PHPMailer enforce TLS1.2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

22/04/2020 14:15:15
Quote Anchor link
Hi all,

Nieuwe security standards forceren TLS1.2 op de smtp server.
Ik maak gebruik van PHPMailer, maar ik raak maar niet verbonden.

De server ondersteund geen STARTTLS, alleen puur TLS1.2

Via een shell sessie krijg ik het alleen voor elkaar om te verbinden met netcat:
ncat --tls smtp.mycompany.com 25

Vervolgens kan ik simpelweg EHLO, AUTH LOGIN etc etc doen

Als ik handmatig in de de stream_context_create options toevoeg, raak ik wel verbonden maar ik krijg geen reacties.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$mail->SMTPOptions = array(
      'ssl' => array(
        'crypto_method' => STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT,
        'ciphers' => 'SHA256'
      )
   );


Result:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
2020-04-22 11:56:28    Connection: opening to smtp.mycompany.com:25, timeout=300, options=array (
                                           'ssl' =>
                                           array (
                                             'crypto_method' => 33,
                                           ),
                                         )
2020-04-22 11:56:28    Connection: opened
2020-04-22 12:01:28    SMTP -> get_lines(): select timed-out in (300 sec)
2020-04-22 12:01:28    SERVER -> CLIENT:
2020-04-22 12:01:28    CLIENT -> SERVER: EHLO mycompany.com
2020-04-22 12:01:28    SMTP INBOUND: ""
2020-04-22 12:01:28    SERVER -> CLIENT:
2020-04-22 12:01:28    SMTP ERROR: EHLO command failed:
2020-04-22 12:01:28    SMTP NOTICE: EOF caught while checking if connected
2020-04-22 12:01:28    Connection: closed
2020-04-22 12:01:28    SMTP Error: Could not connect to SMTP host.
2020-04-22 12:01:28    SMTP Error: Could not connect to SMTP host.


Is er iemand die meer kennis heeft van PHPMailer die mij hier mee kan helpen?
Gewijzigd op 22/04/2020 14:30:45 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:14:36
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2020 23:24:46
Quote Anchor link
Hoe luidt jouw PHP-versie? Want blijkbaar betekende de constante STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT verschillende dingen voor/na PHP versie 5.6.7.

Is OpenSSL geinstalleerd?

Wat zeggen phpinfo() en openssl_get_cipher_methods() over de aanwezige/ondersteunde ciphers?

Welke versie van PHPMailer gebruik je?

Hoe luidt de configuratie van gebruik van PHPMailer? Geef je bijvoorbeeld het protocol (ssl://) aan in de Host? Dit overschrijft mogelijk andere configuratie zoals SMTPSecure, dus hoe je de configuratie opstelt komt blijkbaar nogal nauw.

Communiceer je via de juiste poort? Poort 25 is dan standaard voor SMTP, maar andere poorten (denk aan 465 en 587) worden default voor SSL/TLS gebruikt als ik de WIKI mag geloven.
Gewijzigd op 22/04/2020 23:27:00 door Thomas van den Heuvel
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

23/04/2020 12:49:41
Quote Anchor link
Hi Thomas,

Goede vragen! Ik dacht misschien is het iets standaards..
PHP Version (phpinfo)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Core

PHP Version => 7.2.24-0ubuntu0.18.04.4


OpenSSL (phpinfo)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
openssl

OpenSSL support => enabled
OpenSSL Library Version => OpenSSL 1.1.1d  10 Sep 2019
OpenSSL Header Version => OpenSSL 1.1.1  11 Sep 2018
Openssl default config => /usr/lib/ssl/openssl.cnf



PHPMailer: Master Branch: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/tree/master/src
Ik verneem dat dit versie 6.1.5 is vanuit de Readme

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
error_reporting(E_ALL);

use PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer;
use PHPMailer\PHPMailer\SMTP;
use PHPMailer\PHPMailer\Exception;

require __dir__ . '/phpmailer/Exception.php';
require __dir__ . '/phpmailer/PHPMailer.php';
require __dir__ . '/phpmailer/SMTP.php';


$mail = new PHPMailer(true);
try {


  $mail->SMTPDebug = SMTP::DEBUG_LOWLEVEL;

   $mail->isSMTP();
   $mail->Host = 'smtp.mycompany.com';
   $mail->SMTPAuth = TRUE;
   $mail->SMTPSecure = 'tls';
   $mail->Username = 'username';
   $mail->Password = 'pass';
   $mail->Port = 25;
   $mail->SMTPOptions = array(
      'ssl' => array(
        'crypto_method' => STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT,
        'ciphers' => 'SHA256' // (met of zonder cipher keuze maakt niet uit) Results blijft hetzelfde
      )
   );
   $mail->setFrom('[email protected]','NoReply');
   $mail->addAddress('[email protected]','Dennis');
   $mail->Subject = 'New SMTP Server';
   $mail->Body  = 'Hello Dennis, new SMTP server here';

   $mail->send();
   echo 'Message has been sent';
} catch (Exception $e) {
    echo "Message could not be sent. Mailer Error: {$mail->ErrorInfo}";
}


mbt de server, is inderdaad port 25 gebruikt hoewel default bij smtps enz. andere poorten zijn maar dit is aangegeven door de beheerder in US, de andere porten accepteren geen verbindingen.
STARTTLS wordt geweigerd, ik moet echt met TLSv1.2 verbinding maken wil de server uberhaubt reageren.

Via terminal, over telnet of openssl_connect krijg ik ook geen verbinding voor elkaar (wellicht lack aan kennis ook), maar over netcat lukt het wel: ncat --tls smtp.mycompany.com 25


openssl_get_cipher_methods()
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
Array
(
    [0] => aes-128-cbc
    [1] => aes-128-cbc-hmac-sha1
    [2] => aes-128-cbc-hmac-sha256
    [3] => aes-128-ccm
    [4] => aes-128-cfb
    [5] => aes-128-cfb1
    [6] => aes-128-cfb8
    [7] => aes-128-ctr
    [8] => aes-128-ecb
    [9] => aes-128-gcm
    [10] => aes-128-ocb
    [11] => aes-128-ofb
    [12] => aes-128-xts
    [13] => aes-192-cbc
    [14] => aes-192-ccm
    [15] => aes-192-cfb
    [16] => aes-192-cfb1
    [17] => aes-192-cfb8
    [18] => aes-192-ctr
    [19] => aes-192-ecb
    [20] => aes-192-gcm
    [21] => aes-192-ocb
    [22] => aes-192-ofb
    [23] => aes-256-cbc
    [24] => aes-256-cbc-hmac-sha1
    [25] => aes-256-cbc-hmac-sha256
    [26] => aes-256-ccm
    [27] => aes-256-cfb
    [28] => aes-256-cfb1
    [29] => aes-256-cfb8
    [30] => aes-256-ctr
    [31] => aes-256-ecb
    [32] => aes-256-gcm
    [33] => aes-256-ocb
    [34] => aes-256-ofb
    [35] => aes-256-xts
    [36] => aria-128-cbc
    [37] => aria-128-ccm
    [38] => aria-128-cfb
    [39] => aria-128-cfb1
    [40] => aria-128-cfb8
    [41] => aria-128-ctr
    [42] => aria-128-ecb
    [43] => aria-128-gcm
    [44] => aria-128-ofb
    [45] => aria-192-cbc
    [46] => aria-192-ccm
    [47] => aria-192-cfb
    [48] => aria-192-cfb1
    [49] => aria-192-cfb8
    [50] => aria-192-ctr
    [51] => aria-192-ecb
    [52] => aria-192-gcm
    [53] => aria-192-ofb
    [54] => aria-256-cbc
    [55] => aria-256-ccm
    [56] => aria-256-cfb
    [57] => aria-256-cfb1
    [58] => aria-256-cfb8
    [59] => aria-256-ctr
    [60] => aria-256-ecb
    [61] => aria-256-gcm
    [62] => aria-256-ofb
    [63] => bf-cbc
    [64] => bf-cfb
    [65] => bf-ecb
    [66] => bf-ofb
    [67] => camellia-128-cbc
    [68] => camellia-128-cfb
    [69] => camellia-128-cfb1
    [70] => camellia-128-cfb8
    [71] => camellia-128-ctr
    [72] => camellia-128-ecb
    [73] => camellia-128-ofb
    [74] => camellia-192-cbc
    [75] => camellia-192-cfb
    [76] => camellia-192-cfb1
    [77] => camellia-192-cfb8
    [78] => camellia-192-ctr
    [79] => camellia-192-ecb
    [80] => camellia-192-ofb
    [81] => camellia-256-cbc
    [82] => camellia-256-cfb
    [83] => camellia-256-cfb1
    [84] => camellia-256-cfb8
    [85] => camellia-256-ctr
    [86] => camellia-256-ecb
    [87] => camellia-256-ofb
    [88] => cast5-cbc
    [89] => cast5-cfb
    [90] => cast5-ecb
    [91] => cast5-ofb
    [92] => chacha20
    [93] => chacha20-poly1305
    [94] => des-cbc
    [95] => des-cfb
    [96] => des-cfb1
    [97] => des-cfb8
    [98] => des-ecb
    [99] => des-ede
    [100] => des-ede-cbc
    [101] => des-ede-cfb
    [102] => des-ede-ofb
    [103] => des-ede3
    [104] => des-ede3-cbc
    [105] => des-ede3-cfb
    [106] => des-ede3-cfb1
    [107] => des-ede3-cfb8
    [108] => des-ede3-ofb
    [109] => des-ofb
    [110] => desx-cbc
    [111] => id-aes128-CCM
    [112] => id-aes128-GCM
    [113] => id-aes128-wrap
    [114] => id-aes128-wrap-pad
    [115] => id-aes192-CCM
    [116] => id-aes192-GCM
    [117] => id-aes192-wrap
    [118] => id-aes192-wrap-pad
    [119] => id-aes256-CCM
    [120] => id-aes256-GCM
    [121] => id-aes256-wrap
    [122] => id-aes256-wrap-pad
    [123] => id-smime-alg-CMS3DESwrap
    [124] => rc2-40-cbc
    [125] => rc2-64-cbc
    [126] => rc2-cbc
    [127] => rc2-cfb
    [128] => rc2-ecb
    [129] => rc2-ofb
    [130] => rc4
    [131] => rc4-40
    [132] => rc4-hmac-md5
    [133] => seed-cbc
    [134] => seed-cfb
    [135] => seed-ecb
    [136] => seed-ofb
    [137] => sm4-cbc
    [138] => sm4-cfb
    [139] => sm4-ctr
    [140] => sm4-ecb
    [141] => sm4-ofb
)
Gewijzigd op 23/04/2020 12:55:19 door Dennis WhoCares
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/04/2020 15:47:54
Quote Anchor link
Hm.

En als je dat SMTPOptions in zijn geheel weglaat? Het lijkt mij het beste dat PHPMailer zelf onderhandelt met de SMTP-server voor acceptabele instellingen. Aan de andere kant, het moet wel duidelijk zijn/worden welke instellingen gebruikt zouden moeten worden :/.

Maar omdat je de normale SMTP-poort gebruikt houdt de onderhandeling mogelijk op bij een lager protocol, en dan hangt 'ie dus op :p. Misschien is het noodzakelijk dat je op een andere manier wat extra "hints" geeft hoe je een verbinding wilt maken omdat op grond van de poort of andere instellingen in de huidige configuratie wellicht verkeerde aannames worden gedaan die niet resulteren in het gewenste resultaat.

Zo zou je ssl:// aan je Host toe kunnen voegen, of zelfs tlsv1.2://, dit is blijkbaar een geldige stream wrapper. Of, als dit niet gaat vliegen in PHPMailer zelf, zou je dit wellicht wel kunnen gebruiken voor de voorgestelde tests hieronder. Misschien niet optimaal, maar als dat wel werkt dan heb je in ieder geval een werkende uitgangssituatie, en dat zou ook bewijzen dat het een configuratiekwestie van PHPMailer is waardoor de connectie niet tot stand kan worden gebracht (en dat sterke vermoeden bestaat al omdat het via een andere methode -ncat- wel allemaal lukt).

Weliswaar een oude thread op het PHP bug forum, en niet echt van toepassing op jouw situatie, maar dit kan wellicht inspiratie geven voor het debuggen (gebruik stream_socket_client() om een verbinding te maken en kijk hoever je komt, controleer stream_get_transports(), voeg protocol prefixes toe, kijkt wat print_r(OPENSSL_VERSION_TEXT); retourneert et cetera). Hoe meer informatie je kunt inwinnen over de configuratie en wat er onder water gebeurt, hoe dichter je waarschijnlijk bij een oplossing aanbelandt.
Gewijzigd op 23/04/2020 15:50:22 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.