preg match probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »
Julien Kulker

Julien Kulker

11/10/2011 15:32:22
Quote Anchor link
Hallo,

Aller eerst ik ben nieuw op dit forum en kijk er naar uit om veel te leren door jullie en van deze website.

Dan nu maar het probleem waar ik tegen aan loop. Ik heb een formulier en ik wil alle invulvelden controleren op juistheid. Dit wil ik doen met de functie preg match

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
function checkvoornaam($voornaam)
    {

        return (preg_match ("^[A-Za-z. -]+$^", $voornaam));    
    }

    $con = mysql_connect("localhost","","");
    $dbselect = mysql_select_db("hands4art", $con);

    if (!$con)
        {

            die('Could not connect: ' . mysql_error());
        }

    
if (empty($_POST))
    {

        echo "U moet eerst een aanvraag doen via onze Offerte Formulier";
        exit();
    }

elseif(empty($_POST['voornaam']))
    {

        echo "U heeft uw voornaam niet ingevult.";
    }

elseif(empty($_POST['achternaam']))
    {

        echo "U heeft uw achternaam niet ingevult.";
    }

elseif(empty($_POST['straat']))
    {

        echo "U heeft uw straatnaam en nummer niet ingevult.";
    }

elseif(empty($_POST['postcode']))
    {

        echo "Uw postcode is niet ingevult";
    }

elseif(empty($_POST['plaats']))
    {

        echo "U heeft uw postcode niet ingevult";
    }

elseif(empty($_POST['email']))
    {

        echo "U heeft uw email niet ingevult";
    }

elseif(empty($_POST['offerte']))
    {

        echo " U heeft geen omschrijving ingevult";
        exit();
    }
    
    elseif(!checkvoornaam($voornaam))
    {

        echo "Voornaam mag alleen bestaan uit letters";
        exit();
    }

else
    {
        $query= "INSERT INTO offerte ( voornaam, achternaam, straatnaam, postcode, plaats, email, onderwerp, beschrijving)";
        $query .= "VALUES ('";
        $query .= $_POST["voornaam"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["achternaam"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["straat"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["postcode"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["plaats"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["email"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["onderwerp"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["offerte"] ."');" ;
        $result =  mysql_query($query, $con) OR DIE (mysql_error());
            if ($result == FALSE)
                {

                    Echo "Niet gelukt om uw offerte aanvraag te versturen";
                }

            else
                {
                    Echo "Wij hebben uw offerte aanvraag succesvol ontvangen. Wij nemen contact op binnen 24 uur";
                }
    }

    
?>


Ik heb hier een functie voor aangemaakt en bij dit stuk elseif(!checkvoornaam($voornaam))
{
echo "Voornaam mag alleen bestaan uit letters";
exit();
gaat het fout. Hij herkend dan de variable niet meer. Hoe moet ik dit oplossen?

Alvast bedankt.

Groetjes,


Julien Kulker
Gewijzigd op 11/10/2011 15:59:23 door Julien Kulker
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:09:20
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

11/10/2011 15:45:39
Quote Anchor link
Je eindigt je regex met een extra ^ na de $. Verder ben je de opening/sluit-delimeter vergeten.
 
Jens erd

Jens erd

11/10/2011 15:46:19
Quote Anchor link
Niet direct het antwoord op je vraag, maar ik kan je wel vertellen dat je website Lek is voor Sql Injection. Ook een goede foutafhandeling ontbreekt (Geen exit() en die()) en controleren of een formulier gepost is kun je beter doen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
// formulier gepost
} else {
// dus niet
?>

Een hele waslijst aan verbeterpunten, google er eens op.

Antwoord op je vraag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
elseif(!checkvoornaam($voornaam))

$voornaam is niet gezet, het moet dan zijn $_POST['voornaam']. ;)
ik weet niet hoe dit reageert op bijvoorbeeld een naam als Corné (é), dat zul je even moeten testen.

en ingevult != ingevuld
Gewijzigd op 11/10/2011 15:49:49 door Jens erd
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2011 15:47:19
Quote Anchor link
return (preg_match ("#^[A-Za-z. -]+$#", $voornaam));

Script is lek => SQL-Injection.
Gebruik mysql_real_escape_string().

Toevoeging op 11/10/2011 15:49:25:

Jens erd op 11/10/2011 15:46:19:
en ingevuld != ingevuld


Volgens mij wel hoor. Je bedoelt dit:
en ingevult != ingevuld
 
Julien Kulker

Julien Kulker

11/10/2011 15:51:48
Quote Anchor link
Quote:
Je eindigt je regex met een extra ^ na de $. Verder ben je de opening/sluit-delimeter vergeten.


Hij geeft in mijn script aan dat ^ de start is van de delimeter. Als ik die op het einde weg haal dan geeft hij juist de melding dat de delimeter niet gezet is.

Voor de rest ben ik eerst alle controles aan het toevoegen en daarna zal ik de aandacht besteden aan het beveiligen van me script. Ik heb nog niet super veel ervaring en dit is puur voor mij om te leren.

Bedankt in iedergeval!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.