preg_match

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Mitchel V

Mitchel V

17/09/2010 18:41:31
Quote Anchor link
Hallo.

Ik wil 2 dingen controleren.
ze kunnen een datum en een tijd invoeren.
ik wil graag kijken of het goed ingevoerd wordt door middel van preg_match.

Maar hoe moet ik dit doen..?

Bedankt.
Greets Mitch
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:25:12
 

17/09/2010 18:45:52
Quote Anchor link
Tja, dat ligt ook maar net aan welk formaat jij wilt dat binnenkomt.
 
Mitchel V

Mitchel V

17/09/2010 18:50:26
Quote Anchor link
Datum: dd-mm-YYYY
Tijd: HH:ii
 
Mark L

Mark L

17/09/2010 23:05:11
Quote Anchor link
Ook misschien handig om te kijken naar de checkdate-functie. Deze bepaalt of een datum ook werkelijk bestaat (zoals 30 februari nooit zal voorkomen...)
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

17/09/2010 23:25:32
Quote Anchor link
checkdate() zuigt. 0000-00-00 is namelijk ook een geldige datum (vind ik dan).

Ik gebruik altijd dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    /**
     * checkDate()
     */

    public static function checkDate( $f_szDate, $format = 'y-m-d' )
    {

        if ( !$format ) $format = 'y-m-d';
        $regexp = '#^'.strtr(preg_quote($format), array('y' => '(?P<year>\d{4})', 'm' => '(?P<month>\d\d?)', 'd' => '(?P<day>\d\d?)')).'$#';

        if ( !preg_match($regexp, $f_szDate, $parrMatch) ) {
            return false;
        }

        $szDate = $parrMatch['year'] . '-' . str_pad((int)$parrMatch['month'], 2, '0', STR_PAD_LEFT) . '-' . str_pad((int)$parrMatch['day'], 2, '0', STR_PAD_LEFT);
        return $szDate;

    }
// END checkDate() */
?>



-- edit

Wat ie doet is een string nemen en die het SQL datum formaat geven (YYYY-MM-DD). Als er niet zo'n formaat van te maken valt (bijv "aap" lijkt er niet geneog op) geeft ie False terug, anders die mooie datum.

Obviously als je altijd hetzelfde input formaat gebruikt, kan er een stukje uit, maar ik vind het wel fijn om achter de hand te hebben: misschien geef je de gebruiker (?) later de keus om hun input formaat te kiezen, of laat je het afhangen van een omgevingsvariabele (zoals taal of club of land oid).


-- edit

Voor de duidelijkheid: de input wordt gecontroleerd met de volgende (standaard) regexp:
#^\d\d?-\d\d?-\d\d\d\d$#
^ betekent 'begin van de string'
$ betekent 'einde van de string'
een \d is een digit, dus zelfde als [0-9]
Gewijzigd op 17/09/2010 23:30:27 door rudie dirkx
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

18/09/2010 00:11:41
Quote Anchor link
Rudie dirkx op 17/09/2010 23:25:32:
checkdate() zuigt. 0000-00-00 is namelijk ook een geldige datum (vind ik dan).


Oh leuk, jij vind dat 0000-00-00 een geldige datum is? Dus 2010-00-01 is ook een geldige datum?

NEE. NEE, dat is het niet. Er *is* geen 0e maand, er is geen 0e dag, en er is geen jaar 0. De telling A.D. begint bij het jaar 1, niet bij het jaar 0.

Alsjeblieft, ga eens wat nalezen, je kraamt complete onzin uit.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 00:23:26
Quote Anchor link
LOL Als ik vind dat het een geldige datum is, vind ik het toch een geldige datum? Ligt een beetje aan de omgeving he... Ik vind alles wat in het DATE veld van de database past, een geldige datum: 0000-00-00, 9999-00-00, 1234-02-31.

Ik vond checkdate() een verschrikkelijk irritante functie, omdat je soms niet weet in welke maand je zit, maar wel de laatste dag ervan wil hebben (om te vergelijken, niet om op te halen om bijv met date() te printen). De laatste dag van de maand is 31, dus dat is makkelijk. En dan kan je makkelijk vergelijken:
Bijv [jouw datum] moet <= "2010-02-31". Die tweede datum zou dan uit een formulier ofzo komen (weetikveel) en dan wil je wel dat het formaat klopt (YYYY-MM-DD dus), maar het hoeft niet perse een bestaande datum zijn.

Rustig maar Richard :) Alles komt goed. 31 februari bestaat nog steeds niet.
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

18/09/2010 00:32:05
Quote Anchor link
Hey, het is heel simpel: je kunt roepen wat je wilt: 0000-00-00 *IS* geen geldige datum. Gebruik in een *ECHT* DBMS maar eens een timestamp (wat mysql DATETIME/DATE) noemt, daar krijg je dit nooit in.

Als je het gebruikt als vervanging voor wat NULL is, gebruik dan NULL.

En over je andere punt: daar is checkdate helemaal niet voor. checkdate heeft een enkel simpel doel: een datum valideren. Alle andere dingen die je wilt kan met strtotime, DateTime enzovoorts.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/09/2010 01:22:31
Quote Anchor link
Het ging dan ook niet over de functie checkDate, maar over een handige functie om een string te valideren (of te parsen zelfs?). En die functie heb ik. En die functie heb ik checkDate() genoemd. Wat sowieso een enorm slechte naam is, wat ie ook doet. Ik kan m ook EetEenKoe($date) kunnen noemen. Boeiend hoe ik m noem. Het lijkt me interessanter wat ie doet.

Als je de inhoud van de datum belangrijk vindt (en altijd hetzelfde YYYY-MM-DD formaat gebruikt), is checkdate perfect. Anders niet. Mee eens?

Toevoeging op 18/09/2010 01:27:14:

Mitchel, welke functie je ook gaat gebruiken, stop m aub sowieso in een andere functie, want je wil niet de SPL functie checkdate() gaan gebruiken en er over een jaar achterkomen dat ie niet goed is en dan OVERAL in je code die functie gaan vervangen. Ook al ga je checkdate gebruiken, doe het dan zo(iets):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function validateUserSubmittedDateStamp($date) { // of een andere mooie zelfbedachte naam
  $d = explode('-', $date);
  return 3 == count($d) && checkdate((int)$d[1], (int)$d[2], (int)$d[0]); // of een andere volgorde, ligt aan je input formaat
}
?>


voor tijd zou ik een 24 uur formaat afdwingen en sec achterwege laten (maar misschien heb je die nodig!?):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function CheckUserSubmittedTimeFomat( $time ) {
  return 0 < preg_match('/^\d\d?:\d\d$/', (string)$time);
}

?>

Dan zijn 23:00 en 23:77 en 8:41 en 0:02 geldig, maar 14 en 100:00 niet.
Gewijzigd op 18/09/2010 01:30:45 door rudie dirkx
 
Mark L

Mark L

18/09/2010 12:23:03
Quote Anchor link
Dit voelt een beetje hetzelfde als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    // In het geval de functie substr toch niet doet wat ik wil;
    function substr2 ($value, $start, $stop = NULL) {
        if ($stop !== NULL) {
            return substr($value, $start);
        }

        else {
            return substr($value, $start, $stop);
        }
    }

?>

Ja; dit is in mijn ogen doelloos...
 
Mitchel V

Mitchel V

18/09/2010 12:40:19
Quote Anchor link
als ik 25:00 doe dan doet hij het ook.
Kunnen we niet een limit er op zetten van 24 op de uur en 60 op de minut?

als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$start_date = '14-09-2010';
echo DateStamp($start_date);
echo '<hr>';
$start_date1 = '114-09-2010';
echo DateStamp($start_date1);


dan komt er helemaal niet uit (behalven de lijn dan<hr>)
 
Mark L

Mark L

18/09/2010 12:48:39
Quote Anchor link
Met de functie mktime() zou je wel het een en ander kunnen regelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   echo date('Y-m-d', mktime(0,0,0, 09, 114, 2010));
?>


Maar de date-functies van PHP zijn relatief traag en kunnen minder dan de SQL-functies op dit gebied.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.