Portfolio feedback graag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 10:49:25
Quote Anchor link
Ik ben een beginnend webdeveloper en ben begonnen aan een portfolio voor mijn projecten. Klik hier om naar de site te gaan.

Op het moment is alleen de voorpagina af, maar ik zou hier graag wat feedback op krijgen. Vooral het design.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 20:08:08
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 10:57:54
Quote Anchor link
enige wat ik erop aan te merken heb is dat je beter de tekst niet zo dikgedrukt kan doen het leest niet lekker, voor de rest ziet het er heel mooi uit vind ik weinig op aan te merken kleurgebruik vind ik strak maar zakelijk ben benieuwd hoe de andere pagina;s eruit komen te zien :)
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 11:00:02
Quote Anchor link
Dank je voor de feedback. Ik ben zelf ook niet zo'n fan van het lettertype. Heb al enkele andere geprobeerd, maar deze vond ik totaal niet passen bij de rest van de website. Zal in ieder geval nog even op zoek gaan naar een andere :).
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2012 11:19:25
Quote Anchor link
Eerste indruk is goed, het geeft goede uitstraling. Al ziet het logo er een beetje painterig uit.

Over het lettertype
- Het is veel te speels, kies een strak sans-serif font
- zowel letterspace als wordspace is te klein. Dit kun je aanpassen met CSS
- Het contrast is veel te klein

Zodra ik naar beneden scroll en bij de content kom vind ik het allemaal wat vaag worden. De echte mooie kleuren zijn er uit, contrast is verre van ideaal en het ziet er minder afgewerkt uit.
Ook het patroon in de titels komt zomaar uit het niet opsteken en is nergens anders op het design te vinden. Maak de contrast in deze titel patronen wat minder en plaats in het zwarte gedeelte ook zo'n heel klein patroontje. Dan staat het al stukken beter.

Over de code:
- Plaats altijd na <head> een charset meta tag. Deze is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta charset="utf-8">

- Naar mijn mening heb je veel te veel divs in de header. Naar mijn mening is de header van de pagina het zwarte stuk. Deze heeft een .init element in zich zodat je het makkelijk kan uitlijnen. En het logo zou ik toewijzen aan het .init element als achtergrond en niet speciaal een div voor gebruiken.
- Een menu is een lijst van menuitems, dit moet je dus in een list stoppen
- In de slider zitten foto's, deze moeten ook in een list. Wat jij nu hebt is dat je de afbeelding als achtergrond instelt, dat moet je niet doen. Het is een afbeelding die deel uit maakt van de content van je site en niet van het design. Plaatst dit dus in een img tag
- Body tag is niet voor het doel waar jij hem voor gebruikt. Een normaal HTML document heeft 2 onderdelen: head, de plaats waar alle informatie over de pagina staat; body, de plaatst waar alles staat wat de gebruiker ziet. Plaats dus alles vanaf de header totaan de footer in de body tag en gebruik voor de main pagina iets als <section id="main-page">
- Schrijf in HTML altijd alles gewoon met hoofdletter aan het eind en daarna kleine letters. Zoals jij je titel hebt geschreven is dus niet goed. Doormiddel van text-transform kun je het dan allemaal hoofdletters maken, of misschien nog mooier met font-variant: small-caps; alles small caps maken.
- Die break elementen in de footer zijn niet goed, los dit op met CSS margin/padding
- <div class="balk"> is overbodig. Maak de h1 tag gewoon op, is goed te doen
- Zet elk stukje in de content, dus 'welkom op mijn portfolio' en 'laatste werk' in een <section> tag, dat maakt het meer semantischer en dan kun je het beter stijlen.
- gebruik de <footer> tag i.p.v. <div id="footer"> ook dit is semantischer.
- gebruik ook <nav> i.p.v. <div id="navigatie">
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 11:46:57
Quote Anchor link
Bedankt voor de feedback, ik heb al enkele dingen aangepast. Zoals ik al zei, ben ik best nieuw, dus enkele dingen zijn inderdaad nog een beetje rommelig :).

Paar vragen:

- Heb de tekst veranderd, de contrast is beter nu, vind het resultaat minder "artistiek", maar het is beter leesbaar, ja. Is dit al een verbetering?
- Wat houdt <meta charset="utf-8"> in?
- Ik snap de feedback bij de balkjes niet helemaal, wat moet ik plaatsen in het zwarte gedeelte :P?

Nogmaals bedankt, dit helpt me beter te worden :).
 
Moe BE

Moe BE

15/02/2012 12:41:34
Quote Anchor link
Ik vind hem er wel leuk uitzien!
Wel vind ik de titelbalken te zwaar.
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 15:47:20
Quote Anchor link
wat wouter bedoelt met in een lijst zetten is dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

<ul>
<
li></li>
<
li></li>
<
/lu>

?>
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/02/2012 15:55:57
Quote Anchor link
ja dit geeft dus een error, geen html in tussen php tags

maar als ik de site bezoek, krijg ik bij projecten en Design een Not Found error?
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 16:09:00
Quote Anchor link
@jeroen haha ja ik weet het hoort niet tussen php tags :p maar het ging meer om de inhoud :P ik had [.code] moeten gebruiken

en hij zegt de rest is niet af ;) alleen de home pagina
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2012 16:49:07
Quote Anchor link
@Reshadd, als je HTML wilt plaatsen gebruik je hier [code] tags en voor PHP <?php tags. Niet anders gebruiken, de code wordt er zeker niet beter op.

>> - Heb de tekst veranderd, de contrast is beter nu, vind het resultaat minder "artistiek", maar het is beter leesbaar, ja. Is dit al een verbetering?
Ja het is al wat beter, maar nog steeds een laag contrast. Een site, en vooral een portfolio, moet goed leesbaar zijn. Ik zou het contrast nog wat verhogen, ook de afbeeldingen mogen wat scherper. Breng wat meer kleur in de onderkant, ik vind het nu allemaal zo dofjes, alsof ik mijn laptopscherm even moet afstoffen omdat hij vol met stof zit.

>> - Wat houdt <meta charset="utf-8"> in?
Een pagina is in een bepaald character set geschreven. Dit is hoe de characters, dus letters en cijfers en alles wat je op je toetsenbord hebt, worden weergegeven op de pagina. Tekens als é zijn speciaal en kunnen via verschillende charactersets worden weergegeven. Vandaar dat je een standaard meta tag moet maken waarbij je instelt in wat voor soort character set je pagina is.
Plaats deze tag gewoon na <head> en je zult geen problemen krijgen met speciale tekens, mocht je ze juist coderen.

- Ik snap de feedback bij de balkjes niet helemaal, wat moet ik plaatsen in het zwarte gedeelte :P?
Je hebt in je balkjes bepaalde diagonale strepen, die ook in je footer voorkomen. Plaats deze ook in lichtere mate in de header, want dan komt zoiets wat vaker terug op een site en ziet het er meer uit als 1 geheel.

Tevens heb je voor elke titel dit geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="balk"><h1>Welkom op mijn pagina</h1></div>

Dit kan je veel beter aanpassen naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h1 class="balk">Welkom op mijn pagina</h1>

Ook dit kun je even goed stijlen.

Tevens als ik zeg in een list bedoel ik natuurlijk niet tussen <list> en </list>, maar via een goed opgemaakt list met <ul> eromheen (unordered list) en elk item in een <li> element (list item)
Gewijzigd op 15/02/2012 16:50:16 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.