preg_match

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

17/09/2010 18:41:31
Quote Anchor link
Hallo.

Ik wil 2 dingen controleren.
ze kunnen een datum en een tijd invoeren.
ik wil graag kijken of het goed ingevoerd wordt door middel van preg_match.

Maar hoe moet ik dit doen..?

Bedankt.
Greets Mitch
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:36:08
 

17/09/2010 18:45:52
Quote Anchor link
Tja, dat ligt ook maar net aan welk formaat jij wilt dat binnenkomt.
 
Mitchel V

Mitchel V

17/09/2010 18:50:26
Quote Anchor link
Datum: dd-mm-YYYY
Tijd: HH:ii
 
Mark L

Mark L

17/09/2010 23:05:11
Quote Anchor link
Ook misschien handig om te kijken naar de checkdate-functie. Deze bepaalt of een datum ook werkelijk bestaat (zoals 30 februari nooit zal voorkomen...)
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

17/09/2010 23:25:32
Quote Anchor link
checkdate() zuigt. 0000-00-00 is namelijk ook een geldige datum (vind ik dan).

Ik gebruik altijd dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    /**
     * checkDate()
     */

    public static function checkDate( $f_szDate, $format = 'y-m-d' )
    {

        if ( !$format ) $format = 'y-m-d';
        $regexp = '#^'.strtr(preg_quote($format), array('y' => '(?P<year>\d{4})', 'm' => '(?P<month>\d\d?)', 'd' => '(?P<day>\d\d?)')).'$#';

        if ( !preg_match($regexp, $f_szDate, $parrMatch) ) {
            return false;
        }

        $szDate = $parrMatch['year'] . '-' . str_pad((int)$parrMatch['month'], 2, '0', STR_PAD_LEFT) . '-' . str_pad((int)$parrMatch['day'], 2, '0', STR_PAD_LEFT);
        return $szDate;

    }
// END checkDate() */
?>



-- edit

Wat ie doet is een string nemen en die het SQL datum formaat geven (YYYY-MM-DD). Als er niet zo'n formaat van te maken valt (bijv "aap" lijkt er niet geneog op) geeft ie False terug, anders die mooie datum.

Obviously als je altijd hetzelfde input formaat gebruikt, kan er een stukje uit, maar ik vind het wel fijn om achter de hand te hebben: misschien geef je de gebruiker (?) later de keus om hun input formaat te kiezen, of laat je het afhangen van een omgevingsvariabele (zoals taal of club of land oid).


-- edit

Voor de duidelijkheid: de input wordt gecontroleerd met de volgende (standaard) regexp:
#^\d\d?-\d\d?-\d\d\d\d$#
^ betekent 'begin van de string'
$ betekent 'einde van de string'
een \d is een digit, dus zelfde als [0-9]
Gewijzigd op 17/09/2010 23:30:27 door rudie dirkx
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

18/09/2010 00:11:41
Quote Anchor link
Rudie dirkx op 17/09/2010 23:25:32:
checkdate() zuigt. 0000-00-00 is namelijk ook een geldige datum (vind ik dan).


Oh leuk, jij vind dat 0000-00-00 een geldige datum is? Dus 2010-00-01 is ook een geldige datum?

NEE. NEE, dat is het niet. Er *is* geen 0e maand, er is geen 0e dag, en er is geen jaar 0. De telling A.D. begint bij het jaar 1, niet bij het jaar 0.

Alsjeblieft, ga eens wat nalezen, je kraamt complete onzin uit.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 00:23:26
Quote Anchor link
LOL Als ik vind dat het een geldige datum is, vind ik het toch een geldige datum? Ligt een beetje aan de omgeving he... Ik vind alles wat in het DATE veld van de database past, een geldige datum: 0000-00-00, 9999-00-00, 1234-02-31.

Ik vond checkdate() een verschrikkelijk irritante functie, omdat je soms niet weet in welke maand je zit, maar wel de laatste dag ervan wil hebben (om te vergelijken, niet om op te halen om bijv met date() te printen). De laatste dag van de maand is 31, dus dat is makkelijk. En dan kan je makkelijk vergelijken:
Bijv [jouw datum] moet <= "2010-02-31". Die tweede datum zou dan uit een formulier ofzo komen (weetikveel) en dan wil je wel dat het formaat klopt (YYYY-MM-DD dus), maar het hoeft niet perse een bestaande datum zijn.

Rustig maar Richard :) Alles komt goed. 31 februari bestaat nog steeds niet.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

18/09/2010 00:32:05
Quote Anchor link
Hey, het is heel simpel: je kunt roepen wat je wilt: 0000-00-00 *IS* geen geldige datum. Gebruik in een *ECHT* DBMS maar eens een timestamp (wat mysql DATETIME/DATE) noemt, daar krijg je dit nooit in.

Als je het gebruikt als vervanging voor wat NULL is, gebruik dan NULL.

En over je andere punt: daar is checkdate helemaal niet voor. checkdate heeft een enkel simpel doel: een datum valideren. Alle andere dingen die je wilt kan met strtotime, DateTime enzovoorts.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 01:22:31
Quote Anchor link
Het ging dan ook niet over de functie checkDate, maar over een handige functie om een string te valideren (of te parsen zelfs?). En die functie heb ik. En die functie heb ik checkDate() genoemd. Wat sowieso een enorm slechte naam is, wat ie ook doet. Ik kan m ook EetEenKoe($date) kunnen noemen. Boeiend hoe ik m noem. Het lijkt me interessanter wat ie doet.

Als je de inhoud van de datum belangrijk vindt (en altijd hetzelfde YYYY-MM-DD formaat gebruikt), is checkdate perfect. Anders niet. Mee eens?

Toevoeging op 18/09/2010 01:27:14:

Mitchel, welke functie je ook gaat gebruiken, stop m aub sowieso in een andere functie, want je wil niet de SPL functie checkdate() gaan gebruiken en er over een jaar achterkomen dat ie niet goed is en dan OVERAL in je code die functie gaan vervangen. Ook al ga je checkdate gebruiken, doe het dan zo(iets):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function validateUserSubmittedDateStamp($date) { // of een andere mooie zelfbedachte naam
  $d = explode('-', $date);
  return 3 == count($d) && checkdate((int)$d[1], (int)$d[2], (int)$d[0]); // of een andere volgorde, ligt aan je input formaat
}
?>


voor tijd zou ik een 24 uur formaat afdwingen en sec achterwege laten (maar misschien heb je die nodig!?):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function CheckUserSubmittedTimeFomat( $time ) {
  return 0 < preg_match('/^\d\d?:\d\d$/', (string)$time);
}

?>

Dan zijn 23:00 en 23:77 en 8:41 en 0:02 geldig, maar 14 en 100:00 niet.
Gewijzigd op 18/09/2010 01:30:45 door rudie dirkx
 
Mark L

Mark L

18/09/2010 12:23:03
Quote Anchor link
Dit voelt een beetje hetzelfde als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    // In het geval de functie substr toch niet doet wat ik wil;
    function substr2 ($value, $start, $stop = NULL) {
        if ($stop !== NULL) {
            return substr($value, $start);
        }

        else {
            return substr($value, $start, $stop);
        }
    }

?>

Ja; dit is in mijn ogen doelloos...
 
Mitchel V

Mitchel V

18/09/2010 12:40:19
Quote Anchor link
als ik 25:00 doe dan doet hij het ook.
Kunnen we niet een limit er op zetten van 24 op de uur en 60 op de minut?

als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$start_date = '14-09-2010';
echo DateStamp($start_date);
echo '<hr>';
$start_date1 = '114-09-2010';
echo DateStamp($start_date1);


dan komt er helemaal niet uit (behalven de lijn dan<hr>)
 
Mark L

Mark L

18/09/2010 12:48:39
Quote Anchor link
Met de functie mktime() zou je wel het een en ander kunnen regelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   echo date('Y-m-d', mktime(0,0,0, 09, 114, 2010));
?>


Maar de date-functies van PHP zijn relatief traag en kunnen minder dan de SQL-functies op dit gebied.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.