preg match probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Julien Kulker

Julien Kulker

11/10/2011 15:32:22
Quote Anchor link
Hallo,

Aller eerst ik ben nieuw op dit forum en kijk er naar uit om veel te leren door jullie en van deze website.

Dan nu maar het probleem waar ik tegen aan loop. Ik heb een formulier en ik wil alle invulvelden controleren op juistheid. Dit wil ik doen met de functie preg match

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<?php
function checkvoornaam($voornaam)
    {

        return (preg_match ("^[A-Za-z. -]+$^", $voornaam));    
    }

    $con = mysql_connect("localhost","","");
    $dbselect = mysql_select_db("hands4art", $con);

    if (!$con)
        {

            die('Could not connect: ' . mysql_error());
        }

    
if (empty($_POST))
    {

        echo "U moet eerst een aanvraag doen via onze Offerte Formulier";
        exit();
    }

elseif(empty($_POST['voornaam']))
    {

        echo "U heeft uw voornaam niet ingevult.";
    }

elseif(empty($_POST['achternaam']))
    {

        echo "U heeft uw achternaam niet ingevult.";
    }

elseif(empty($_POST['straat']))
    {

        echo "U heeft uw straatnaam en nummer niet ingevult.";
    }

elseif(empty($_POST['postcode']))
    {

        echo "Uw postcode is niet ingevult";
    }

elseif(empty($_POST['plaats']))
    {

        echo "U heeft uw postcode niet ingevult";
    }

elseif(empty($_POST['email']))
    {

        echo "U heeft uw email niet ingevult";
    }

elseif(empty($_POST['offerte']))
    {

        echo " U heeft geen omschrijving ingevult";
        exit();
    }
    
    elseif(!checkvoornaam($voornaam))
    {

        echo "Voornaam mag alleen bestaan uit letters";
        exit();
    }

else
    {
        $query= "INSERT INTO offerte ( voornaam, achternaam, straatnaam, postcode, plaats, email, onderwerp, beschrijving)";
        $query .= "VALUES ('";
        $query .= $_POST["voornaam"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["achternaam"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["straat"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["postcode"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["plaats"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["email"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["onderwerp"] ."', '" ;
        $query .= $_POST["offerte"] ."');" ;
        $result =  mysql_query($query, $con) OR DIE (mysql_error());
            if ($result == FALSE)
                {

                    Echo "Niet gelukt om uw offerte aanvraag te versturen";
                }

            else
                {
                    Echo "Wij hebben uw offerte aanvraag succesvol ontvangen. Wij nemen contact op binnen 24 uur";
                }
    }

    
?>


Ik heb hier een functie voor aangemaakt en bij dit stuk elseif(!checkvoornaam($voornaam))
{
echo "Voornaam mag alleen bestaan uit letters";
exit();
gaat het fout. Hij herkend dan de variable niet meer. Hoe moet ik dit oplossen?

Alvast bedankt.

Groetjes,


Julien Kulker
Gewijzigd op 11/10/2011 15:59:23 door Julien Kulker
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:31:16
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

11/10/2011 15:45:39
Quote Anchor link
Je eindigt je regex met een extra ^ na de $. Verder ben je de opening/sluit-delimeter vergeten.
 
Jens erd

Jens erd

11/10/2011 15:46:19
Quote Anchor link
Niet direct het antwoord op je vraag, maar ik kan je wel vertellen dat je website Lek is voor Sql Injection. Ook een goede foutafhandeling ontbreekt (Geen exit() en die()) en controleren of een formulier gepost is kun je beter doen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
// formulier gepost
} else {
// dus niet
?>

Een hele waslijst aan verbeterpunten, google er eens op.

Antwoord op je vraag:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
elseif(!checkvoornaam($voornaam))

$voornaam is niet gezet, het moet dan zijn $_POST['voornaam']. ;)
ik weet niet hoe dit reageert op bijvoorbeeld een naam als Corné (é), dat zul je even moeten testen.

en ingevult != ingevuld
Gewijzigd op 11/10/2011 15:49:49 door Jens erd
 
- SanThe -

- SanThe -

11/10/2011 15:47:19
Quote Anchor link
return (preg_match ("#^[A-Za-z. -]+$#", $voornaam));

Script is lek => SQL-Injection.
Gebruik mysql_real_escape_string().

Toevoeging op 11/10/2011 15:49:25:

Jens erd op 11/10/2011 15:46:19:
en ingevuld != ingevuld


Volgens mij wel hoor. Je bedoelt dit:
en ingevult != ingevuld
 
Julien Kulker

Julien Kulker

11/10/2011 15:51:48
Quote Anchor link
Quote:
Je eindigt je regex met een extra ^ na de $. Verder ben je de opening/sluit-delimeter vergeten.


Hij geeft in mijn script aan dat ^ de start is van de delimeter. Als ik die op het einde weg haal dan geeft hij juist de melding dat de delimeter niet gezet is.

Voor de rest ben ik eerst alle controles aan het toevoegen en daarna zal ik de aandacht besteden aan het beveiligen van me script. Ik heb nog niet super veel ervaring en dit is puur voor mij om te leren.

Bedankt in iedergeval!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.