Priemtweelingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »
Stan Peters

Stan Peters

06/12/2013 10:24:26
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben aan het experimenteren met php.
Ik wil nu priemtweelingen maken, maar het werkt niet.
Zien jullie een fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
        <u><h3>Priemtweelingen</h3></u>
        Vul hieronder de range van waar tot waar hij priemtweelingen moet gaan zoeken</br>
        
        
        <div  style="width: 500px; border: 1px solid black; margin: 8px; padding: 8px; ">                        <!-- opmaak van de rand -->
            <form name="form2" method="post" action="priemtweelingen2.php">                                        <!--  hieruit haalt het phpscript "priemtweelingen2.php" de waardes -->
                <p>
                    <table border="0">
                        <tr>
                            <td>
                                Begin getal:
                            </td>
                            <td>
                                <input  type="text" name="begin_1" style="width: 150px;">                        <!-- opmaak teksvakje plus naam die het vakje krijgt / hier wordt de beginwaarde ingegeven-->
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                Eind getal:
                            </td>
                            <td>
                                <input align="middle" type="text" name="begin_2" style="width: 150px;">            <!-- opmaak teksvakje plus naam die het vakje krijgt  / hier wordt de eindwaarde ingegeven-->
                            </td>
                        </tr>                            
                    </table>
                </p>
    
                <p>
                    <input type="submit" value="bekijk priemtweelingen">                                        <!-- stuurt de waardes door naar bovengenoemde address in de "action" -->
                </p>
            </form>
        </div>    


en mijn php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
    <head>
        
    </head>
    
    <body>
        
        <?php
        
        $begingetal
= $_POST["begin_1"];
        $eindgetal = $_POST["begin_2"];
        
        for($i=$begingetal;$i<$eindgetal;$i++)
            {

                for($j=1;$j<$eindgetal;$j++)
                {

                    $deel = $i/$j;
                    
                    if(is_int($deel)) //"is_int" kijkt of er een numerieke
                    {
                    $var[$i][$j] = $deel;  
                    }
                }
            }


            foreach($var as $key => $waarde)
            {

                if((count($var[$key]) == 1 || (count($var[$key]) == 2)) && (count($var[$key+2]) == 1 || (count($var[$key+2]) == 2)))
                {
            
                    $priemgetallen = $key;
                    echo "Dit  zijn ze $priemgetallen <br />";
                    
                }
            }

            
            
        ?>
        
        
            
    </body>
</html>



Bedankt alvast voor de hulp!

Mvg,
Camiel en Stan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 20:46:19
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2013 10:56:08
Quote Anchor link
Het punt is: je moet dit in een functie steken.
Je zoekt naar twee priemgetallen ... dan wil je toch een functie hebben die vraagt of 1 getal een priemgetal is, niet?

Stel, de buitenste lus staat op 987.
Dan wil je toch dit doen:

if (is_priemgetal(987) && is_priemgetal(989))

----
Dit is mijn versie, die ik zonet in mekaar heb gestoken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$max
= 10000;

for ($i=0; ; $i++) {
  if (is_prime($i) && is_prime($i + 2)) {
    echo $i .' '. ($i + 2) .'<br>';
  }

  if ($i > $max) {
    break;
  }
}

function
is_prime($number) {
  $divisors = 0;  // het aantal delers.  
  //Een priemgetal heeft twee verschillende delers; 1 en zich zelf (1 is geen priemgetal)

  if ($number < 2) {
    return false;
  }

  // laat ons 1 en $number zelf niet tellen.  Dan is een priemgetal true indien $divisors 0 blijft.
  // Een deler kan nooit groter zijn dan de helft van het nummer.  Laat ons dus stoppen met tellen vanaf de helft

  $half = floor($number / 2) + 1;  // marge van 1 toevoegen
  for ($i=2; $i<$half; $i++) {
    if ($number % $i === 0) {   // $a % $b    |   Modulus |    Remainder of $a divided by $b.
      return false;
    }
  }

  return true;
}

?>


EDIT: Tja, die $divisors is eigenlijk helemaal niet nodig in deze context
Gewijzigd op 06/12/2013 11:25:45 door Kris Peeters
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/12/2013 11:29:45
Quote Anchor link
Ik kwam op ongeveer dezelfde oplossing uit als Kris. Volgens mij kun je het algoritme optimaliseren door niet met $i++ te controleren of de volgende integer een priemgetal is, maar met gmp_nextprime($i) direct het volgende priemgetal na priemgetal $i te zoeken. Moet je alleen wel even GMP installeren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <title>Priemtweelingen</title>
</head>
<body>
<?php
if (
    isset($_GET['begingetal'], $_GET['eindgetal'])
    &&
is_numeric($_GET['begingetal'])
    &&
is_numeric($_GET['eindgetal'])
) {

    for ($i = (int) $_GET['begingetal']; $i <= $_GET['eindgetal']; $i++) {
        if (isPrime($i)) {
            $j = $i + 2;
            if (isPrime($j)) {
                echo '<p>{' . $i . ', ' . $j . '}</p>' ;
            }
        }
    }
}


/**
 * @see http://stackoverflow.com/questions/16763322/a-formula-to-find-prime-numbers-in-a-loop
 * @param int $num
 * @return bool
 */

function isPrime($num) {
    if ($num == 1) {
        return false;
    }

    if ($num == 2) {
        return true;
    }

    if ($num % 2 == 0) {
        return false;
    }

    for ($i = 3; $i <= ceil(sqrt($num)); $i = $i + 2) {
        if ($num % $i == 0) {
            return false;
        }
    }

    return true;
}

?>

  <form action="" method="get">
    <div>
      Begingetal: <br>
      <input name="begingetal" type="number">
    </div>
    <div>
      Eindgetal: <br>
      <input name="eindgetal" type="number">
    </div>
    <input type="submit" value="Zoeken...">
  </form>
</body>
</html>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2013 11:38:07
Quote Anchor link
$i = $i + 2
Lijkt me inderdaad een interessante zet.

ceil(sqrt($num))
ook. Die was ik vergeten.
 
Stan Peters

Stan Peters

06/12/2013 14:46:35
Quote Anchor link
Bedankt allemaal hij werkt!!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.