properties declareren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 22:27:21
Quote Anchor link
Een hele simpele vraag puur uit nieuwsgierigheid. Hoe declareer jij je class properties. Via de __construct method of rechtstreeks?

1) via __construct

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
class MyClass
{

  private $my_property1;
  private $my_property2;

  public function __construct() {
    $this->my_property1 = '';
    $this->my_property2 = array();
  }


?>


of

2) rechtstreeks

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
class MyClass
{

  private $my_property1 = '';
  private $my_property2 = array();

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:00:49
 
Wouter J

Wouter J

04/03/2012 22:32:53
Quote Anchor link
Heb je toch al een keer eerder gevraagd?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 22:34:36
Quote Anchor link
Ja, maar ik wil het even nogmaals in de groep gooien om wat meer meningen te peilen.
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

04/03/2012 22:40:19
Quote Anchor link
Ik doe het persoonlijk via de __construct, enkel doe ik het alleen wanneer het een array() of een waarden is staat. Wanneer de string leeg is niet. Ik vind dit persoonlijk ook netter, je maakt eerst een lege string aan en geeft daarna de waarden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/03/2012 22:45:07
Quote Anchor link
@Tom: thanks. Dus als het een lege string is doe je het niet? Maar een niet gedeclareerde property is niet hetzelfde als een lege string he. Volgens mij is die namelijk null. Waarom declareer je dan wel een array en niet een string?
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

05/03/2012 10:58:18
Quote Anchor link
Omdat de string standaard geen array is, en wel standaard leeg is.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/03/2012 12:25:38
Quote Anchor link
Bij voorbeeld ...
Als je iets teruggeeft dat een array hoort te zijn, kan je dat rechtstreeks in een foreach steken.

Als je die property al initieert als lege array, krijg je geen warnings. anders moet je telkens opnieuw controleren met is_array (of zoiets)
Gewijzigd op 05/03/2012 12:26:43 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/03/2012 12:28:20
Quote Anchor link
Kris, maar houdt dat dan in dat je alleen arrays zou moeten initieren? En lege strings niet? Of is het netter om lege strings ook te initieren?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/03/2012 13:09:38
Quote Anchor link
Stel dat $test->waarde geen initiele waarde krijgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  $test
->waarde .= 'Hello'; // geeft een notice
  foreach ($test->waarde as $val) {  // geeft een warning
   ...
?>


Een notice is minder erg dan een warning; maar ja ... of dat een goed argument is ...

Initieer ze gewoon allemaal. Lijkt me simpeler, veiliger en meer overzichtelijk.
Zelfs al is het soms overkill.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/03/2012 13:11:29
Quote Anchor link
okeej, thanks :D

Maar nog even terugkomend op mijn begin-vraag. Initiëren via de construct of rechtstreeks?
Gewijzigd op 05/03/2012 13:13:56 door Ozzie PHP
 
Pim -

Pim -

06/03/2012 00:50:27
Quote Anchor link
Ik doe het bij een statische waarde in de declaratie, dan kan je het mooi extenden. Dynamische waarden natuurlijk via de constructor, dan kan je Dependency Injection toepassen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 06:20:33
Quote Anchor link
Oké, thanks.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/03/2012 08:05:39
Quote Anchor link
Ik doe het meestal gewoon direct, zie niet echt in waarom je zou wachten tot in de __construct().
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/03/2012 08:15:28
Quote Anchor link
Raoul, vandaar ook mijn vraag. Veel mensen doen het direct, maar eigenlijk schijnt dit niet "netjes" te zijn. Je hoort het vanuit de contruct te doen.
 
- Raoul -

- Raoul -

06/03/2012 17:49:23
Quote Anchor link
Dan snap ik niet echt waarom het niet net zou zijn, kan iemand dit uitleggen?
 
Wouter J

Wouter J

06/03/2012 18:12:37
Quote Anchor link
Zoals je misschien wel weet is PHP heel soepel met heel veel script regels, denk aan arrays, types, enz, en ook met OO is PHP soepel.

Als je echt wilt kijken hoe je OO moet schrijven moet je kijken hoe C objective of JAVA het doet. En daar zie je dat je de properties niet direct kan declaren. Daar moet je de constructor voor gebruiken.
De constructor is ook eigenlijk bedacht voor die dingen, het klaar maken van de klasse voor gebruik.

PHP geeft er dan weer zijn eigen soepele draai aan en accepteert direct declaren, maar echt goed is dit dus niet.

Natuurlijk, je mag het gebruiken als je in PHP script, want PHP laat het niet voor jan doedel toe, maar strict genomen niet. En daarom noemen we dit 'niet netjes'. Het mag, en ik doe het ook vaak, maar als je vanuit een JAVA/C-objective ooghoek naar de code kijkt zul je het fout vinden.
 
- Raoul -

- Raoul -

07/03/2012 14:14:55
Quote Anchor link
Direct declareren mag in Java wél.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.