postcode checker [leesbaar gemaakt] opgelost

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »
Ronald E

Ronald E

20/06/2012 00:39:59
Quote Anchor link
Ik heb met behulp van een script van hier me eigen postcode checker gemaakt.
Maar als hij een post code niet kan vinden dan krijg ik een fout bij het vinden van de straatnaam. Hoe kan ik die error er uit krijgen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php        
                $url
['cijfers'] = substr("$pc", 0, 4);
        $url['letters'] = strtoupper(substr("$pc", -2, 2));
        $postcode = $url['cijfers']." ".$url['letters'];
        echo $postcode."<br>";
        $link = 'http://zoekplaats.nl/index.php?actie=postcode&zoek='.$url['cijfers']."+".$url['letters']."+".$hnr; // ."+".$hnr is uit de chek gehaald
        if ($data = @file_get_contents($link)) {
            $dataArr = explode('<DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">', $data);
            $dataArr = explode('</A><BR>', $dataArr[1]);
            $specs['gevonden'] = $dataArr[0];
            //provincie
            $dataArr = explode('Provincie: </B>', $data);
            $dataArr = explode('<BR>', $dataArr[1]);
            $specs['provincie'] = $dataArr[0];
            //straat
            $dataArr = explode('<B>Postcode: </B>', $data);
            $dataArr = explode('&nbsp;=&nbsp;', $dataArr[1]);
            $dataArr = explode(')', $dataArr[1]);
            $specs['straat'] = $dataArr[0];
            //woonplaats
            $dataArr = explode("style='margin: 5px 0 5px 0'>", $data);
            $dataArr = explode('</H2>', $dataArr[1]);
            $specs['woonplaats'] = $dataArr[0];
            // if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
            //     echo 'false';
            // } else {[/s]

                echo $specs['straat']." ".$hnr." <BR>";
                echo $specs['woonplaats']." <BR>";
                echo $specs['provincie']." <br>";
            // }
            }
            }

?>

Bij regel 18 krijg ik de meldiding "Undefined offset".
Met een bekend postcode werkt het goed.
Maar zou graag nu de lelijke fouten er uit halen.
Groeten Ronald
Gewijzigd op 21/06/2012 00:28:49 door Ronald E
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:51:23
 
Frank WD

Frank WD

20/06/2012 01:31:55
Quote Anchor link
Zet je code even tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
tags.
Zo is de code beter leesbaar voor iedereen.
Tevens gebruik ook op de juiste plekken de tab toets. Want het is nu redelijk een rommeltje en zo kun je ook veel moelijke kijken waar de fout zich bevind.

Welke regel nummer krijg je presies de fout?
Gewijzigd op 20/06/2012 01:33:16 door Frank WD
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

20/06/2012 08:34:06
Quote Anchor link
Zet variabelen buiten de quotes, dus niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$url
['cijfers'] = substr("$pc", 0, 4);
?>

maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$url
['cijfers'] = substr($pc, 0, 4);
?>



Nog een vraag. Waar komt $hnr (regel 6) vandaan? De if controleert of het toewijzen is gelukt, dus dat is een beetje onzinnig (kan ik fout hebben hoor). En je werkt met wel heel veel explodes.
 
Reshad F

Reshad F

20/06/2012 09:06:42
Quote Anchor link
Wat is dit dan weer???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
                echo 'false';
            }

?>
 
Ronald E

Ronald E

20/06/2012 13:04:41
Quote Anchor link
Reshad F op 20/06/2012 09:06:42:
Wat is dit dan weer???

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php if ($specs['gevonden'] == 'Niets gevonden...') {
                echo 'false';
            }

?>


Net even goed gekeken maar dit doet niet veel. ik heb dat weg gehaald. en het huisnummer (hnr) hoeft ook niet in de check te zitten maar postcode en huisnummer is het complete aders. Maar de postcode 1784 TV staat niet in de database en het is de Aarstraat in den helder. Die vind hij dus niet, maar daar krijg ik dus die error van en dan zou het adres zelf ingevuld moeten worden . en die check gebeurt op regel 18

Toevoeging op 20/06/2012 23:50:25:

Weet iemand een manier hoe ik die meldiding "Undefined offset" bij regel 18 weg krijg. al die andere anpassingen die jullie hebben aan gegeven heb ik naar gekeken en aan gepast. alleen die krijg ik nog niet.
ik zet hier nog de 2 blokken neer met de verschillen. de eerste gaat fout.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    <DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">
        
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den+Helder'><IMG SRC='ills/Copyright_Zoekplaats.php?pc=123.3,84.6578947368&bijschrift=Den+Helder' BORDER=0 ALT='Klik voor een detailkaart' ALIGN='right'></A>
    <
H2 style='margin: 5px 0 5px 0'>Den Helder</H2>
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den Helder'>Detailkaart</A><BR>
    <
B>Provincie: </B>Noord-Holland<BR>
    <
B>Postcode: </B>1780 ... 1788<BR>
    <
B>Netnummer: </B><A HREF='?actie=netnummer&zoek=0223'>0223</A><BR> ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
<DIV style="width: 750px;padding:10px 0 40px 40px;">
        
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den+Helder'><IMG SRC='ills/Copyright_Zoekplaats.php?pc=123.3,84.6578947368&bijschrift=Den+Helder' BORDER=0 ALT='Klik voor een detailkaart' ALIGN='right'></A>
    <
H2 style='margin: 5px 0 5px 0'>Den Helder</H2>
    <
A HREF='map.pl?pc=1780&plaats=Den Helder'>Detailkaart</A><BR>
    <
B>Provincie: </B>Noord-Holland<BR>
    <
B>Postcode: </B>1780 ... 1788&nbsp;(1781tv&nbsp;=&nbsp;Beukenkampstraat)<BR>
    <
B>Netnummer: </B><A HREF='?actie=netnummer&zoek=0223'>0223</A><BR>
?>

In regel 8 zie je het verschil. hoe kan ik dat verschil als fout voorkomen?
Gewijzigd op 20/06/2012 23:53:26 door Ronald E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.