Post.php hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

18/05/2011 09:45:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een post.php pagina gemaakt, voor mijn forum. Nu werkt hij alleen niet, ik heb hem al door verschillende phpchecks gehaald en de nodige fouten verwijderd.

De fout is dat ik geen textboxes krijg: naam, object, bericht.

Kan iemand misschien helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
include "connect.php"; //connection string

print "<link rel='stylesheet' href='styles.css' type='text/css'>";

print "<table class='maintables'>    
    <tr class='headline'><td>Plaats een bericht</td></tr>
    <tr class='maintables'><td>"
;
    
    if(isset($_post['submit']))
    {

        $name=$_post['name'];
        $yourpost=$_post['yourpost'];
        $subject=$_post['subject'];
        if(strlen($name)<1)
        {

            print "You did not type in a name."; //geen naam in ingevoerd
        }
        else if(strlen($yourpost)<1)
        {
        
            print "You did not type in a post."; //je hebt geen post ingevoerd     
        }
          else if(strlen($subject)<1)
        {
    
            print "geen onderwerp ingevoerd."; //geen onderwerp ingevoerd
        }
        else
        {

            //we now strip HTML injections
            $subject=strip_tags($subject);    
            $name=strip_tags($name);
            $yourpost=strip_tags($yourpost);
            $insertpost="INSERT INTO posts(author,title,post,realtime,lastposter)
                    VALUES('$name,'$Subject','$yourpost',NOW(),'$name')"
;

            mysql_query($insertpost) or die("Could not insert post"); //insert post

            print "bericht is geplaatst, terug naar <a href='index.html'>Forum</a>.";    
               }
        }

    else
        {
        print "<form action='post.php' method='post'> Naam:<br>
               <input type='text' name='name' size='20'><br> Print Subject:<br>
               <input tpye='text' name='subject' size='20'><br> Your message:<br>
               <textarea name='yourpost' row-'5' cols='40'></textarea><br>
               <input type='submit' name='submit' value='submit'>
                </form>"
;
            }

        print "</td></tr></table>";
?>
                                  
Gewijzigd op 18/05/2011 09:49:28 door
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 05:46:51
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 10:00:58
Quote Anchor link
- Controleren of een formulier is verzonden doen we met $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'

- $name=$_post['name']; is nergens voor nodig.

- $_post moet $_POST zijn.

- die is geen mooie fout afhandeling.

- sql injection is mogelijk

- haal je vars buiten de quotes.

- je controleerd niet of $_POST['name'] en dergelijke wel bestaan.

mysql_* functies zien verouderd. Kijk eens naar MySQLi of PDO

www.phptuts.nl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2011 10:36:32
Quote Anchor link
Quote:
mysql_* functies zien verouderd. Kijk eens naar MySQLi of PDO

Onzin....
 
Arjan -

Arjan -

18/05/2011 11:12:24
Quote Anchor link
- Aar - op 18/05/2011 10:36:32:
Quote:
mysql_* functies zien verouderd. Kijk eens naar MySQLi of PDO

Onzin....


Geen onzin!
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/05/2011 12:03:08
Quote Anchor link
Probeeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
include_once "connect.php";

echo '<link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css">
    
    <table class="maintables">    
    <tr class="headline"><td>Plaats een bericht</td></tr>
    <tr class="maintables"><td>'
;
    
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{

    if(strlen($_POST['name']) < 1)
    {

        echo 'You did not type in a name.';
    }

    else if(strlen($_POST['yourpost']) < 1)
    {
        
        echo 'You did not type in a post.';
    }

    else if(strlen($_POST['subject']) < 1)
    {
    
        echo 'You did not type in a subject.';
    }

    else
    {
            
        $dbSQL     = "INSERT INTO posts (author, title, post, realtime, lastposter) VALUES (
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "',
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['subject']) . "',
                    'NOW()',                            
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "')";

        mysql_query($dbSQL) or die("Could not insert post");

        echo 'Bericht is geplaatst, terug naar <a href="index.html">Forum</a>.';    
    }
}

else
{
    echo '<form action="post.php" method="post"> Naam:<br>
        <input type="text" name="name" size="20"><br> Print Subject:<br>
        <input tpye="text" name="subject" size="20"><br> Your message:<br>
        <textarea name="yourpost" row="5" cols="40"></textarea><br>
        <input type="submit" name="submit" value="submit">
        </form>'
;
    }

echo "</td></tr></table>";
?>


- Er zit nog geen goede foutafhandeling in.
- Ook vindt ik persoonlijk zelf dat je prima met een error overweg kan als iets niet is ingevuld, in plaats van elke POST te controleren.
- Kijk eens naar MySQLi.
- Probeer zo overzichtelijker mogelijk te programmeren met de tabs en enters.
Gewijzigd op 18/05/2011 12:10:39 door PHP Scripter
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:10:30
Quote Anchor link
ik zou het zo oplossen
hier de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
include_once "connect.php";

echo '<link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css">
    
    <table class="maintables">    
    <tr class="headline"><td>Plaats een bericht</td></tr>
    <tr class="maintables"><td>'
;
    
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{

    if(strlen($_POST['name']) < 1)
    {

        echo 'You did not type in a name.';
    }

    else if(strlen($_POST['yourpost']) < 1)
    {
        
        echo 'You did not type in a post.';
    }

    else if(strlen($_POST['subject']) < 1)
    {
    
        echo 'You did not type in a subject.';
    }

    else
    {
            
        $dbSQL     = "INSERT INTO posts (author, title, post, realtime, lastposter) VALUES (
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "',
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['subject']) . "',
                    '"
.date("d/m/y h:i:s")."',                            
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "')";

       $result=mysql_query($dbSQL) or die("Could not insert post");

if($result){
        echo 'Bericht is geplaatst, terug naar <a href="index.html">Forum</a>.';    
    }
}
}

else
{
    echo '<form action="post.php" method="post"> Naam:<br>
        <input type="text" name="name" size="20"><br> Print Subject:<br>
        <input tpye="text" name="subject" size="20"><br> Your message:<br>
        <textarea name="yourpost" row="5" cols="40"></textarea><br>
        <input type="submit" name="submit" value="submit">
        </form>'
;
    }

echo "</td></tr></table>";
?>
heb de code even verandert
Gewijzigd op 18/05/2011 16:24:49 door johnno janssen
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 16:15:08
Quote Anchor link
Ik zie bij de laatste 2 scripts:
INSERT INTO ... (v1, v2, v3, v4, v5) VALUES (1, 2, 3, 4)
Oftewel: Er mist een value.
 

18/05/2011 16:23:12
Quote Anchor link
Thanks voor de betere scripts :)..

Ik heb nu nog 1 fout: No database selected. De rest is opgelost.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2011 16:24:46
Quote Anchor link
Je hebt geen database geselecteerd in connect.php
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:26:21
Quote Anchor link
hier heb je een database selecter $host="localhost";
$username="php";
$password="1234";
$db_name="test";

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect to server");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select db");

of deze

mysql_connect("localhost", "phpeaststep", "1234")or die("cannot connect to server");
mysql_select_db("test")or die("cannot select db");
 

18/05/2011 16:28:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$db
= mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord") or die("Could not connect.");

if(!$db)
    die("no db");

if(!mysql_select_db("forum3", $db))
    die("No database selected.");

if(!get_magic_quotes_gpc())
{

   $_get = array_map('mysql_real_escape_string', $_get);
   $_post = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
   $_cookie = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
}


else
{
$_get = array_map('stripslashes', $_get);
$_post = array_map('stripslashes', $_post);
$_cookie = array_map('stripslashes', $_cookie);
$_get = array_map('mysql_real_escape_string', $_get);
$_post = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
$_cookie = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
}


?>
Gewijzigd op 18/05/2011 16:32:05 door
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:32:02
Quote Anchor link
je moet wel een gebruikersnaam en wachtwoord er in zetten het kan niet zo zijn dat de gebruikersnaam gebruikersnaam is en het zelfde voor het wachtwoord
 

18/05/2011 16:32:52
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies? Moet er dan nog 1 bij voor de database naam?
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:37:28
Quote Anchor link
$db = mysql_connect("localhost", "Hier je gebruikersnaam", "hier je wachtwoord") or die("Could not connect.");

bij "hier" moet je de sql gebruikersnaam en wachtwoord invullen hoop dat je het zo begrijpt.
Gewijzigd op 18/05/2011 16:38:37 door johnno janssen
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 16:38:28
Quote Anchor link
Zet error reporting eens aan.

Helemaal bovenin, als eerste:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest

?>
 

18/05/2011 16:38:29
Quote Anchor link
ja, ik snap het :)

Toevoeging op 18/05/2011 16:42:34:

Nu heb ik een hele witte pagina, zonder fout erin. De connectie is dus denk ik gelukt.

Alleen moet ik nog even kijken hoe ik ervoor zorg dat de pagina ook iets toont :). Dat doe ik morgen wel even.

Toevoeging op 18/05/2011 16:43:02:

- SanThe - op 18/05/2011 16:38:28:
Zet error reporting eens aan.

Helemaal bovenin, als eerste:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest

?>


Thanks, dat is echt handig :D
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/05/2011 17:41:17
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/05/2011 16:15:08:
Ik zie bij de laatste 2 scripts:
INSERT INTO ... (v1, v2, v3, v4, v5) VALUES (1, 2, 3, 4)
Oftewel: Er mist een value.


Whoops!
Gewijzigd op 18/05/2011 17:41:33 door PHP Scripter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.