private, public, global...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 18:31:00
Quote Anchor link
in php OOP, een class, maakt het uit hoe je een var maakt? e.g. public, private, global etc.

of maakt dat niet uit? als het wel uitmaakt... wat is het verschil? en wanneer gebruik ik wat?

zelfde met functies. hoe zit dit precies?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wesley Overdijk
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:32:40
 
Jelmer -

Jelmer -

27/01/2010 18:33:00
Quote Anchor link
array_search? Of array_keys met als 2e argument de waarde die je zoekt.
 

27/01/2010 18:33:00
Quote Anchor link
See Also

array_search() - Searches the array for a given value and returns the corresponding key if successful
isset() - Determine if a variable is set and is not NULL
array_key_exists() - Checks if the given key or index exists in the array
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 18:37:00
Quote Anchor link
array_search is false als de key niet is gevonden neem ik aan? dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if($suitFlush = array_search(5,$suits))
{
    $punten = checkFlush($suitFlush, $player[1]);  
}


Kan.
 
- Mark -

- Mark -

27/01/2010 18:44:00
Quote Anchor link
Is de waarde waar je op zoekt wel uniek? Anders weet je nog niet zeker of je de goede sleutel hebt of wel? Ik weet niet of dat iets uit maakt voor je script.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 18:56:00
Quote Anchor link
Ja de waarde is uniek. Ik ben bezig met een poker engine... en het einde van een spel heeft maximaal 7 kaarten *voor 1 speler dus* dus het kan niet zijn dat je 2 keer, 5 keer de zelfde suits hebt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley Overdijk
 
- Mark -

- Mark -

27/01/2010 19:00:00
Quote Anchor link
:tup: Ik heb niet veel verstand van poker dus ik ga er maar van uit dat het klopt wat je zegt.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 20:51:00
Quote Anchor link
Ik heb nog een basic vraag, dus ik vraag het hier maar weer...

in php OOP, een class, maakt het uit hoe je een var maakt? e.g. public, private, global etc.

of maakt dat niet uit? als het wel uitmaakt... wat is het verschil? en wanneer gebruik ik wat?


zelfde met functies. hoe zit dit precies?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley Overdijk
 
Jelmer -

Jelmer -

27/01/2010 21:25:00
Quote Anchor link
Wat is er mis met een nieuw topic openen?! Nu zijn de posts hierboven allemaal nutteloos geworden omdat de vraag weg is...

http://phptuts.nl/view/45/5/
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

27/01/2010 21:25:00
Quote Anchor link
Ja dat maakt uit.
private = de variabelen mogen alleen binnen de klasse gebruikt worden
protected = de variabelen mogen alleen binnen de klassen en de subklassen gebruikt worden
public = alles mag de variabelen gebruiken
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 21:27:00
Quote Anchor link
oke... is er een tutorial, waar ik sub classes kan leren gebruiken dan? *nog nooit van gehoord namelijk* ook een constructor zou ik graag snappen. wat het is, en hoe je het maakt.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 21:34:00
Quote Anchor link
oke.. dan is dit een algemeen vragen topic... sorry daarvoor.. Ik vond het gewoon stom om voor elk kleine vraagje een topic aan te maken.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/01/2010 21:41:00
Quote Anchor link
Een klein vraagje kan tot een groot antwoord of misschien een discussie leiden. En kan later gelezen worden door mensen met dezelfde vraag.

Maar als je de tutorial doorleest die Jelmer al noemt kon je al een heel eind.
 
Mark Kazemier

Mark Kazemier

27/01/2010 22:05:00
Quote Anchor link
Na het lezen van die tutorial heb je misschien ook nog wel wat aan:
http://development.blog.markkazemier.nl/category/oop-gastenboek/
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/01/2010 22:23:00
Quote Anchor link
Why do we need a Constructor?
It is needed as it provides an opportunity for doing necessary setup operations like initializing class variables, opening database connections or socket connections, etc. In simple terms, it is needed to setup the object before it can be used.

"opening database connections"
Hoe werkt dit dan? Hoe roep ik een database connectie aan in een class? dat zie ik namelijk nergens staan....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley Overdijk
 
Afra ca

Afra ca

27/01/2010 22:45:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 27.01.2010 21:25:
Wat is er mis met een nieuw topic openen?! Nu zijn de posts hierboven allemaal nutteloos geworden omdat de vraag weg is...

http://phptuts.nl/view/45/5/


Met hem.
 
- Jim  -

- Jim -

27/01/2010 22:48:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 27.01.2010 18:31:
in php OOP, een class, maakt het uit hoe je een var maakt? e.g. public, private, global etc.

of maakt dat niet uit? als het wel uitmaakt... wat is het verschil? en wanneer gebruik ik wat?


global (zonder private, protected, public) : $var = 'foo';
is voor de hele package bruikbaar. Packages worden niet gebruikt in PHP, misschien dat iemand zo snel weet of het namespace afhankelijk kan zijn.

private $private = 'hidden4all'; is alleen voor het eigen object bruikbaar
protected: $protected = 'objects_and_extends'; voor het eigen object en extends
public: $public = '4all'; is voor alles en iedereen zichtbaar.

Het advies is vaak om alles/zo veel mogelijk private te maken, en public getters te maken.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 09:30:00
Quote Anchor link
Maar ik las juist ergens: Private is evil.

En ik snap de constructor nog steeds niet. Wat ik probeer te bereiken is dat ik bij het aanmaken van de class de keuzen heb of ik al een waarde meegeef of niet. Zoals een database connectie zou wel fijn zijn. Al heb ik geen idee hoe ik dat doe.

EDIT:
ik denk dat ik er wel achter ben, als ik het zo lees.
klopt dit dan:

in de functie, van de constructor, zet ik als waarden, wat er door de class meegegeven word. het is vroeg ik ben moe dus ik geef de uitleg anders:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
class User {
  private $_username;

  public function __construct($name) {
    $this->_username = $name;
  }


  public function getUsername() {
    return $this->_username;
  }
}


$user = new User('jan'); //Dus wat ik hier invul, is de $name in de  __construct($name); ?
echo $user->getUsername();
?>


en als ik nou:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$user
= new User();
?>

zou doen? Wat doet de constructor dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door wesley Overdijk
 
TJVB tvb

TJVB tvb

28/01/2010 09:36:00
Quote Anchor link
waar las je dat private evil is?

Waardes die je niet altijd mee geeft kun je een defaullt value geven.

public __construct($name,$level = 1)....
 
Johan Dam

Johan Dam

28/01/2010 09:38:00
Quote Anchor link
inderdaad volgende x nieuw topic aanmaken, ik lees de vraag en de eerste paar antwoorden gaan over het zoeken in arrays, erg verwarrend,

een constructor geef je de info mee die absoluut noodzakelijk zijn, zoals bv een database object voor de mysql connectie,

$db = new Database();
$cla = new Classe($db);

kan je prima doen
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 09:40:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 28.01.2010 09:30:
Maar ik las juist ergens: Private is evil.

En ik snap de constructor nog steeds niet. Wat ik probeer te bereiken is dat ik bij het aanmaken van de class de keuzen heb of ik al een waarde meegeef of niet. Zoals een database connectie zou wel fijn zijn. Al heb ik geen idee hoe ik dat doe.


Private is het beste te gebruiken. Deze kan je met een public get_x functie ophalen. Wie zegt dat private evil is, snapt het denk ik niet.

Een constructor wordt gebruikt om het object aan te maken.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.