Priemtweelingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »
Stan Peters

Stan Peters

06/12/2013 10:24:26
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben aan het experimenteren met php.
Ik wil nu priemtweelingen maken, maar het werkt niet.
Zien jullie een fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
        <u><h3>Priemtweelingen</h3></u>
        Vul hieronder de range van waar tot waar hij priemtweelingen moet gaan zoeken</br>
        
        
        <div  style="width: 500px; border: 1px solid black; margin: 8px; padding: 8px; ">                        <!-- opmaak van de rand -->
            <form name="form2" method="post" action="priemtweelingen2.php">                                        <!--  hieruit haalt het phpscript "priemtweelingen2.php" de waardes -->
                <p>
                    <table border="0">
                        <tr>
                            <td>
                                Begin getal:
                            </td>
                            <td>
                                <input  type="text" name="begin_1" style="width: 150px;">                        <!-- opmaak teksvakje plus naam die het vakje krijgt / hier wordt de beginwaarde ingegeven-->
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                Eind getal:
                            </td>
                            <td>
                                <input align="middle" type="text" name="begin_2" style="width: 150px;">            <!-- opmaak teksvakje plus naam die het vakje krijgt  / hier wordt de eindwaarde ingegeven-->
                            </td>
                        </tr>                            
                    </table>
                </p>
    
                <p>
                    <input type="submit" value="bekijk priemtweelingen">                                        <!-- stuurt de waardes door naar bovengenoemde address in de "action" -->
                </p>
            </form>
        </div>    


en mijn php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
    <head>
        
    </head>
    
    <body>
        
        <?php
        
        $begingetal
= $_POST["begin_1"];
        $eindgetal = $_POST["begin_2"];
        
        for($i=$begingetal;$i<$eindgetal;$i++)
            {

                for($j=1;$j<$eindgetal;$j++)
                {

                    $deel = $i/$j;
                    
                    if(is_int($deel)) //"is_int" kijkt of er een numerieke
                    {
                    $var[$i][$j] = $deel;  
                    }
                }
            }


            foreach($var as $key => $waarde)
            {

                if((count($var[$key]) == 1 || (count($var[$key]) == 2)) && (count($var[$key+2]) == 1 || (count($var[$key+2]) == 2)))
                {
            
                    $priemgetallen = $key;
                    echo "Dit  zijn ze $priemgetallen <br />";
                    
                }
            }

            
            
        ?>
        
        
            
    </body>
</html>



Bedankt alvast voor de hulp!

Mvg,
Camiel en Stan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 07:02:31
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2013 10:56:08
Quote Anchor link
Het punt is: je moet dit in een functie steken.
Je zoekt naar twee priemgetallen ... dan wil je toch een functie hebben die vraagt of 1 getal een priemgetal is, niet?

Stel, de buitenste lus staat op 987.
Dan wil je toch dit doen:

if (is_priemgetal(987) && is_priemgetal(989))

----
Dit is mijn versie, die ik zonet in mekaar heb gestoken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$max
= 10000;

for ($i=0; ; $i++) {
  if (is_prime($i) && is_prime($i + 2)) {
    echo $i .' '. ($i + 2) .'<br>';
  }

  if ($i > $max) {
    break;
  }
}

function
is_prime($number) {
  $divisors = 0;  // het aantal delers.  
  //Een priemgetal heeft twee verschillende delers; 1 en zich zelf (1 is geen priemgetal)

  if ($number < 2) {
    return false;
  }

  // laat ons 1 en $number zelf niet tellen.  Dan is een priemgetal true indien $divisors 0 blijft.
  // Een deler kan nooit groter zijn dan de helft van het nummer.  Laat ons dus stoppen met tellen vanaf de helft

  $half = floor($number / 2) + 1;  // marge van 1 toevoegen
  for ($i=2; $i<$half; $i++) {
    if ($number % $i === 0) {   // $a % $b    |   Modulus |    Remainder of $a divided by $b.
      return false;
    }
  }

  return true;
}

?>


EDIT: Tja, die $divisors is eigenlijk helemaal niet nodig in deze context
Gewijzigd op 06/12/2013 11:25:45 door Kris Peeters
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/12/2013 11:29:45
Quote Anchor link
Ik kwam op ongeveer dezelfde oplossing uit als Kris. Volgens mij kun je het algoritme optimaliseren door niet met $i++ te controleren of de volgende integer een priemgetal is, maar met gmp_nextprime($i) direct het volgende priemgetal na priemgetal $i te zoeken. Moet je alleen wel even GMP installeren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <title>Priemtweelingen</title>
</head>
<body>
<?php
if (
    isset($_GET['begingetal'], $_GET['eindgetal'])
    &&
is_numeric($_GET['begingetal'])
    &&
is_numeric($_GET['eindgetal'])
) {

    for ($i = (int) $_GET['begingetal']; $i <= $_GET['eindgetal']; $i++) {
        if (isPrime($i)) {
            $j = $i + 2;
            if (isPrime($j)) {
                echo '<p>{' . $i . ', ' . $j . '}</p>' ;
            }
        }
    }
}


/**
 * @see http://stackoverflow.com/questions/16763322/a-formula-to-find-prime-numbers-in-a-loop
 * @param int $num
 * @return bool
 */

function isPrime($num) {
    if ($num == 1) {
        return false;
    }

    if ($num == 2) {
        return true;
    }

    if ($num % 2 == 0) {
        return false;
    }

    for ($i = 3; $i <= ceil(sqrt($num)); $i = $i + 2) {
        if ($num % $i == 0) {
            return false;
        }
    }

    return true;
}

?>

  <form action="" method="get">
    <div>
      Begingetal: <br>
      <input name="begingetal" type="number">
    </div>
    <div>
      Eindgetal: <br>
      <input name="eindgetal" type="number">
    </div>
    <input type="submit" value="Zoeken...">
  </form>
</body>
</html>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2013 11:38:07
Quote Anchor link
$i = $i + 2
Lijkt me inderdaad een interessante zet.

ceil(sqrt($num))
ook. Die was ik vergeten.
 
Stan Peters

Stan Peters

06/12/2013 14:46:35
Quote Anchor link
Bedankt allemaal hij werkt!!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.