Portfolio feedback graag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 10:49:25
Quote Anchor link
Ik ben een beginnend webdeveloper en ben begonnen aan een portfolio voor mijn projecten. Klik hier om naar de site te gaan.

Op het moment is alleen de voorpagina af, maar ik zou hier graag wat feedback op krijgen. Vooral het design.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:51:11
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 10:57:54
Quote Anchor link
enige wat ik erop aan te merken heb is dat je beter de tekst niet zo dikgedrukt kan doen het leest niet lekker, voor de rest ziet het er heel mooi uit vind ik weinig op aan te merken kleurgebruik vind ik strak maar zakelijk ben benieuwd hoe de andere pagina;s eruit komen te zien :)
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 11:00:02
Quote Anchor link
Dank je voor de feedback. Ik ben zelf ook niet zo'n fan van het lettertype. Heb al enkele andere geprobeerd, maar deze vond ik totaal niet passen bij de rest van de website. Zal in ieder geval nog even op zoek gaan naar een andere :).
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2012 11:19:25
Quote Anchor link
Eerste indruk is goed, het geeft goede uitstraling. Al ziet het logo er een beetje painterig uit.

Over het lettertype
- Het is veel te speels, kies een strak sans-serif font
- zowel letterspace als wordspace is te klein. Dit kun je aanpassen met CSS
- Het contrast is veel te klein

Zodra ik naar beneden scroll en bij de content kom vind ik het allemaal wat vaag worden. De echte mooie kleuren zijn er uit, contrast is verre van ideaal en het ziet er minder afgewerkt uit.
Ook het patroon in de titels komt zomaar uit het niet opsteken en is nergens anders op het design te vinden. Maak de contrast in deze titel patronen wat minder en plaats in het zwarte gedeelte ook zo'n heel klein patroontje. Dan staat het al stukken beter.

Over de code:
- Plaats altijd na <head> een charset meta tag. Deze is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta charset="utf-8">

- Naar mijn mening heb je veel te veel divs in de header. Naar mijn mening is de header van de pagina het zwarte stuk. Deze heeft een .init element in zich zodat je het makkelijk kan uitlijnen. En het logo zou ik toewijzen aan het .init element als achtergrond en niet speciaal een div voor gebruiken.
- Een menu is een lijst van menuitems, dit moet je dus in een list stoppen
- In de slider zitten foto's, deze moeten ook in een list. Wat jij nu hebt is dat je de afbeelding als achtergrond instelt, dat moet je niet doen. Het is een afbeelding die deel uit maakt van de content van je site en niet van het design. Plaatst dit dus in een img tag
- Body tag is niet voor het doel waar jij hem voor gebruikt. Een normaal HTML document heeft 2 onderdelen: head, de plaats waar alle informatie over de pagina staat; body, de plaatst waar alles staat wat de gebruiker ziet. Plaats dus alles vanaf de header totaan de footer in de body tag en gebruik voor de main pagina iets als <section id="main-page">
- Schrijf in HTML altijd alles gewoon met hoofdletter aan het eind en daarna kleine letters. Zoals jij je titel hebt geschreven is dus niet goed. Doormiddel van text-transform kun je het dan allemaal hoofdletters maken, of misschien nog mooier met font-variant: small-caps; alles small caps maken.
- Die break elementen in de footer zijn niet goed, los dit op met CSS margin/padding
- <div class="balk"> is overbodig. Maak de h1 tag gewoon op, is goed te doen
- Zet elk stukje in de content, dus 'welkom op mijn portfolio' en 'laatste werk' in een <section> tag, dat maakt het meer semantischer en dan kun je het beter stijlen.
- gebruik de <footer> tag i.p.v. <div id="footer"> ook dit is semantischer.
- gebruik ook <nav> i.p.v. <div id="navigatie">
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 11:46:57
Quote Anchor link
Bedankt voor de feedback, ik heb al enkele dingen aangepast. Zoals ik al zei, ben ik best nieuw, dus enkele dingen zijn inderdaad nog een beetje rommelig :).

Paar vragen:

- Heb de tekst veranderd, de contrast is beter nu, vind het resultaat minder "artistiek", maar het is beter leesbaar, ja. Is dit al een verbetering?
- Wat houdt <meta charset="utf-8"> in?
- Ik snap de feedback bij de balkjes niet helemaal, wat moet ik plaatsen in het zwarte gedeelte :P?

Nogmaals bedankt, dit helpt me beter te worden :).
 
Moe BE

Moe BE

15/02/2012 12:41:34
Quote Anchor link
Ik vind hem er wel leuk uitzien!
Wel vind ik de titelbalken te zwaar.
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 15:47:20
Quote Anchor link
wat wouter bedoelt met in een lijst zetten is dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

<ul>
<
li></li>
<
li></li>
<
/lu>

?>
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/02/2012 15:55:57
Quote Anchor link
ja dit geeft dus een error, geen html in tussen php tags

maar als ik de site bezoek, krijg ik bij projecten en Design een Not Found error?
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 16:09:00
Quote Anchor link
@jeroen haha ja ik weet het hoort niet tussen php tags :p maar het ging meer om de inhoud :P ik had [.code] moeten gebruiken

en hij zegt de rest is niet af ;) alleen de home pagina
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2012 16:49:07
Quote Anchor link
@Reshadd, als je HTML wilt plaatsen gebruik je hier [code] tags en voor PHP <?php tags. Niet anders gebruiken, de code wordt er zeker niet beter op.

>> - Heb de tekst veranderd, de contrast is beter nu, vind het resultaat minder "artistiek", maar het is beter leesbaar, ja. Is dit al een verbetering?
Ja het is al wat beter, maar nog steeds een laag contrast. Een site, en vooral een portfolio, moet goed leesbaar zijn. Ik zou het contrast nog wat verhogen, ook de afbeeldingen mogen wat scherper. Breng wat meer kleur in de onderkant, ik vind het nu allemaal zo dofjes, alsof ik mijn laptopscherm even moet afstoffen omdat hij vol met stof zit.

>> - Wat houdt <meta charset="utf-8"> in?
Een pagina is in een bepaald character set geschreven. Dit is hoe de characters, dus letters en cijfers en alles wat je op je toetsenbord hebt, worden weergegeven op de pagina. Tekens als é zijn speciaal en kunnen via verschillende charactersets worden weergegeven. Vandaar dat je een standaard meta tag moet maken waarbij je instelt in wat voor soort character set je pagina is.
Plaats deze tag gewoon na <head> en je zult geen problemen krijgen met speciale tekens, mocht je ze juist coderen.

- Ik snap de feedback bij de balkjes niet helemaal, wat moet ik plaatsen in het zwarte gedeelte :P?
Je hebt in je balkjes bepaalde diagonale strepen, die ook in je footer voorkomen. Plaats deze ook in lichtere mate in de header, want dan komt zoiets wat vaker terug op een site en ziet het er meer uit als 1 geheel.

Tevens heb je voor elke titel dit geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="balk"><h1>Welkom op mijn pagina</h1></div>

Dit kan je veel beter aanpassen naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h1 class="balk">Welkom op mijn pagina</h1>

Ook dit kun je even goed stijlen.

Tevens als ik zeg in een list bedoel ik natuurlijk niet tussen <list> en </list>, maar via een goed opgemaakt list met <ul> eromheen (unordered list) en elk item in een <li> element (list item)
Gewijzigd op 15/02/2012 16:50:16 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.