Priemtweelingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »
Stan Peters

Stan Peters

06/12/2013 10:24:26
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben aan het experimenteren met php.
Ik wil nu priemtweelingen maken, maar het werkt niet.
Zien jullie een fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
        <u><h3>Priemtweelingen</h3></u>
        Vul hieronder de range van waar tot waar hij priemtweelingen moet gaan zoeken</br>
        
        
        <div  style="width: 500px; border: 1px solid black; margin: 8px; padding: 8px; ">                        <!-- opmaak van de rand -->
            <form name="form2" method="post" action="priemtweelingen2.php">                                        <!--  hieruit haalt het phpscript "priemtweelingen2.php" de waardes -->
                <p>
                    <table border="0">
                        <tr>
                            <td>
                                Begin getal:
                            </td>
                            <td>
                                <input  type="text" name="begin_1" style="width: 150px;">                        <!-- opmaak teksvakje plus naam die het vakje krijgt / hier wordt de beginwaarde ingegeven-->
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                Eind getal:
                            </td>
                            <td>
                                <input align="middle" type="text" name="begin_2" style="width: 150px;">            <!-- opmaak teksvakje plus naam die het vakje krijgt  / hier wordt de eindwaarde ingegeven-->
                            </td>
                        </tr>                            
                    </table>
                </p>
    
                <p>
                    <input type="submit" value="bekijk priemtweelingen">                                        <!-- stuurt de waardes door naar bovengenoemde address in de "action" -->
                </p>
            </form>
        </div>    


en mijn php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
    <head>
        
    </head>
    
    <body>
        
        <?php
        
        $begingetal
= $_POST["begin_1"];
        $eindgetal = $_POST["begin_2"];
        
        for($i=$begingetal;$i<$eindgetal;$i++)
            {

                for($j=1;$j<$eindgetal;$j++)
                {

                    $deel = $i/$j;
                    
                    if(is_int($deel)) //"is_int" kijkt of er een numerieke
                    {
                    $var[$i][$j] = $deel;  
                    }
                }
            }


            foreach($var as $key => $waarde)
            {

                if((count($var[$key]) == 1 || (count($var[$key]) == 2)) && (count($var[$key+2]) == 1 || (count($var[$key+2]) == 2)))
                {
            
                    $priemgetallen = $key;
                    echo "Dit  zijn ze $priemgetallen <br />";
                    
                }
            }

            
            
        ?>
        
        
            
    </body>
</html>



Bedankt alvast voor de hulp!

Mvg,
Camiel en Stan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:34:44
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2013 10:56:08
Quote Anchor link
Het punt is: je moet dit in een functie steken.
Je zoekt naar twee priemgetallen ... dan wil je toch een functie hebben die vraagt of 1 getal een priemgetal is, niet?

Stel, de buitenste lus staat op 987.
Dan wil je toch dit doen:

if (is_priemgetal(987) && is_priemgetal(989))

----
Dit is mijn versie, die ik zonet in mekaar heb gestoken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$max
= 10000;

for ($i=0; ; $i++) {
  if (is_prime($i) && is_prime($i + 2)) {
    echo $i .' '. ($i + 2) .'<br>';
  }

  if ($i > $max) {
    break;
  }
}

function
is_prime($number) {
  $divisors = 0;  // het aantal delers.  
  //Een priemgetal heeft twee verschillende delers; 1 en zich zelf (1 is geen priemgetal)

  if ($number < 2) {
    return false;
  }

  // laat ons 1 en $number zelf niet tellen.  Dan is een priemgetal true indien $divisors 0 blijft.
  // Een deler kan nooit groter zijn dan de helft van het nummer.  Laat ons dus stoppen met tellen vanaf de helft

  $half = floor($number / 2) + 1;  // marge van 1 toevoegen
  for ($i=2; $i<$half; $i++) {
    if ($number % $i === 0) {   // $a % $b    |   Modulus |    Remainder of $a divided by $b.
      return false;
    }
  }

  return true;
}

?>


EDIT: Tja, die $divisors is eigenlijk helemaal niet nodig in deze context
Gewijzigd op 06/12/2013 11:25:45 door Kris Peeters
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/12/2013 11:29:45
Quote Anchor link
Ik kwam op ongeveer dezelfde oplossing uit als Kris. Volgens mij kun je het algoritme optimaliseren door niet met $i++ te controleren of de volgende integer een priemgetal is, maar met gmp_nextprime($i) direct het volgende priemgetal na priemgetal $i te zoeken. Moet je alleen wel even GMP installeren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <title>Priemtweelingen</title>
</head>
<body>
<?php
if (
    isset($_GET['begingetal'], $_GET['eindgetal'])
    &&
is_numeric($_GET['begingetal'])
    &&
is_numeric($_GET['eindgetal'])
) {

    for ($i = (int) $_GET['begingetal']; $i <= $_GET['eindgetal']; $i++) {
        if (isPrime($i)) {
            $j = $i + 2;
            if (isPrime($j)) {
                echo '<p>{' . $i . ', ' . $j . '}</p>' ;
            }
        }
    }
}


/**
 * @see http://stackoverflow.com/questions/16763322/a-formula-to-find-prime-numbers-in-a-loop
 * @param int $num
 * @return bool
 */

function isPrime($num) {
    if ($num == 1) {
        return false;
    }

    if ($num == 2) {
        return true;
    }

    if ($num % 2 == 0) {
        return false;
    }

    for ($i = 3; $i <= ceil(sqrt($num)); $i = $i + 2) {
        if ($num % $i == 0) {
            return false;
        }
    }

    return true;
}

?>

  <form action="" method="get">
    <div>
      Begingetal: <br>
      <input name="begingetal" type="number">
    </div>
    <div>
      Eindgetal: <br>
      <input name="eindgetal" type="number">
    </div>
    <input type="submit" value="Zoeken...">
  </form>
</body>
</html>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2013 11:38:07
Quote Anchor link
$i = $i + 2
Lijkt me inderdaad een interessante zet.

ceil(sqrt($num))
ook. Die was ik vergeten.
 
Stan Peters

Stan Peters

06/12/2013 14:46:35
Quote Anchor link
Bedankt allemaal hij werkt!!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.