PhpMyAdmin moet enkel 1 tabel tonen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »
Eddy E

Eddy E

22/07/2019 18:49:30
Quote Anchor link
Goedenmiddag.

Binnenkort wil het Ministerie van OCW in mijn database meekijken van lerarentekortisnu.nl, waar ik graag aan mee werk.
Nu staan daar ook veel gegevens die zij helemaal niet hoeven te zien.

Hoe kan ik maken dat ze wel de database kunnen zien, maar dan enkel 1 (of 2) tabellen?
Ik kan uiteraard een andere gebruiker aanmaken met enkel lees-rechten etc, maar dan limiteer ik ze nog steeds niet tot 1 tabel.
Hoe?

Of de rest overhevelen naar een andere database?

Of kan ik ze enkel één view laten zien, maar wel dat zelf allerlei functies als SUM(), COUNT(), JOIN LEFT() etc kunnen gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:49:19
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/07/2019 19:16:54
Quote Anchor link
Na een gebruiker met wachtwoord te hebben aangemaakt, doe dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
GRANT SELECT ON database.tabel1 TO 'ocw';
GRANT SELECT ON database.tabel2 TO 'ocw';


Kwam het hier tegen :

https://serverfault.com/questions/565343/how-to-grant-and-revoke-rights-to-tables-using-phpmyadmin

Op andere plaatsen zal het ook wel te vinden zijn.

Met adminer vul ik velden in.
https://www.adminer.org/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/07/2019 19:27:45
Quote Anchor link
Waarom stuur je ze geen dump, of aangepast uittreksel?

Ik weet niet wat er nog meer in je database staat, maar als dit persoonsgegevens zijn druist dit behoorlijk tegen de AVG-regelgeving aan.
Gewijzigd op 22/07/2019 19:29:17 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/07/2019 22:40:29
Quote Anchor link
- Ariën - op 22/07/2019 19:27:45:
Waarom stuur je ze geen dump, of aangepast uittreksel?

Potentieel verouderde informatie. Onnodig extra werk.

- Ariën - op 22/07/2019 19:27:45:
Ik weet niet wat er nog meer in je database staat, maar als dit persoonsgegevens zijn druist dit behoorlijk tegen de AVG-regelgeving aan.

Dit kun je, zoals @Adoptive aangeeft, zelf helemaal dichttimmeren. Plus ik neem aan dat er een soort van "code of conduct" wordt afgesproken, waarin staat vastgelegd waarvoor de data wel en niet gebruikt mag worden. En met views zou je de data op voorhand al geanonimiseerd kunnen aanbieden als privacy een heikel punt zou zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/07/2019 23:10:16
Quote Anchor link
Ikzelf zou niemand zomaar vrij in een database laten kijken. Dan zou ik liever voor een dynamisch script gaan waarbij ze zelf kunnen zoeken, sorteren etc.

Als dat teveel moeite kost, dan kan je het één en ander overhevelen naar een doorspit-database en eventueel anonimiseren. Nadeel: Deze is niet up-to-date, maar je kan met een geautomatiseerd proces dit wel elke dag actualiseren. Ik neem aan dat dit wel voldoende is voor hun onderzoek.

Andere partijen laten spitten in live-database vind ik een dikke no-go, tenzij er echt noodzaak voor is (jusitie o.i.d.). Ook als je alles dichttimmert, waarbij je mag hopen dat je niet teveel dichttimmert zodat je applicatie niet meer goed werkt, om maar wat te zeggen. Of wat als je door een fout iets niet goed dichttimmert en iemand per ongeluk wat verwijderd.
Gewijzigd op 22/07/2019 23:10:51 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/07/2019 23:21:56
Quote Anchor link
- Ariën - op 22/07/2019 23:10:16:
Ook als je alles dichttimmert, waarbij je mag hopen dat je niet teveel dichttimmert zodat je applicatie niet meer goed werkt, om maar wat te zeggen. Of wat als je door een fout iets niet goed dichttimmert en iemand per ongeluk wat verwijderd.

Zolang je dit alles -wat voor oplossing je ook kiest- ophangt aan een aparte database-user zou dat de normale werking niet moeten belemmeren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/07/2019 23:32:25
Quote Anchor link
Dan alsnog spelen er nog wat andere factoren die het kunnen belemmeren.
Wat is er mis met een losse doorzoek-database?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/07/2019 00:47:25
Quote Anchor link
- Ariën - op 22/07/2019 23:32:25:
Wat is er mis met een losse doorzoek-database?

Je creëert daarmee zelf een synchronisatieprobleem, het lijkt mij gewoon veel makkelijker om één bron voor je data te hebben?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 00:57:31
Quote Anchor link
Ik zou daar geen voorkeur aan geven. Ik noem het dan ook geen 'synchronisatie-probleem' plus dat je alle data kan vrijgeven die ze mogen inzien. Je kan prima anonimiseren of niet relevante velden weghalen.
Gewijzigd op 23/07/2019 01:03:09 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

23/07/2019 05:46:01
Quote Anchor link
Ik wist niet dat een ministerie zomaar eigen databases mag opvragen? Is dit dan niet in strijd met de avg?

Toevoeging op 23/07/2019 05:46:27:

Moet dir niet via een rechter gaan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2019 09:04:24
Quote Anchor link
Volgens mij gaat om een verzoek en een samenwerking, en geen juridische procedure.

@Topicstarter: Maar wat voor informatie staat er in deze database? En hoe is deze ingedeeld?
Gewijzigd op 23/07/2019 09:43:27 door - Ariën -
 
Eddy E

Eddy E

23/07/2019 17:34:47
Quote Anchor link
- Ariën - op 22/07/2019 23:10:16:
Ikzelf zou niemand zomaar vrij in een database laten kijken. Dan zou ik liever voor een dynamisch script gaan waarbij ze zelf kunnen zoeken, sorteren etc.

Als dat teveel moeite kost, dan kan je het één en ander overhevelen naar een doorspit-database en eventueel anonimiseren. Nadeel: Deze is niet up-to-date, maar je kan met een geautomatiseerd proces dit wel elke dag actualiseren. Ik neem aan dat dit wel voldoende is voor hun onderzoek


Dit lijkt mij een mooie oplossing.
Al is het maar elk uur dat het geupdated wordt.
Wellicht gewoon een extra sql-user aanmaken met 1 extra database.
En dan daarin enkel wat ze nodig hebben (enige 'persoonsgegeven' is een emailadres).
Voor de rest geen bewaar ik geen emailadressen, wachtwoorden etc.
Maar in andere tabellen (zelfde database) heb ik die wel .Dat mogen zij niet zien.

Over het afspreken wat er gebruikt kan worden: dat is onderwerp van gesprek binnenkort.
Voorheen was alle data (geanonimiseerd uiteraard) vrijelijk downloadbaar.


Toevoeging op 23/07/2019 17:36:33:

Jan R op 23/07/2019 05:46:01:
Ik wist niet dat een ministerie zomaar eigen databases mag opvragen? Is dit dan niet in strijd met de avg?

Toevoeging op 23/07/2019 05:46:27:

Moet dir niet via een rechter gaan?


Gaat, zoals reeds gezegd, om een vrijwillige samenwerking tussen Ministerie en mij.
Dus dit speelt geen rol. De vakbond Aob krijgt ook wekelijks data, maar dan enkel als Excel-bestand.
En de statistieken/conclusie staat al op https://lerarentekortisnu.nl/statistieken-po/?geavanceerd





Toevoeging op 23/07/2019 17:39:23:

- Ariën - op 23/07/2019 09:04:24:
Volgens mij gaat om een verzoek en een samenwerking, en geen juridische procedure.

@Topicstarter: Maar wat voor informatie staat er in deze database? En hoe is deze ingedeeld?


Vooral registraties van wanneer school+klas+groep+aantal-leerlingen etc een lerarentekort had. En hoe het is 'opgelost'.
Per datum, per school (op BRIN-nummer), per groep en oplossing is er 1 record. Gaat om iets van 300.000 records inmiddels. Dan is SQL beter dan Excel ;)
Daarnaast nog wat koppeltabellen waarin ik de brin-nummer (soort kenteken voor een school) heb met daarin de naam, plaats, gps-coördinaten, postcode en bestuurnummer.
Want ook daarvoor is weer een koppeltabel.

Ik ga denk een overzicht genereren en die per uur updaten naar een aparte database die enkel lees-rechten heeft.
Dat lijkt mij wel even wat werk, maar is wel waterdicht en voorkomt dat ze fouten kunnen maken.
 
Michael -

Michael -

24/07/2019 08:21:37
Quote Anchor link
Waarom geen REST Api? Dan kunnen ze er mee doen wat ze willen.
Of je maakt gewoon een pagina met een overzicht of is dat te simpel?
 
Eddy E

Eddy E

25/07/2019 08:12:08
Quote Anchor link
Een overzicht is niet doorzoekbaar, sorteerbaar, analyseerbaar etc.
Met een SQL-database is dat wel het geval, ook voor SUM/COUNT/SORT etc, maar vooral de GROUP BY() en GROUP BY CONCAT() wat handig is.
Daarnaast moet er een referentie komen (zo'n vergelijkingslijst) met een lijst met 6500 brin-nummers.

Momenteel kopieer de data.
Eerst leeg ik de tabel, dan stel ik vanuit 4 andere tabellen 1 nieuwe lijst records samen en die voeg ik in.
Dit duurt zo'n 3 minuten.
Via een cron-job laat ik dit om de 4 uur (0:00, 6:00, 12:00, 18:00) dit uitvoeren.

Kan dat synchroniseren wellicht sneller?
Daar ga ik nog naar kijken.

Toevoeging op 25/07/2019 08:32:52:

Alle direct kopiëren tussen de tabellen, zonder eerst alles in PHP te laden verkorte de tijd van ongeveer 180 seconden naar 4 seconden.
Moest wel even de database-user kopieren naar de nieuwe database (die van OCW) maar dit is een stuk sneller.
Nu openen zij een URL, die verwijdert alle ocw-data, kopieert alle nieuwe ocw-data (in 4 seconden) en stuurt hen automatisch door naar phpMyAdmin.
Hiervoor heb je alsnog inloggegevens nodig, maar die krijgen zij van mij.

Bedankt voor de hulp heren!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.