Zo te zien moet ik eens basic sql oefeningen gaan maken. Gaap.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2012 22:12:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $query
= "INSERT INTO $tab_gasten (naam,email,bericht)
               VALUES ('"
.$naam."', '".$email."', '".$bericht."')";
?>


... $email."', '".$bericht."',)
moet zijn:
... $email."', '".$bericht."')";
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/07/2012 22:15:18
Quote Anchor link
Is het verstandig om de tabelnaam in een variabele te hebben staan?
 
Ferdi Verbeek

Ferdi Verbeek

17/07/2012 22:16:16
Quote Anchor link
Klopt! Thanks, ah vandaar. Nou kan in ieder geval verder gaan.

Toevoeging op 17/07/2012 22:24:22:

Obelix en Idefix op 17/07/2012 22:08:43:
Je controleert nergens of $_POST['naam'] bestaat.
Gebruik in php / om je $error[] ' en voor de html er in " --> scheelt je al die \
$naam aanmaken is niet nodig: je hebt de informatie beschikbaar in de $_POST waarde.
Je query is lek/je beveiligd nergens de input.
Je controleert niet of de query gelukt is/hebt geen foutafhandeling.
In dit stukje heb je ook geen verbinding met de db, maar dat zal ergens anders geregeld zijn.

Zet error-reporting helemaal boven aan je script, niet na de include.


Waarom niet $naam? Hoe zou het anders moeten? Dit is toch om te zeggen welke info bij wat hoort? Heb nu variabelen erbij gezet, maar krijg gewoon een dubbele melding nu :P Snap dat nog niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$naam = $_POST['naam'];
$email  = $_POST['email'];
$bericht  = $_POST['bericht'];


Toevoeging op 17/07/2012 22:35:11:

Goed, in ieder geval bedankt allemaal weer. Ik ga morgen eens verder. Ik moet nog veel leren. Ik begrijp aardig wat, maar meer wat er gebeurt dan wat het betekent.

Het lijkt mij dat je bij een form aangeeft bij iedere informatie die ingevuld wordt bij welke tag dat hoort. En vervolgens welke tag in welke positie in een tabel moet staan. Maar ik begrijp dat POST en het variabelen verhaal niet geloof ik.
Gewijzigd op 17/07/2012 22:25:43 door Ferdi Verbeek
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/07/2012 09:16:07
Quote Anchor link
Ferdi Verbeek op 17/07/2012 22:16:16:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$naam = $_POST['naam'];
$email  = $_POST['email'];
$bericht  = $_POST['bericht'];


Je hebt de gegevens zoals die via het formulier gepost zijn in een variabele staan: $_POST['naam_variabel']. Waarom zou je dan een nieuwe variabele ($variabele_naam) gaan aanmaken? Je kunt waar je nu $variabele_naam gebruikt, toch ook prima $_POST['variabele_naam'] gebruiken?!

Voor variabele_naam kun je in jouw situatie lezen zowel naam, email als bericht.

Voordelen: minder belasting van geheugen, minder variabelen, minder typewerk (en dus kans op fouten) en je weet altijd dat zo'n $_POST vanuit een 'externe' bron komt (en je dus voorzichtig moet zijn met (het weergeven/verwerken van) de inhoud er van). Van $variabele_naam weet je dit niet: die kun je ook zelf hebben aangemaakt in het script.

Misschien als voorbeeld: wat jij nu doet is je legt je boodschappen van het ene winkelwagentje, wat door anderen! is volgeladen, in je eigen winkelwagentje (zonder enige vorm van controle op betrouwbaarheid (lust je wel alles, is het nog houdbaar)) waar (misschien) al eigen boodschappen in zitten en daarmee ga je naar de kassa. Vraag is hoe jij straks nog weet welke boodschappen van jou zijn (en dus 'veilig') en welke er door een ander is ingelegd (per definitie onveilig). Veiliger is het dus om het in 2 winkelwagentjes te laten liggen. Misschien onhandig om naar de kassa te gaan. Als je het dan toch in 1 winkelwagentje wilt, zul je heeeeel goed moeten controleren of de boodschappen voldoen aan jouw criteria.
Gewijzigd op 18/07/2012 09:22:59 door Obelix Idefix
 
- SanThe -

- SanThe -

18/07/2012 10:25:14
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 18/07/2012 09:16:07:
Misschien als voorbeeld: wat jij nu doet is je legt je boodschappen van het ene winkelwagentje, wat door anderen! is volgeladen, in je eigen winkelwagentje (zonder enige vorm van controle op betrouwbaarheid (lust je wel alles, is het nog houdbaar)) waar (misschien) al eigen boodschappen in zitten en daarmee ga je naar de kassa. Vraag is hoe jij straks nog weet welke boodschappen van jou zijn (en dus 'veilig') en welke er door een ander is ingelegd (per definitie onveilig). Veiliger is het dus om het in 2 winkelwagentjes te laten liggen.


Leuk voorbeeld. ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.