Post.php hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

18/05/2011 09:45:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een post.php pagina gemaakt, voor mijn forum. Nu werkt hij alleen niet, ik heb hem al door verschillende phpchecks gehaald en de nodige fouten verwijderd.

De fout is dat ik geen textboxes krijg: naam, object, bericht.

Kan iemand misschien helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
include "connect.php"; //connection string

print "<link rel='stylesheet' href='styles.css' type='text/css'>";

print "<table class='maintables'>    
    <tr class='headline'><td>Plaats een bericht</td></tr>
    <tr class='maintables'><td>"
;
    
    if(isset($_post['submit']))
    {

        $name=$_post['name'];
        $yourpost=$_post['yourpost'];
        $subject=$_post['subject'];
        if(strlen($name)<1)
        {

            print "You did not type in a name."; //geen naam in ingevoerd
        }
        else if(strlen($yourpost)<1)
        {
        
            print "You did not type in a post."; //je hebt geen post ingevoerd     
        }
          else if(strlen($subject)<1)
        {
    
            print "geen onderwerp ingevoerd."; //geen onderwerp ingevoerd
        }
        else
        {

            //we now strip HTML injections
            $subject=strip_tags($subject);    
            $name=strip_tags($name);
            $yourpost=strip_tags($yourpost);
            $insertpost="INSERT INTO posts(author,title,post,realtime,lastposter)
                    VALUES('$name,'$Subject','$yourpost',NOW(),'$name')"
;

            mysql_query($insertpost) or die("Could not insert post"); //insert post

            print "bericht is geplaatst, terug naar <a href='index.html'>Forum</a>.";    
               }
        }

    else
        {
        print "<form action='post.php' method='post'> Naam:<br>
               <input type='text' name='name' size='20'><br> Print Subject:<br>
               <input tpye='text' name='subject' size='20'><br> Your message:<br>
               <textarea name='yourpost' row-'5' cols='40'></textarea><br>
               <input type='submit' name='submit' value='submit'>
                </form>"
;
            }

        print "</td></tr></table>";
?>
                                  
Gewijzigd op 18/05/2011 09:49:28 door
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 18:12:50
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 10:00:58
Quote Anchor link
- Controleren of een formulier is verzonden doen we met $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'

- $name=$_post['name']; is nergens voor nodig.

- $_post moet $_POST zijn.

- die is geen mooie fout afhandeling.

- sql injection is mogelijk

- haal je vars buiten de quotes.

- je controleerd niet of $_POST['name'] en dergelijke wel bestaan.

mysql_* functies zien verouderd. Kijk eens naar MySQLi of PDO

www.phptuts.nl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2011 10:36:32
Quote Anchor link
Quote:
mysql_* functies zien verouderd. Kijk eens naar MySQLi of PDO

Onzin....
 
Arjan -

Arjan -

18/05/2011 11:12:24
Quote Anchor link
- Aar - op 18/05/2011 10:36:32:
Quote:
mysql_* functies zien verouderd. Kijk eens naar MySQLi of PDO

Onzin....


Geen onzin!
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/05/2011 12:03:08
Quote Anchor link
Probeeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
include_once "connect.php";

echo '<link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css">
    
    <table class="maintables">    
    <tr class="headline"><td>Plaats een bericht</td></tr>
    <tr class="maintables"><td>'
;
    
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{

    if(strlen($_POST['name']) < 1)
    {

        echo 'You did not type in a name.';
    }

    else if(strlen($_POST['yourpost']) < 1)
    {
        
        echo 'You did not type in a post.';
    }

    else if(strlen($_POST['subject']) < 1)
    {
    
        echo 'You did not type in a subject.';
    }

    else
    {
            
        $dbSQL     = "INSERT INTO posts (author, title, post, realtime, lastposter) VALUES (
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "',
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['subject']) . "',
                    'NOW()',                            
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "')";

        mysql_query($dbSQL) or die("Could not insert post");

        echo 'Bericht is geplaatst, terug naar <a href="index.html">Forum</a>.';    
    }
}

else
{
    echo '<form action="post.php" method="post"> Naam:<br>
        <input type="text" name="name" size="20"><br> Print Subject:<br>
        <input tpye="text" name="subject" size="20"><br> Your message:<br>
        <textarea name="yourpost" row="5" cols="40"></textarea><br>
        <input type="submit" name="submit" value="submit">
        </form>'
;
    }

echo "</td></tr></table>";
?>


- Er zit nog geen goede foutafhandeling in.
- Ook vindt ik persoonlijk zelf dat je prima met een error overweg kan als iets niet is ingevuld, in plaats van elke POST te controleren.
- Kijk eens naar MySQLi.
- Probeer zo overzichtelijker mogelijk te programmeren met de tabs en enters.
Gewijzigd op 18/05/2011 12:10:39 door PHP Scripter
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:10:30
Quote Anchor link
ik zou het zo oplossen
hier de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
include_once "connect.php";

echo '<link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css">
    
    <table class="maintables">    
    <tr class="headline"><td>Plaats een bericht</td></tr>
    <tr class="maintables"><td>'
;
    
if($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{

    if(strlen($_POST['name']) < 1)
    {

        echo 'You did not type in a name.';
    }

    else if(strlen($_POST['yourpost']) < 1)
    {
        
        echo 'You did not type in a post.';
    }

    else if(strlen($_POST['subject']) < 1)
    {
    
        echo 'You did not type in a subject.';
    }

    else
    {
            
        $dbSQL     = "INSERT INTO posts (author, title, post, realtime, lastposter) VALUES (
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "',
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['subject']) . "',
                    '"
.date("d/m/y h:i:s")."',                            
                    '"
. mysql_real_escape_string($_POST['name']) . "')";

       $result=mysql_query($dbSQL) or die("Could not insert post");

if($result){
        echo 'Bericht is geplaatst, terug naar <a href="index.html">Forum</a>.';    
    }
}
}

else
{
    echo '<form action="post.php" method="post"> Naam:<br>
        <input type="text" name="name" size="20"><br> Print Subject:<br>
        <input tpye="text" name="subject" size="20"><br> Your message:<br>
        <textarea name="yourpost" row="5" cols="40"></textarea><br>
        <input type="submit" name="submit" value="submit">
        </form>'
;
    }

echo "</td></tr></table>";
?>
heb de code even verandert
Gewijzigd op 18/05/2011 16:24:49 door johnno janssen
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 16:15:08
Quote Anchor link
Ik zie bij de laatste 2 scripts:
INSERT INTO ... (v1, v2, v3, v4, v5) VALUES (1, 2, 3, 4)
Oftewel: Er mist een value.
 

18/05/2011 16:23:12
Quote Anchor link
Thanks voor de betere scripts :)..

Ik heb nu nog 1 fout: No database selected. De rest is opgelost.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/05/2011 16:24:46
Quote Anchor link
Je hebt geen database geselecteerd in connect.php
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:26:21
Quote Anchor link
hier heb je een database selecter $host="localhost";
$username="php";
$password="1234";
$db_name="test";

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect to server");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select db");

of deze

mysql_connect("localhost", "phpeaststep", "1234")or die("cannot connect to server");
mysql_select_db("test")or die("cannot select db");
 

18/05/2011 16:28:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$db
= mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord") or die("Could not connect.");

if(!$db)
    die("no db");

if(!mysql_select_db("forum3", $db))
    die("No database selected.");

if(!get_magic_quotes_gpc())
{

   $_get = array_map('mysql_real_escape_string', $_get);
   $_post = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
   $_cookie = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
}


else
{
$_get = array_map('stripslashes', $_get);
$_post = array_map('stripslashes', $_post);
$_cookie = array_map('stripslashes', $_cookie);
$_get = array_map('mysql_real_escape_string', $_get);
$_post = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
$_cookie = array_map('mysql_real_escape_string', $_post);
}


?>
Gewijzigd op 18/05/2011 16:32:05 door
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:32:02
Quote Anchor link
je moet wel een gebruikersnaam en wachtwoord er in zetten het kan niet zo zijn dat de gebruikersnaam gebruikersnaam is en het zelfde voor het wachtwoord
 

18/05/2011 16:32:52
Quote Anchor link
Hoe bedoel je precies? Moet er dan nog 1 bij voor de database naam?
 
Johnno janssen

johnno janssen

18/05/2011 16:37:28
Quote Anchor link
$db = mysql_connect("localhost", "Hier je gebruikersnaam", "hier je wachtwoord") or die("Could not connect.");

bij "hier" moet je de sql gebruikersnaam en wachtwoord invullen hoop dat je het zo begrijpt.
Gewijzigd op 18/05/2011 16:38:37 door johnno janssen
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 16:38:28
Quote Anchor link
Zet error reporting eens aan.

Helemaal bovenin, als eerste:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest

?>
 

18/05/2011 16:38:29
Quote Anchor link
ja, ik snap het :)

Toevoeging op 18/05/2011 16:42:34:

Nu heb ik een hele witte pagina, zonder fout erin. De connectie is dus denk ik gelukt.

Alleen moet ik nog even kijken hoe ik ervoor zorg dat de pagina ook iets toont :). Dat doe ik morgen wel even.

Toevoeging op 18/05/2011 16:43:02:

- SanThe - op 18/05/2011 16:38:28:
Zet error reporting eens aan.

Helemaal bovenin, als eerste:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest

?>


Thanks, dat is echt handig :D
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/05/2011 17:41:17
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/05/2011 16:15:08:
Ik zie bij de laatste 2 scripts:
INSERT INTO ... (v1, v2, v3, v4, v5) VALUES (1, 2, 3, 4)
Oftewel: Er mist een value.


Whoops!
Gewijzigd op 18/05/2011 17:41:33 door PHP Scripter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.