properties declareren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 22:27:21
Quote Anchor link
Een hele simpele vraag puur uit nieuwsgierigheid. Hoe declareer jij je class properties. Via de __construct method of rechtstreeks?

1) via __construct

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
class MyClass
{

  private $my_property1;
  private $my_property2;

  public function __construct() {
    $this->my_property1 = '';
    $this->my_property2 = array();
  }


?>


of

2) rechtstreeks

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
class MyClass
{

  private $my_property1 = '';
  private $my_property2 = array();

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:10:31
 
Wouter J

Wouter J

04/03/2012 22:32:53
Quote Anchor link
Heb je toch al een keer eerder gevraagd?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 22:34:36
Quote Anchor link
Ja, maar ik wil het even nogmaals in de groep gooien om wat meer meningen te peilen.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

04/03/2012 22:40:19
Quote Anchor link
Ik doe het persoonlijk via de __construct, enkel doe ik het alleen wanneer het een array() of een waarden is staat. Wanneer de string leeg is niet. Ik vind dit persoonlijk ook netter, je maakt eerst een lege string aan en geeft daarna de waarden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 22:45:07
Quote Anchor link
@Tom: thanks. Dus als het een lege string is doe je het niet? Maar een niet gedeclareerde property is niet hetzelfde als een lege string he. Volgens mij is die namelijk null. Waarom declareer je dan wel een array en niet een string?
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

05/03/2012 10:58:18
Quote Anchor link
Omdat de string standaard geen array is, en wel standaard leeg is.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/03/2012 12:25:38
Quote Anchor link
Bij voorbeeld ...
Als je iets teruggeeft dat een array hoort te zijn, kan je dat rechtstreeks in een foreach steken.

Als je die property al initieert als lege array, krijg je geen warnings. anders moet je telkens opnieuw controleren met is_array (of zoiets)
Gewijzigd op 05/03/2012 12:26:43 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/03/2012 12:28:20
Quote Anchor link
Kris, maar houdt dat dan in dat je alleen arrays zou moeten initieren? En lege strings niet? Of is het netter om lege strings ook te initieren?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/03/2012 13:09:38
Quote Anchor link
Stel dat $test->waarde geen initiele waarde krijgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  $test
->waarde .= 'Hello'; // geeft een notice
  foreach ($test->waarde as $val) {  // geeft een warning
   ...
?>


Een notice is minder erg dan een warning; maar ja ... of dat een goed argument is ...

Initieer ze gewoon allemaal. Lijkt me simpeler, veiliger en meer overzichtelijk.
Zelfs al is het soms overkill.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/03/2012 13:11:29
Quote Anchor link
okeej, thanks :D

Maar nog even terugkomend op mijn begin-vraag. Initiëren via de construct of rechtstreeks?
Gewijzigd op 05/03/2012 13:13:56 door Ozzie PHP
 
Pim -

Pim -

06/03/2012 00:50:27
Quote Anchor link
Ik doe het bij een statische waarde in de declaratie, dan kan je het mooi extenden. Dynamische waarden natuurlijk via de constructor, dan kan je Dependency Injection toepassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 06:20:33
Quote Anchor link
Oké, thanks.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/03/2012 08:05:39
Quote Anchor link
Ik doe het meestal gewoon direct, zie niet echt in waarom je zou wachten tot in de __construct().
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 08:15:28
Quote Anchor link
Raoul, vandaar ook mijn vraag. Veel mensen doen het direct, maar eigenlijk schijnt dit niet "netjes" te zijn. Je hoort het vanuit de contruct te doen.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/03/2012 17:49:23
Quote Anchor link
Dan snap ik niet echt waarom het niet net zou zijn, kan iemand dit uitleggen?
 
Wouter J

Wouter J

06/03/2012 18:12:37
Quote Anchor link
Zoals je misschien wel weet is PHP heel soepel met heel veel script regels, denk aan arrays, types, enz, en ook met OO is PHP soepel.

Als je echt wilt kijken hoe je OO moet schrijven moet je kijken hoe C objective of JAVA het doet. En daar zie je dat je de properties niet direct kan declaren. Daar moet je de constructor voor gebruiken.
De constructor is ook eigenlijk bedacht voor die dingen, het klaar maken van de klasse voor gebruik.

PHP geeft er dan weer zijn eigen soepele draai aan en accepteert direct declaren, maar echt goed is dit dus niet.

Natuurlijk, je mag het gebruiken als je in PHP script, want PHP laat het niet voor jan doedel toe, maar strict genomen niet. En daarom noemen we dit 'niet netjes'. Het mag, en ik doe het ook vaak, maar als je vanuit een JAVA/C-objective ooghoek naar de code kijkt zul je het fout vinden.
 
- Raoul -

- Raoul -

07/03/2012 14:14:55
Quote Anchor link
Direct declareren mag in Java wél.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.