private, public, global...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 09:40:00
Quote Anchor link
Ik had mijn laatste post ge edit, wou niet bumpen... :$
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:20:03
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 09:41:00
Quote Anchor link
Misschien eens tijd voor wat leeswerk:

http://www.php.net/manual/en/language.oop5.decon.php
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

28/01/2010 09:42:00
Quote Anchor link
Jim schreef op 28.01.2010 09:40:
wesley schreef op 28.01.2010 09:30:
Maar ik las juist ergens: Private is evil.

En ik snap de constructor nog steeds niet. Wat ik probeer te bereiken is dat ik bij het aanmaken van de class de keuzen heb of ik al een waarde meegeef of niet. Zoals een database connectie zou wel fijn zijn. Al heb ik geen idee hoe ik dat doe.


Private is het beste te gebruiken. Deze kan je met een public get_x functie ophalen. Wie zegt dat private evil is, snapt het denk ik niet.

Een constructor wordt gebruikt om het object aan te maken.


Ik denk dat je nog veel te leren hebt. Ik zeg dat private evil is, protected is veel beter.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 09:44:00
Quote Anchor link
@Jim: Hou jij van leeswerk? Nee he :P Daarom maak ik 1 topic, met vragen over het OOP. :$ mensen hoeven op zich ook niet te reageren hoor. Ik bedoel, ik heb de constructor net opgezocht en ik snap het, is vrij simpel. wat ik me wel nog afvraag is wat er gebeurd, als je een constructor hebt... maar:

$class = new class();

doet. dus geen waardes meegeeft. wat de constructor dan doet
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 09:59:00
Quote Anchor link
RichardvV schreef op 28.01.2010 09:42:
Jim schreef op 28.01.2010 09:40:
wesley schreef op 28.01.2010 09:30:
Maar ik las juist ergens: Private is evil.

En ik snap de constructor nog steeds niet. Wat ik probeer te bereiken is dat ik bij het aanmaken van de class de keuzen heb of ik al een waarde meegeef of niet. Zoals een database connectie zou wel fijn zijn. Al heb ik geen idee hoe ik dat doe.


Private is het beste te gebruiken. Deze kan je met een public get_x functie ophalen. Wie zegt dat private evil is, snapt het denk ik niet.

Een constructor wordt gebruikt om het object aan te maken.


Ik denk dat je nog veel te leren hebt. Ik zeg dat private evil is, protected is veel beter.


Wellicht dat het tijd is om even iets over polymorfism te lezen.

Private variabelen en functie's gebruikje om deze var/func te beschermen van gebruik van buitenaf.

Stel je hebt een Klasse User
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
class User {
    
    public $username;
    
    public function __construct($username)
    {

        $this->username = $username;
    }
}

Je maakt een nieuwe User-object nadat je de login hebt gevalideerd
$User = new User('gebruiker');

Je kan op deze manier de gebruikersnaam aanpassen wat je echt niet wilt!!!
$User->$username = 'root';

?>

Op het moment dat je de $username variabele private maakt
ben je beschermd tegen dit gevaar.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:04:00
Quote Anchor link
en ik wil nog steeds gebeuren wat er gebeurd als je een constructor hebt, maar geen waardes meestuurt met het aan maken van het object :P
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class Test {

    public function __construct($name)
    {

        echo $name;
    }
}
    
new
Test();
?>


Warning: Missing argument 1 for Test::__construct(), called in path/to/file.php on line x and defined in path/to/file.php on line y
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:15:00
Quote Anchor link
wat ik me eigenlijk afvroeg is...
kan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
class Test {

    public function __construct($setupValue)
    {

        if(!$setupValue)
        {

             $setupValue = "default waardes oid";
        }
    }
}
    
new
Test();
?>
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

28/01/2010 10:16:00
Quote Anchor link
Jim, waar de hel zie jij staan dat ik zeg dat alles public moet zijn? Als het aan mij lag zou je members alleen maar protected kunnen maken.

Echt, wat probeer je mij nou wijs te maken, ik denk dat ik "iets" meer ervaring met programmeren heb dan jij.
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:24:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 28.01.2010 10:15:
wat ik me eigenlijk afvroeg is...
kan dit:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
class Test {

    // Je verplicht hier dat er een waarde opgegeven moet worden.
    public function __construct($setupValue)
    {

        // Deze controle is dan overbodig, omdat de contructor een waarde ontvangen afdwingt.
        if(!$setupValue)
        {

             // Default waardes doe je in de contructor-sgnature. (Zie class: test2)
             $setupValue = "default waardes oid";
        }
    }
}

new
Test();


class Test2 {
        
    public function __construct($name = 'DitIsDeDefaultValue')
    {

        echo $name;
    }
}


// Creeer een TEST2 object met param.
new Test2('JouwNaam');
// Echo-ed 'JouNaam'


// Creeer een TEST object met de default-value

new Test2();
// Echo-ed 'DitIsDeDefaultValue'


?>
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:30:00
Quote Anchor link
RichardvV schreef op 28.01.2010 10:16:
Jim, waar de hel zie jij staan dat ik zeg dat alles public moet zijn? Als het aan mij lag zou je members alleen maar protected kunnen maken.

Echt, wat probeer je mij nou wijs te maken, ik denk dat ik "iets" meer ervaring met programmeren heb dan jij.


RichardvV schreef op 28.01.2010 09:42:
Jim schreef op 28.01.2010 09:40:
wesley schreef op 28.01.2010 09:30:
Maar ik las juist ergens: Private is evil.

Ik denk dat je nog veel te leren hebt.

Ik zeg dat private evil is, protected is veel beter.


1) Ik zeg NIET dat je alles public moet maken!
2) Ik zeg WEL dat private enorm nuttig is!
3) Wil jij dan verklaren waarom Private Evil is en Protected veel beter?

overigens :
RichardvV schreef op 28.01.2010 10:16:
Echt, wat probeer je mij nou wijs te maken, ik denk dat ik "iets" meer ervaring met programmeren heb dan jij.


Waar baseer je dit op???

p.s.: RichardvV: You are the bomb!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Jim -
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

28/01/2010 10:33:00
Quote Anchor link
Jim schreef op 28.01.2010 10:30:
RichardvV schreef op 28.01.2010 10:16:
Jim, waar de hel zie jij staan dat ik zeg dat alles public moet zijn? Als het aan mij lag zou je members alleen maar protected kunnen maken.

Echt, wat probeer je mij nou wijs te maken, ik denk dat ik "iets" meer ervaring met programmeren heb dan jij.


1) Ik zeg NIET dat je alles public moet maken!
2) Ik zeg WEL dat private enorm nuttig is!

Ik zeg dat precies hetzelfde, behalve dan private => protected.

Quote:
en :
RichardvV schreef op 28.01.2010 10:16:
Echt, wat probeer je mij nou wijs te maken, ik denk dat ik "iets" meer ervaring met programmeren heb dan jij.


Waar baseer je dit op???

p.s.: RichardvV: You are the bomb!

Dat baseer ik op je mening.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:35:00
Quote Anchor link
Bedankt Jim. Ik snap het nu.

Dus als ik het goed begrijp, moet ik variabelen die alleen IN de class gebruikt mogen worden, private maken. of protected? maakt niet uit welke? en public is voor beide. En global is goor, want dat pushed het alle scripts en functies in. toch?
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:37:00
Quote Anchor link
Ik had nog een edit:
Wil je met jou ervaring, aan ons allen duidelijk maken waarom protected veel beter is dan private?

Dan kunnen we daar actie op ondernemen...
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:40:00
Quote Anchor link
@RichardvV: Als je zoveel beter bent, stop dan met bitchen op mijn topic en post wat nuttigs.
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2010 10:45:00
Quote Anchor link
wesley schreef op 28.01.2010 10:35:
Bedankt Jim. Ik snap het nu.

Dus als ik het goed begrijp, moet ik variabelen die alleen IN de class gebruikt mogen worden, private maken. of protected? maakt niet uit welke? en public is voor beide. En global is goor, want dat pushed het alle scripts en functies in. toch?


Als die variabele alleen voor de betreffende klasse is, zou ik hem private maken. (ook al bestaan daar meningsverschillen over)

Als je met overerving gaat werken en je wilt dat het bovenliggende object de variabele rechtstreeks mag aanspreken en wijzigen, zou ik hem protected maken.
Een andere oplossing hiervoor kan ook zijn dat je de variabele private houd, en een public function maakt waarin je de variabele kan setten en getten.

Global pushed niet! maar het is wel overal beschikbaar.

Php is niet echt een OOP taal die daar nauwkeurig mee omgaat. Om te begrijpen hoe OOP werkt kan je misschien beter refereren naar JAVA omdat java volledig OOP is, en wel heel strak omgaat met public, private en protected.
 
Remco nvt

Remco nvt

28/01/2010 10:46:00
Quote Anchor link
Ligt er gewoon aan waarom je de functie wilt gebruiken.
Bot weg gezegt:
public -> In je script, dus waar je het object hebt aangmaakt
protected -> Als je denkt dat de class wordt ge-extend en je deze functie daar ook handig gaat zijn
private -> Als de functie enkel in class kan worden gebruikt

Variable geld hetzelfde.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:47:00
Quote Anchor link
ah.... nou, het enige wat ik wil, is dat als ik een class maak, dat vars die in die class horen, daarin blijven. Want, waarom zou je meerdere classes maken? 1 is toch genoeg?
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

28/01/2010 10:47:00
Quote Anchor link
Is het zo moeilijk te bedenken? Overerving betekent dat een bepaalde klasse *overerft* van een andere. Het *is* dus ook die klasse. Geef mij eens een voorbeeld waarin een kindklasse zijn eigen waardes niet mag bewerken?
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

28/01/2010 10:54:00
Quote Anchor link
Ik heb geen idee wat je bedoeld...
Wel weer een vraag. als je vars wilt gebruiken in je class.. moet je dan alle vars die je gebruikt eerst aangeven bovenaan de class? of is dit niet nodig? of is dit niet nodig, maar wel de nette manier om iets te doen?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.