PHPMailer enforce TLS1.2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

22/04/2020 14:15:15
Quote Anchor link
Hi all,

Nieuwe security standards forceren TLS1.2 op de smtp server.
Ik maak gebruik van PHPMailer, maar ik raak maar niet verbonden.

De server ondersteund geen STARTTLS, alleen puur TLS1.2

Via een shell sessie krijg ik het alleen voor elkaar om te verbinden met netcat:
ncat --tls smtp.mycompany.com 25

Vervolgens kan ik simpelweg EHLO, AUTH LOGIN etc etc doen

Als ik handmatig in de de stream_context_create options toevoeg, raak ik wel verbonden maar ik krijg geen reacties.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$mail->SMTPOptions = array(
      'ssl' => array(
        'crypto_method' => STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT,
        'ciphers' => 'SHA256'
      )
   );


Result:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
2020-04-22 11:56:28    Connection: opening to smtp.mycompany.com:25, timeout=300, options=array (
                                           'ssl' =>
                                           array (
                                             'crypto_method' => 33,
                                           ),
                                         )
2020-04-22 11:56:28    Connection: opened
2020-04-22 12:01:28    SMTP -> get_lines(): select timed-out in (300 sec)
2020-04-22 12:01:28    SERVER -> CLIENT:
2020-04-22 12:01:28    CLIENT -> SERVER: EHLO mycompany.com
2020-04-22 12:01:28    SMTP INBOUND: ""
2020-04-22 12:01:28    SERVER -> CLIENT:
2020-04-22 12:01:28    SMTP ERROR: EHLO command failed:
2020-04-22 12:01:28    SMTP NOTICE: EOF caught while checking if connected
2020-04-22 12:01:28    Connection: closed
2020-04-22 12:01:28    SMTP Error: Could not connect to SMTP host.
2020-04-22 12:01:28    SMTP Error: Could not connect to SMTP host.


Is er iemand die meer kennis heeft van PHPMailer die mij hier mee kan helpen?
Gewijzigd op 22/04/2020 14:30:45 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 07:00:04
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2020 23:24:46
Quote Anchor link
Hoe luidt jouw PHP-versie? Want blijkbaar betekende de constante STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT verschillende dingen voor/na PHP versie 5.6.7.

Is OpenSSL geinstalleerd?

Wat zeggen phpinfo() en openssl_get_cipher_methods() over de aanwezige/ondersteunde ciphers?

Welke versie van PHPMailer gebruik je?

Hoe luidt de configuratie van gebruik van PHPMailer? Geef je bijvoorbeeld het protocol (ssl://) aan in de Host? Dit overschrijft mogelijk andere configuratie zoals SMTPSecure, dus hoe je de configuratie opstelt komt blijkbaar nogal nauw.

Communiceer je via de juiste poort? Poort 25 is dan standaard voor SMTP, maar andere poorten (denk aan 465 en 587) worden default voor SSL/TLS gebruikt als ik de WIKI mag geloven.
Gewijzigd op 22/04/2020 23:27:00 door Thomas van den Heuvel
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

23/04/2020 12:49:41
Quote Anchor link
Hi Thomas,

Goede vragen! Ik dacht misschien is het iets standaards..
PHP Version (phpinfo)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Core

PHP Version => 7.2.24-0ubuntu0.18.04.4


OpenSSL (phpinfo)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
openssl

OpenSSL support => enabled
OpenSSL Library Version => OpenSSL 1.1.1d  10 Sep 2019
OpenSSL Header Version => OpenSSL 1.1.1  11 Sep 2018
Openssl default config => /usr/lib/ssl/openssl.cnf



PHPMailer: Master Branch: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/tree/master/src
Ik verneem dat dit versie 6.1.5 is vanuit de Readme

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
error_reporting(E_ALL);

use PHPMailer\PHPMailer\PHPMailer;
use PHPMailer\PHPMailer\SMTP;
use PHPMailer\PHPMailer\Exception;

require __dir__ . '/phpmailer/Exception.php';
require __dir__ . '/phpmailer/PHPMailer.php';
require __dir__ . '/phpmailer/SMTP.php';


$mail = new PHPMailer(true);
try {


  $mail->SMTPDebug = SMTP::DEBUG_LOWLEVEL;

   $mail->isSMTP();
   $mail->Host = 'smtp.mycompany.com';
   $mail->SMTPAuth = TRUE;
   $mail->SMTPSecure = 'tls';
   $mail->Username = 'username';
   $mail->Password = 'pass';
   $mail->Port = 25;
   $mail->SMTPOptions = array(
      'ssl' => array(
        'crypto_method' => STREAM_CRYPTO_METHOD_TLSv1_2_CLIENT,
        'ciphers' => 'SHA256' // (met of zonder cipher keuze maakt niet uit) Results blijft hetzelfde
      )
   );
   $mail->setFrom('[email protected]','NoReply');
   $mail->addAddress('[email protected]','Dennis');
   $mail->Subject = 'New SMTP Server';
   $mail->Body  = 'Hello Dennis, new SMTP server here';

   $mail->send();
   echo 'Message has been sent';
} catch (Exception $e) {
    echo "Message could not be sent. Mailer Error: {$mail->ErrorInfo}";
}


mbt de server, is inderdaad port 25 gebruikt hoewel default bij smtps enz. andere poorten zijn maar dit is aangegeven door de beheerder in US, de andere porten accepteren geen verbindingen.
STARTTLS wordt geweigerd, ik moet echt met TLSv1.2 verbinding maken wil de server uberhaubt reageren.

Via terminal, over telnet of openssl_connect krijg ik ook geen verbinding voor elkaar (wellicht lack aan kennis ook), maar over netcat lukt het wel: ncat --tls smtp.mycompany.com 25


openssl_get_cipher_methods()
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
Array
(
    [0] => aes-128-cbc
    [1] => aes-128-cbc-hmac-sha1
    [2] => aes-128-cbc-hmac-sha256
    [3] => aes-128-ccm
    [4] => aes-128-cfb
    [5] => aes-128-cfb1
    [6] => aes-128-cfb8
    [7] => aes-128-ctr
    [8] => aes-128-ecb
    [9] => aes-128-gcm
    [10] => aes-128-ocb
    [11] => aes-128-ofb
    [12] => aes-128-xts
    [13] => aes-192-cbc
    [14] => aes-192-ccm
    [15] => aes-192-cfb
    [16] => aes-192-cfb1
    [17] => aes-192-cfb8
    [18] => aes-192-ctr
    [19] => aes-192-ecb
    [20] => aes-192-gcm
    [21] => aes-192-ocb
    [22] => aes-192-ofb
    [23] => aes-256-cbc
    [24] => aes-256-cbc-hmac-sha1
    [25] => aes-256-cbc-hmac-sha256
    [26] => aes-256-ccm
    [27] => aes-256-cfb
    [28] => aes-256-cfb1
    [29] => aes-256-cfb8
    [30] => aes-256-ctr
    [31] => aes-256-ecb
    [32] => aes-256-gcm
    [33] => aes-256-ocb
    [34] => aes-256-ofb
    [35] => aes-256-xts
    [36] => aria-128-cbc
    [37] => aria-128-ccm
    [38] => aria-128-cfb
    [39] => aria-128-cfb1
    [40] => aria-128-cfb8
    [41] => aria-128-ctr
    [42] => aria-128-ecb
    [43] => aria-128-gcm
    [44] => aria-128-ofb
    [45] => aria-192-cbc
    [46] => aria-192-ccm
    [47] => aria-192-cfb
    [48] => aria-192-cfb1
    [49] => aria-192-cfb8
    [50] => aria-192-ctr
    [51] => aria-192-ecb
    [52] => aria-192-gcm
    [53] => aria-192-ofb
    [54] => aria-256-cbc
    [55] => aria-256-ccm
    [56] => aria-256-cfb
    [57] => aria-256-cfb1
    [58] => aria-256-cfb8
    [59] => aria-256-ctr
    [60] => aria-256-ecb
    [61] => aria-256-gcm
    [62] => aria-256-ofb
    [63] => bf-cbc
    [64] => bf-cfb
    [65] => bf-ecb
    [66] => bf-ofb
    [67] => camellia-128-cbc
    [68] => camellia-128-cfb
    [69] => camellia-128-cfb1
    [70] => camellia-128-cfb8
    [71] => camellia-128-ctr
    [72] => camellia-128-ecb
    [73] => camellia-128-ofb
    [74] => camellia-192-cbc
    [75] => camellia-192-cfb
    [76] => camellia-192-cfb1
    [77] => camellia-192-cfb8
    [78] => camellia-192-ctr
    [79] => camellia-192-ecb
    [80] => camellia-192-ofb
    [81] => camellia-256-cbc
    [82] => camellia-256-cfb
    [83] => camellia-256-cfb1
    [84] => camellia-256-cfb8
    [85] => camellia-256-ctr
    [86] => camellia-256-ecb
    [87] => camellia-256-ofb
    [88] => cast5-cbc
    [89] => cast5-cfb
    [90] => cast5-ecb
    [91] => cast5-ofb
    [92] => chacha20
    [93] => chacha20-poly1305
    [94] => des-cbc
    [95] => des-cfb
    [96] => des-cfb1
    [97] => des-cfb8
    [98] => des-ecb
    [99] => des-ede
    [100] => des-ede-cbc
    [101] => des-ede-cfb
    [102] => des-ede-ofb
    [103] => des-ede3
    [104] => des-ede3-cbc
    [105] => des-ede3-cfb
    [106] => des-ede3-cfb1
    [107] => des-ede3-cfb8
    [108] => des-ede3-ofb
    [109] => des-ofb
    [110] => desx-cbc
    [111] => id-aes128-CCM
    [112] => id-aes128-GCM
    [113] => id-aes128-wrap
    [114] => id-aes128-wrap-pad
    [115] => id-aes192-CCM
    [116] => id-aes192-GCM
    [117] => id-aes192-wrap
    [118] => id-aes192-wrap-pad
    [119] => id-aes256-CCM
    [120] => id-aes256-GCM
    [121] => id-aes256-wrap
    [122] => id-aes256-wrap-pad
    [123] => id-smime-alg-CMS3DESwrap
    [124] => rc2-40-cbc
    [125] => rc2-64-cbc
    [126] => rc2-cbc
    [127] => rc2-cfb
    [128] => rc2-ecb
    [129] => rc2-ofb
    [130] => rc4
    [131] => rc4-40
    [132] => rc4-hmac-md5
    [133] => seed-cbc
    [134] => seed-cfb
    [135] => seed-ecb
    [136] => seed-ofb
    [137] => sm4-cbc
    [138] => sm4-cfb
    [139] => sm4-ctr
    [140] => sm4-ecb
    [141] => sm4-ofb
)
Gewijzigd op 23/04/2020 12:55:19 door Dennis WhoCares
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/04/2020 15:47:54
Quote Anchor link
Hm.

En als je dat SMTPOptions in zijn geheel weglaat? Het lijkt mij het beste dat PHPMailer zelf onderhandelt met de SMTP-server voor acceptabele instellingen. Aan de andere kant, het moet wel duidelijk zijn/worden welke instellingen gebruikt zouden moeten worden :/.

Maar omdat je de normale SMTP-poort gebruikt houdt de onderhandeling mogelijk op bij een lager protocol, en dan hangt 'ie dus op :p. Misschien is het noodzakelijk dat je op een andere manier wat extra "hints" geeft hoe je een verbinding wilt maken omdat op grond van de poort of andere instellingen in de huidige configuratie wellicht verkeerde aannames worden gedaan die niet resulteren in het gewenste resultaat.

Zo zou je ssl:// aan je Host toe kunnen voegen, of zelfs tlsv1.2://, dit is blijkbaar een geldige stream wrapper. Of, als dit niet gaat vliegen in PHPMailer zelf, zou je dit wellicht wel kunnen gebruiken voor de voorgestelde tests hieronder. Misschien niet optimaal, maar als dat wel werkt dan heb je in ieder geval een werkende uitgangssituatie, en dat zou ook bewijzen dat het een configuratiekwestie van PHPMailer is waardoor de connectie niet tot stand kan worden gebracht (en dat sterke vermoeden bestaat al omdat het via een andere methode -ncat- wel allemaal lukt).

Weliswaar een oude thread op het PHP bug forum, en niet echt van toepassing op jouw situatie, maar dit kan wellicht inspiratie geven voor het debuggen (gebruik stream_socket_client() om een verbinding te maken en kijk hoever je komt, controleer stream_get_transports(), voeg protocol prefixes toe, kijkt wat print_r(OPENSSL_VERSION_TEXT); retourneert et cetera). Hoe meer informatie je kunt inwinnen over de configuratie en wat er onder water gebeurt, hoe dichter je waarschijnlijk bij een oplossing aanbelandt.
Gewijzigd op 23/04/2020 15:50:22 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.