!preg_match >> 00 uitsluiten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom Gerritse

Tom Gerritse

22/10/2007 14:09:00
Quote Anchor link
Langzaam maar zeker begin ik php een klein beetje onder de knie te krijgen... :)
Ik ben nu bezig met de functie !preg_match() en het lukt al aardig. Echter nu wil ik een invulveld laten controleren dat er (bijvoorbeeld) geen 00 is ingevuld. 0 mag, 01, 02, 10 etc mogen ook alleen niet de combinatie van 00.
Hoe moet ik die 00 invullen achter de preg match?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:56:16
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/10/2007 14:15:00
Quote Anchor link
Waar dient het voor :)?
en volgens mij kan dat gewoon met !preg_match("00",$string)
ook kan het met preg_match("[1-9]{2}") (GEEN uitroepteken er voor)

Als het om een string gaat met alleen 2 cijfers gaat kun je preg_match("^[1-9]{2}$") gebruiken. Ik zou niet met uizonderingen (!) gaan werken als er een specifieke inhoud in moet staan omdat dat veel meer werk is
 
Tom Gerritse

Tom Gerritse

22/10/2007 14:22:00
Quote Anchor link
Ik ben datum invulveldjes aan het maken waarbij ik een nepdatum vooraf wil tonen in de invulvelden (dus 00 - 00 - 0000). Ik hoop de invulvelden hier duidelijker mee te maken dat de bezoekers weten HOE ze de invulvelden moeten invullen. Nu wil ik dus dat er een foutmelding wordt getoond wanneer ze deze 00 - 00 - 0000 onveranderd laten...

Als ik jouw antwoord goed begrijp dan moet het zo worden:

preg_match("[0]{2}")

Dat betekent dat er geen 2 nullen in mogen staan ...? Of is dit te simpel gedacht ....
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/10/2007 14:24:00
Quote Anchor link
Als je er een uitroepteken voor zet kan dat ook :)
dus !preg_match("[0]{2}",$string die je wil matchen).

Maar kun je dit niet beter met selectboxen oplossen?
 
Tom Gerritse

Tom Gerritse

22/10/2007 14:37:00
Quote Anchor link
Selectboxen vind ik persoonlijk niet zo netjes staan dus vandaar deze keuze.

Ik heb het onderstaande gedaan voor de dag echter ik krijg dan de volgende
foutmelding:

Warning: preg_match() [function.preg-match]: Unknown modifier '{' in /xxxxxxxx/public_html/contactform2/contactscript.php on line 43 (dat is de { in - !preg_match("[0]{2} )

script:

if ( ( !$dag ) ||
( strlen($dag) > 2 ) ||
( !preg_match("[0]{2}", $dag) )
)
{
Header("Location: http://www.xxx.nl/FOUT.htm";);
exit;
}
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

22/10/2007 14:45:00
Quote Anchor link
Overigens is het voor een gebruiker zo:

00-00-0000

nog niet duidelijk wat ze in moeten vullen..

kun je bijvoorbeeld beter dit gebruiken:

DD-MM-JJJJ

Op deze manier hoef je ook alleen nog maar te controleren op numerieke inhoud...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wout van der Burg
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/10/2007 14:45:00
Quote Anchor link
Je moet even je uitroepteken voor pregmatch weg halen. Want nu krijg je een foutmelding als hij leeg is, langer dan 2 is of ongelijk aan 00. Verder zie onder mijn naam :
Clueless wat het zou kunnen zijn :P
 
Tom Gerritse

Tom Gerritse

22/10/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Wout schreef op 22.10.2007 14:45:

kun je bijvoorbeeld beter dit gebruiken:

DD-MM-JJJJ

Op deze manier hoef je ook alleen nog maar te controleren op numerieke inhoud...


hmmm; jij bent zeker de slimste thuis! Dat ik daar zelf niet aan heb gedacht zeg! Door de bomen het bos niet meer zien ...

Bedankt! Ik ga het op deze tour gooien!
 
Tom Gerritse

Tom Gerritse

22/10/2007 14:59:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 22.10.2007 14:45:
Je moet even je uitroepteken voor pregmatch weg halen. Want nu krijg je een foutmelding als hij leeg is, langer dan 2 is of ongelijk aan 00. Verder zie onder mijn naam :
Clueless wat het zou kunnen zijn :P


:))
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.