Portfolio feedback graag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 10:49:25
Quote Anchor link
Ik ben een beginnend webdeveloper en ben begonnen aan een portfolio voor mijn projecten. Klik hier om naar de site te gaan.

Op het moment is alleen de voorpagina af, maar ik zou hier graag wat feedback op krijgen. Vooral het design.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 14:39:34
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 10:57:54
Quote Anchor link
enige wat ik erop aan te merken heb is dat je beter de tekst niet zo dikgedrukt kan doen het leest niet lekker, voor de rest ziet het er heel mooi uit vind ik weinig op aan te merken kleurgebruik vind ik strak maar zakelijk ben benieuwd hoe de andere pagina;s eruit komen te zien :)
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 11:00:02
Quote Anchor link
Dank je voor de feedback. Ik ben zelf ook niet zo'n fan van het lettertype. Heb al enkele andere geprobeerd, maar deze vond ik totaal niet passen bij de rest van de website. Zal in ieder geval nog even op zoek gaan naar een andere :).
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2012 11:19:25
Quote Anchor link
Eerste indruk is goed, het geeft goede uitstraling. Al ziet het logo er een beetje painterig uit.

Over het lettertype
- Het is veel te speels, kies een strak sans-serif font
- zowel letterspace als wordspace is te klein. Dit kun je aanpassen met CSS
- Het contrast is veel te klein

Zodra ik naar beneden scroll en bij de content kom vind ik het allemaal wat vaag worden. De echte mooie kleuren zijn er uit, contrast is verre van ideaal en het ziet er minder afgewerkt uit.
Ook het patroon in de titels komt zomaar uit het niet opsteken en is nergens anders op het design te vinden. Maak de contrast in deze titel patronen wat minder en plaats in het zwarte gedeelte ook zo'n heel klein patroontje. Dan staat het al stukken beter.

Over de code:
- Plaats altijd na <head> een charset meta tag. Deze is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<meta charset="utf-8">

- Naar mijn mening heb je veel te veel divs in de header. Naar mijn mening is de header van de pagina het zwarte stuk. Deze heeft een .init element in zich zodat je het makkelijk kan uitlijnen. En het logo zou ik toewijzen aan het .init element als achtergrond en niet speciaal een div voor gebruiken.
- Een menu is een lijst van menuitems, dit moet je dus in een list stoppen
- In de slider zitten foto's, deze moeten ook in een list. Wat jij nu hebt is dat je de afbeelding als achtergrond instelt, dat moet je niet doen. Het is een afbeelding die deel uit maakt van de content van je site en niet van het design. Plaatst dit dus in een img tag
- Body tag is niet voor het doel waar jij hem voor gebruikt. Een normaal HTML document heeft 2 onderdelen: head, de plaats waar alle informatie over de pagina staat; body, de plaatst waar alles staat wat de gebruiker ziet. Plaats dus alles vanaf de header totaan de footer in de body tag en gebruik voor de main pagina iets als <section id="main-page">
- Schrijf in HTML altijd alles gewoon met hoofdletter aan het eind en daarna kleine letters. Zoals jij je titel hebt geschreven is dus niet goed. Doormiddel van text-transform kun je het dan allemaal hoofdletters maken, of misschien nog mooier met font-variant: small-caps; alles small caps maken.
- Die break elementen in de footer zijn niet goed, los dit op met CSS margin/padding
- <div class="balk"> is overbodig. Maak de h1 tag gewoon op, is goed te doen
- Zet elk stukje in de content, dus 'welkom op mijn portfolio' en 'laatste werk' in een <section> tag, dat maakt het meer semantischer en dan kun je het beter stijlen.
- gebruik de <footer> tag i.p.v. <div id="footer"> ook dit is semantischer.
- gebruik ook <nav> i.p.v. <div id="navigatie">
 
Mikey Van den Berghe

Mikey Van den Berghe

15/02/2012 11:46:57
Quote Anchor link
Bedankt voor de feedback, ik heb al enkele dingen aangepast. Zoals ik al zei, ben ik best nieuw, dus enkele dingen zijn inderdaad nog een beetje rommelig :).

Paar vragen:

- Heb de tekst veranderd, de contrast is beter nu, vind het resultaat minder "artistiek", maar het is beter leesbaar, ja. Is dit al een verbetering?
- Wat houdt <meta charset="utf-8"> in?
- Ik snap de feedback bij de balkjes niet helemaal, wat moet ik plaatsen in het zwarte gedeelte :P?

Nogmaals bedankt, dit helpt me beter te worden :).
 
Moe BE

Moe BE

15/02/2012 12:41:34
Quote Anchor link
Ik vind hem er wel leuk uitzien!
Wel vind ik de titelbalken te zwaar.
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 15:47:20
Quote Anchor link
wat wouter bedoelt met in een lijst zetten is dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

<ul>
<
li></li>
<
li></li>
<
/lu>

?>
 
Jeroen VD

Jeroen VD

15/02/2012 15:55:57
Quote Anchor link
ja dit geeft dus een error, geen html in tussen php tags

maar als ik de site bezoek, krijg ik bij projecten en Design een Not Found error?
 
Reshad F

Reshad F

15/02/2012 16:09:00
Quote Anchor link
@jeroen haha ja ik weet het hoort niet tussen php tags :p maar het ging meer om de inhoud :P ik had [.code] moeten gebruiken

en hij zegt de rest is niet af ;) alleen de home pagina
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2012 16:49:07
Quote Anchor link
@Reshadd, als je HTML wilt plaatsen gebruik je hier [code] tags en voor PHP <?php tags. Niet anders gebruiken, de code wordt er zeker niet beter op.

>> - Heb de tekst veranderd, de contrast is beter nu, vind het resultaat minder "artistiek", maar het is beter leesbaar, ja. Is dit al een verbetering?
Ja het is al wat beter, maar nog steeds een laag contrast. Een site, en vooral een portfolio, moet goed leesbaar zijn. Ik zou het contrast nog wat verhogen, ook de afbeeldingen mogen wat scherper. Breng wat meer kleur in de onderkant, ik vind het nu allemaal zo dofjes, alsof ik mijn laptopscherm even moet afstoffen omdat hij vol met stof zit.

>> - Wat houdt <meta charset="utf-8"> in?
Een pagina is in een bepaald character set geschreven. Dit is hoe de characters, dus letters en cijfers en alles wat je op je toetsenbord hebt, worden weergegeven op de pagina. Tekens als é zijn speciaal en kunnen via verschillende charactersets worden weergegeven. Vandaar dat je een standaard meta tag moet maken waarbij je instelt in wat voor soort character set je pagina is.
Plaats deze tag gewoon na <head> en je zult geen problemen krijgen met speciale tekens, mocht je ze juist coderen.

- Ik snap de feedback bij de balkjes niet helemaal, wat moet ik plaatsen in het zwarte gedeelte :P?
Je hebt in je balkjes bepaalde diagonale strepen, die ook in je footer voorkomen. Plaats deze ook in lichtere mate in de header, want dan komt zoiets wat vaker terug op een site en ziet het er meer uit als 1 geheel.

Tevens heb je voor elke titel dit geschreven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="balk"><h1>Welkom op mijn pagina</h1></div>

Dit kan je veel beter aanpassen naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h1 class="balk">Welkom op mijn pagina</h1>

Ook dit kun je even goed stijlen.

Tevens als ik zeg in een list bedoel ik natuurlijk niet tussen <list> en </list>, maar via een goed opgemaakt list met <ul> eromheen (unordered list) en elk item in een <li> element (list item)
Gewijzigd op 15/02/2012 16:50:16 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.