Punt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »
Joop

Joop

12/09/2004 11:46:00
Quote Anchor link
Ik zie in verschillende tutorials en scripts telkens het punt teken (.) opduiken zonder dat ik nu goed begrijp waarom die 'r nou staat cq gebruikt wordt.

Kan iemand hier iets over zeggen ?

joop.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:25:33
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 12:01:00
Quote Anchor link
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.
 
Jorik

Jorik

12/09/2004 12:10:00
Quote Anchor link
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>
 
Jorik

Jorik

12/09/2004 12:11:00
Quote Anchor link
Dat ding heet geloof ik de operator punt..
 
Joop

Joop

12/09/2004 12:19:00
Quote Anchor link
okay, dat is een voorbeeld.
Ik snap alleen nog steeds niet wat er in je voorbeeld bedoelt wordt.


Joop.
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 12:27:00
Quote Anchor link
@Jorik Berkepasit moet er 100% zeker niet achter.
Die quotes staan voor een tekst dat je ga plaatsen maar je laat het leeg.

//Edit ik ben root geworden :S
Gewijzigd op 12/09/2004 12:27:00 door Bram Z
 
Rick

Rick

12/09/2004 12:57:00
Quote Anchor link
Met een punt kan je meedere gegevens gescheiden houden (ik zeg expres geen variabelen want het kunnen ook constanten en functies zijn)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'hier gewoon wat tekst ' . $var . date('h:m:s') . md5('test');
?>


Je ziet dat je gewoon functies, variabelen, gewone tekst en evt. meer er in kan zetten.
 
Joop

Joop

12/09/2004 13:18:00
Quote Anchor link
Okay, als ik het goed begrijp wordt het voornamelijk bij echo en/of print opdrachten gebruikt.

Bedankt voor de info allemaal.

Joop.
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 13:24:00
Quote Anchor link
Hoeft niet perse, het kan ook in een include of welke functie dan ook gebruikt worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include('/page/'.$page.'.php');
?>


Maar idd je ziet het bijna altijd in een echo of print.
 
Joop

Joop

12/09/2004 15:32:00
Quote Anchor link
Nog ff een laatste vraag, ik zag in een tutor van Bas kregeler de volgende code:

//--- selecteer de naam + leeftijd uit de database
$sql = "SELECT t1.id, t1.naam, t2.leeftijd, t2.tid FROM ";
$sql .= "personen AS t1, leeftijden AS t2 ";
$sql .= "WHERE t1.id = " . $id . " AND t2.tid = " . $id;
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

Hieruit zou ik dus veilig kunnen concluderen dat je met bhv de punt één lange variabele 'sql'krijgt , wat je bv in basic met het plus teken zou doen:
$a=$b+$c ?

Joop.
 
John de Boer

John de Boer

12/09/2004 15:48:00
Quote Anchor link
@Jorik Berkepas
Quote:
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.

Quote:
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>


Beide zijn mogelijk!
Gewijzigd op 12/09/2004 15:50:00 door John de Boer
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 15:48:00
Quote Anchor link
@joop inderdaad
 
Joop

Joop

12/09/2004 15:54:00
Quote Anchor link
kijk, wat ik vandaag allemaal weer leer :-);

Prettig forum overigens, ik ben stom verbaast over de vele goede en snelle reacties, en ik ben zelfs nog niet 1 keer doorverwezen naar een newby site, (is altijd het snelste antwoord op een gewone vraag).

Klasse forum, mag ik nog ff bij je blijven.....

text 'Gordon'
 
Mitch X

Mitch X

12/09/2004 16:43:00
Quote Anchor link
Quote:
Nog ff een laatste vraag, ik zag in een tutor van Bas kregeler de volgende code:

//--- selecteer de naam + leeftijd uit de database
$sql = "SELECT t1.id, t1.naam, t2.leeftijd, t2.tid FROM ";
$sql .= "personen AS t1, leeftijden AS t2 ";
$sql .= "WHERE t1.id = " . $id . " AND t2.tid = " . $id;
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

Hieruit zou ik dus veilig kunnen concluderen dat je met bhv de punt één lange variabele 'sql'krijgt , wat je bv in basic met het plus teken zou doen:
$a=$b+$c ?

Joop.


Tis een afkorting :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$sql
.= $iets;
# is kort voor
$sql = $sql . $iets;
# net als
$var++;
# kort is voor
$var = $var + 1;
?>


Quote:
@Jorik Berkepas
Quote:
Waarscijnlijk bedoel je dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123".$var2;
?>

die punt dient als een schiedings teken tuusen een tekst of variabel. je kan ook dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
="123$var";
?>

Maar dit is niet echt veilig dus sluiten we de quotes en zetten er een punt tussen.

Quote:
Dat voorbeeld van D@rk is toch fout :s ??..

moet het niet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$var
= "123".$var2."";
?>


Beide zijn mogelijk!

Onzin!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?
$var
= "123" . $var . ""; ?>
= onzin, het voegt er niets
aan toe.
Zo zie ik ook weleens :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$page
= "home.php";
include "" . $page . "";
?>

oid, dat heeft dus ook geen zin ...
Gewijzigd op 12/09/2004 16:46:00 door Mitch X
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 16:47:00
Quote Anchor link
Wat ook nog kan, met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$a
= 10;
$a += 12;
echo $a;
?>


krijg je als netjes 22 op het scherm te zien.

@ John de Boer:
Quote:
Beide zijn mogelijk!

Mogelijk wel, maar het is zinloos om er .""; achteraan te plakken. Kost je alleen extra parsetime (al zal het amper te merken zijn of je moet een gigascript hebben, maar toch) en ik vind het er persoonlijk ook niet uitzien.
Het is net zoiets als dat je zegt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$a
= 'hoi';
$b = $a;
$b .= '';
?>


-edit-
Hmm, beetje laat mijn reactie zie ik nu :P
Gewijzigd op 12/09/2004 16:50:00 door dutchcamel
 
Joop

Joop

12/09/2004 16:50:00
Quote Anchor link
understood.
Is wel lastig voor de beginneling dat je op een aantal verschillende manieren tot je doel kunt komen.
En ik ben al zo verstrooid......


-------
Begravenis ondernemer : Mevrouw wat doen we met de as ?
Mevrouw: doe maar in een urn, hij was bij leven al zo verstrooid.
 
Mitch X

Mitch X

12/09/2004 17:07:00
Quote Anchor link
hehe ^^
 
Dutchcamel

dutchcamel

12/09/2004 17:56:00
Quote Anchor link
Toevallig bij het zoeken voor een antwoord op iemand anders' vraag deze link gevonden, links in beeld staan nog allerlei handige links die vooral over van die eenvoudige/simpele dingetjes gaan. Kan wel eens handig zijn:
http://nl2.php.net/manual/en/language.operators.assignment.php
 
Bram Z

Bram Z

12/09/2004 18:07:00
Quote Anchor link
Quote:
-------
Begravenis ondernemer : Mevrouw wat doen we met de as ?
Mevrouw: doe maar in een urn, hij was bij leven al zo verstrooid.


:D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.