Post.php hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

18/05/2011 09:45:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een post.php pagina gemaakt, voor mijn forum. Nu werkt hij alleen niet, ik heb hem al door verschillende phpchecks gehaald en de nodige fouten verwijderd.

De fout is dat ik geen textboxes krijg: naam, object, bericht.

Kan iemand misschien helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
include "connect.php"; //connection string

print "<link rel='stylesheet' href='styles.css' type='text/css'>";

print "<table class='maintables'>    
    <tr class='headline'><td>Plaats een bericht</td></tr>
    <tr class='maintables'><td>"
;
    
    if(isset($_post['submit']))
    {

        $name=$_post['name'];
        $yourpost=$_post['yourpost'];
        $subject=$_post['subject'];
        if(strlen($name)<1)
        {

            print "You did not type in a name."; //geen naam in ingevoerd
        }
        else if(strlen($yourpost)<1)
        {
        
            print "You did not type in a post."; //je hebt geen post ingevoerd     
        }
          else if(strlen($subject)<1)
        {
    
            print "geen onderwerp ingevoerd."; //geen onderwerp ingevoerd
        }
        else
        {

            //we now strip HTML injections
            $subject=strip_tags($subject);    
            $name=strip_tags($name);
            $yourpost=strip_tags($yourpost);
            $insertpost="INSERT INTO posts(author,title,post,realtime,lastposter)
                    VALUES('$name,'$Subject','$yourpost',NOW(),'$name')"
;

            mysql_query($insertpost) or die("Could not insert post"); //insert post

            print "bericht is geplaatst, terug naar <a href='index.html'>Forum</a>.";    
               }
        }

    else
        {
        print "<form action='post.php' method='post'> Naam:<br>
               <input type='text' name='name' size='20'><br> Print Subject:<br>
               <input tpye='text' name='subject' size='20'><br> Your message:<br>
               <textarea name='yourpost' row-'5' cols='40'></textarea><br>
               <input type='submit' name='submit' value='submit'>
                </form>"
;
            }

        print "</td></tr></table>";
?>
                                  
Gewijzigd op 18/05/2011 09:49:28 door
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 04:21:04
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 10:00:58
Quote Anchor link
- Controleren of een formulier is verzonden doen we met $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'

- $name=$_post['name']; is nergens voor nodig.

- $_post moet $_POST zijn.

- die is geen mooie fout afhandeling.

- sql injection is mogelijk

- haal je vars buiten de quotes.

- je controleerd niet of $_POST['name'] en dergelijke wel bestaan.

mysql_* functies zien verouderd. Kijk eens naar MySQLi of PDO

www.phptuts.nl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2011 10:36:32
Quote Anchor link
Quote:
mysql_* functies zien verouderd. Kijk eens naar MySQLi of PDO

Onzin....
 
Arjan -

Arjan -

18/05/2011 11:12:24
Quote Anchor link
- Aar - op 18/05/2011 10:36:32:
Quote:
mysql_* functies zien verouderd. Kijk eens naar MySQLi of PDO

Onzin....


Geen onzin!
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/05/2011 12:03:08
Quote Anchor link
Probeeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
include_once "connect.php";

echo '<link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css">
    
    <table class="maintables">    
    <tr class="headline"><td>Plaats een bericht</td></tr>
    <tr class="maintables"><td>'
;
    
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{

    if(strlen($_POST['name']) < 1)
    {

        echo 'You did not type in a name.';
    }

    else if(strlen($_POST['yourpost']) < 1)
    {
        
        echo 'You did not type in a post.';
    }

    else if(strlen($_POST['subject']) < 1)
    {
    
        echo 'You did not type in a subject.';
    }

    else
    {
            
        $dbSQL     = "INSERT INTO posts (author, title, post, realtime, lastposter) VALUES (
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "',
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['subject']) . "',
                    'NOW()',                            
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "')";

        mysql_query($dbSQL) or die("Could not insert post");

        echo 'Bericht is geplaatst, terug naar <a href="index.html">Forum</a>.';    
    }
}

else
{
    echo '<form action="post.php" method="post"> Naam:<br>
        <input type="text" name="name" size="20"><br> Print Subject:<br>
        <input tpye="text" name="subject" size="20"><br> Your message:<br>
        <textarea name="yourpost" row="5" cols="40"></textarea><br>
        <input type="submit" name="submit" value="submit">
        </form>'
;
    }

echo "</td></tr></table>";
?>


- Er zit nog geen goede foutafhandeling in.
- Ook vindt ik persoonlijk zelf dat je prima met een error overweg kan als iets niet is ingevuld, in plaats van elke POST te controleren.
- Kijk eens naar MySQLi.
- Probeer zo overzichtelijker mogelijk te programmeren met de tabs en enters.
Gewijzigd op 18/05/2011 12:10:39 door PHP Scripter
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:10:30
Quote Anchor link
ik zou het zo oplossen
hier de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
include_once "connect.php";

echo '<link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css">
    
    <table class="maintables">    
    <tr class="headline"><td>Plaats een bericht</td></tr>
    <tr class="maintables"><td>'
;
    
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{

    if(strlen($_POST['name']) < 1)
    {

        echo 'You did not type in a name.';
    }

    else if(strlen($_POST['yourpost']) < 1)
    {
        
        echo 'You did not type in a post.';
    }

    else if(strlen($_POST['subject']) < 1)
    {
    
        echo 'You did not type in a subject.';
    }

    else
    {
            
        $dbSQL     = "INSERT INTO posts (author, title, post, realtime, lastposter) VALUES (
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "',
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['subject']) . "',
                    '"
.date("d/m/y h:i:s")."',                            
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "')";

       $result=mysql_query($dbSQL) or die("Could not insert post");

if($result){
        echo 'Bericht is geplaatst, terug naar <a href="index.html">Forum</a>.';    
    }
}
}

else
{
    echo '<form action="post.php" method="post"> Naam:<br>
        <input type="text" name="name" size="20"><br> Print Subject:<br>
        <input tpye="text" name="subject" size="20"><br> Your message:<br>
        <textarea name="yourpost" row="5" cols="40"></textarea><br>
        <input type="submit" name="submit" value="submit">
        </form>'
;
    }

echo "</td></tr></table>";
?>
heb de code even verandert
Gewijzigd op 18/05/2011 16:24:49 door johnno janssen
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 16:15:08
Quote Anchor link
Ik zie bij de laatste 2 scripts:
INSERT INTO ... (v1, v2, v3, v4, v5) VALUES (1, 2, 3, 4)
Oftewel: Er mist een value.
 

18/05/2011 16:23:12
Quote Anchor link
Thanks voor de betere scripts :)..

Ik heb nu nog 1 fout: No database selected. De rest is opgelost.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2011 16:24:46
Quote Anchor link
Je hebt geen database geselecteerd in connect.php
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:26:21
Quote Anchor link
hier heb je een database selecter $host="localhost";
$username="php";
$password="1234";
$db_name="test";

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect to server");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select db");

of deze

mysql_connect("localhost", "phpeaststep", "1234")or die("cannot connect to server");
mysql_select_db("test")or die("cannot select db");
 

18/05/2011 16:28:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$db
= mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord") or die("Could not connect.");

if(!$db)
    die("no db");

if(!mysql_select_db("forum3", $db))
    die("No database selected.");

if(!get_magic_quotes_gpc())
{

   $_get = array_map('mysql_real_escape_string', $_get);
   $_post = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
   $_cookie = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
}


else
{
$_get = array_map('stripslashes', $_get);
$_post = array_map('stripslashes', $_post);
$_cookie = array_map('stripslashes', $_cookie);
$_get = array_map('mysql_real_escape_string', $_get);
$_post = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
$_cookie = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
}


?>
Gewijzigd op 18/05/2011 16:32:05 door
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:32:02
Quote Anchor link
je moet wel een gebruikersnaam en wachtwoord er in zetten het kan niet zo zijn dat de gebruikersnaam gebruikersnaam is en het zelfde voor het wachtwoord
 

18/05/2011 16:32:52
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies? Moet er dan nog 1 bij voor de database naam?
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:37:28
Quote Anchor link
$db = mysql_connect("localhost", "Hier je gebruikersnaam", "hier je wachtwoord") or die("Could not connect.");

bij "hier" moet je de sql gebruikersnaam en wachtwoord invullen hoop dat je het zo begrijpt.
Gewijzigd op 18/05/2011 16:38:37 door johnno janssen
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 16:38:28
Quote Anchor link
Zet error reporting eens aan.

Helemaal bovenin, als eerste:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest

?>
 

18/05/2011 16:38:29
Quote Anchor link
ja, ik snap het :)

Toevoeging op 18/05/2011 16:42:34:

Nu heb ik een hele witte pagina, zonder fout erin. De connectie is dus denk ik gelukt.

Alleen moet ik nog even kijken hoe ik ervoor zorg dat de pagina ook iets toont :). Dat doe ik morgen wel even.

Toevoeging op 18/05/2011 16:43:02:

- SanThe - op 18/05/2011 16:38:28:
Zet error reporting eens aan.

Helemaal bovenin, als eerste:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest

?>


Thanks, dat is echt handig :D
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/05/2011 17:41:17
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/05/2011 16:15:08:
Ik zie bij de laatste 2 scripts:
INSERT INTO ... (v1, v2, v3, v4, v5) VALUES (1, 2, 3, 4)
Oftewel: Er mist een value.


Whoops!
Gewijzigd op 18/05/2011 17:41:33 door PHP Scripter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.