Query afhandeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

01/02/2017 13:54:28
Quote Anchor link
Hallo,

Voordat ik een query uitvoer, check ik met mysqli_ping of er nog verbinding is met de database, puur omdat ik dit gewend ben te doen. Maar is dat wel daadwerkelijk nodig? Stel ik wil enkel iemands gebruikersnaam weergeven, hoe kun je dit dan zo efficiënt mogelijk doen? Op dit moment heb ik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if (mysqli_ping($mysqli))
{

    $query =
    "
        SELECT username
        FROM user
        WHERE u_id = "
. mysqli_real_escape_string($mysqli, $_SESSION["user_id"]) . "
    "
;
    
    $result = mysqli_query($mysqli, $query);
    
    if (!(mysqli_errno($mysqli)))
    {

        $user = mysqli_fetch_assoc($result);
?>

            <p>Je bent ingelogd als <strong><?= htmlspecialchars($user["username"]); ?></strong>.</p>
<?php
    }
    else
    {
?>

            <p>Je bent ingelogd als <strong>Onbekend</strong>.</p>
<?php
    }
}

else
{
?>

            <p>Je bent ingelogd als <strong>Onbekend</strong>.</p>
<?php
}
?>


Echter vind ik dit persoonlijk nogal een overkill aan fout afhandeling.

Hoe pakken jullie dit aan?
Gewijzigd op 01/02/2017 13:54:42 door Lord Gaga
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:48:54
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/02/2017 14:06:23
Quote Anchor link
Pingen is alleen nodig in specifieke gevallen, bijvoorbeeld als je de status van een server wilt weten voor een dashboard. Gewoon je query naar de server schoppen en controleren of dat goed gegaan is is meer dan voldoende.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2017 14:12:39
Quote Anchor link
Ikzelf ben meer voorstander van de MySQLi-OO, wat voor Object Oriënted staat.
Hierbij kloon ik de query-functie met extend in een eigen class. Dan kan je zelf bij de query-functie ingebouwde foutafhandeling bouwen:

http://phptuts.nl/view/26/7/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/02/2017 15:16:31
Quote Anchor link
- Ariën - op 01/02/2017 14:12:39:

En lees ook even de reacties :p. Die tutorial is nogal verouderd.

---

De uitvoering van een of meer scripts duurt meestal niet meer dan enkele milliseconden tijdens welke je, voor het uitvoeren van queries, eerst een verbinding maakt met je database. (tenzij je wellicht van persistente connecties gebruik maakt?)

Als de kans bestaat dat in dit (ultra)korte tijdsbestek je database onderuit gaat dan lijkt mij jouw opstelling niet erg stabiel?

Indien de data in je database vrij complex/uitgebreid is (denk aan iets dat doorkan als administratief systeem) en het niet de bedoeling is dat deze door storingen corrupt raakt dan kun je ook al een hoop afdekken door relaties (foreign keys) en indexen aan te brengen en gebruik te maken van transacties (een batch van queries wordt wel, of in het geheel niet, uitgevoerd).

Ik denk dat je er, als je succesvol een verbinding hebt gemaakt, van uit kunt gaan dat je database voorlopig nog wel even bereikbaar is - even afgezien van mogelijk super inefficiënte code (denk aan queries in loops) die je website op de knieën dwingt.

Kun je anders uitleggen waarom het zo super belangrijk is dat je continu een absolute garantie hebt dat je database up is? En, for that matter, dat je hier op een of andere manier blijkbaar niet van uit kunt gaan?
Gewijzigd op 01/02/2017 15:26:38 door Thomas van den Heuvel
 
Lord Gaga

Lord Gaga

03/02/2017 14:02:03
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, ik heb het pingen naar de database weggehaald en check nu enkel of de query is gelukt.

@Thomas Het is niet zo dat ik persé wil dat er een absolute garantie is dat er verbinding is met de database, hoewel ik dit niet erg zou vinden. Ik probeer mijn website gewoon zo goed mogelijk te programmeren, althans, zo ver dat mogelijk is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/02/2017 15:20:44
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 01/02/2017 15:16:31:
- Ariën - op 01/02/2017 14:12:39:

En lees ook even de reacties :p. Die tutorial is nogal verouderd.

Maar ik doel op het extenden van de MySQLi-classe en klonen van de query-method.
Of is dat ook achterhaald volgens jouw?

Verder staat het je vrij om een fork op PHPhulp te publiceren. De tutorial is CC, en je helpt er anderen mee. ;-).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/02/2017 15:55:49
Quote Anchor link
- Ariën - op 03/02/2017 15:20:44:
Maar ik doel op het extenden van de MySQLi-classe en klonen van de query-method.
Of is dat ook achterhaald volgens jouw?

Wat in die tutorial gebeurt, en waar ik in mijn reactie aldaar aan refereer, is dat de mysqli klasse en de mysqli_result klasse min of meer worden gecombineerd in één methode (die er in eerste instantie ook nog eens van uit gaat dat er altijd PRECIES één resultaat is) en dat dat naar alle waarschijnlijkheid niet zo'n fantastische keuze is.

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben helemaal voor het extenden van dit soort klasses in enkele wrappers, maar dan wel graag op de goede manier. Die tutorial slaat op een aantal zeer belangrijke plaatsen de plank gewoon mis.

Om terug te komen op mysqli_ping:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (mysqli_ping()) {
    // hoera, er is een verbinding, maar...
    // ...
    // er is geen enkele garantie dat na deze controle de connectie niet
    // alsnog overlijdt wat het doel van deze controle compleet verslaat :p
    // dus kun je deze controle net zo goed achterwege laten
    // ...

}
?>

Er zijn andere, en waarschijnlijk betere, manieren om de integriteit van je data te waarborgen (zie een vorige reactie).
Gewijzigd op 03/02/2017 15:58:26 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/02/2017 16:06:27
Quote Anchor link
Een voorbeeld zou niet misstaan, over hoe jij een query uit wil voeren met ingebouwde foutafhandeling ;-)
Zo helpen we elkaar tenminste! Jij mag dan wel een hoop ervaring hebben, maar vergeet niet dat er ook beginners hier op het forum zitten.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/02/2017 01:11:56
Quote Anchor link
Nou als je even op het bovenstaande linkje klikt vind je daar een compleet epistel. Is dat niet genoeg?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2017 01:35:30
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 04/02/2017 01:11:56:
Nou als je even op het bovenstaande linkje klikt vind je daar een compleet epistel. Is dat niet genoeg?

Misschien moet je mijn post eens beter lezen, ik heb niks over een epistel gezegd.
Maar je mag het ook achterwege houden, maar dan leert niemand wat in de praktijk. Vergeet niet dat voorbeelden een belangrijk middel zijn om kennis op te doen. Dus hoe zou jij het dan doen om een query met ingebouwde foutafhandeling uit te voeren??
Gewijzigd op 04/02/2017 10:15:26 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/02/2017 14:58:45
Quote Anchor link
Misschien moet je mijn post beter lezen, daar staat namelijk een link naar voorbeeldcode. Het vervolgens uitpluizen van hoe je dit gebruikt moeten mensen zelf maar doen. Je ontdekt niets als je niets probeert.

Daarnaast is een "ingebouwde foutafhandeling" mogelijk niet echt handig. Wanneer je gebruik maakt van een OO-aanpak is het vrij gebruikelijk dat je ook gebruik maakt van try-catch blokken en exceptions. En het hele doel van exceptions is juist een middel om foutafhandeling te kanaliseren / uit te stellen. De foutafhandeling wordt bewust niet ingebouwd maar gedelegeerd naar andere code (in het catch blok).

Ook is de manier waarop je fouten afhandelt afhankelijk van de omgeving. In een ontwikkelomgeving mag de applicatie meestal wel middenin afgebroken worden en de melding op je scherm worden gedumpt. Op een test- of productieomgeving wil je waarschijnlijk een subtielere aanpak waarbij (de output van) fouten worden onderdrukt maar wel ergens worden gelogd zodat je deze terug kunt zien. De implementatie van foutafhandeling is dus ook niet eenduidig.

En om toch een triviaal voorbeeld te geven, hier een reactie die voortborduurt op de eerdere oplossing.
Gewijzigd op 04/02/2017 14:59:48 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2017 13:19:25
Quote Anchor link
Foutafhandeling kan zowel exceptions zijn,als een simpele if-else-statement. En uiteraard ben ik bewust van wat je aan de gebruiker meldt aan foutmeldingen. Zo ga ik heus geen database-details doorgeven en houd het bij een 'technische storing aan onze kant'. Ikzelf gebruik gewoon exceptions in een extended class met een gekloonde query-functie op de MySQLi-classe. Bevalt mij uitstekend.
In test-opstellingen toon ik gewoon wel de foutmeldingen.

Mogelijk kan je bij de foutmelding een hash tonen die intern verwijst naar de error in de log. Mocht een bezoeker zo aardig zijn om de error door te geven aan de techneuten, dan heeft hij voldoende aan de hash, zonder de betekenis te weten, maar de beheerder kunnen dan zo zien bij welke error het hoort.
Gewijzigd op 05/02/2017 13:20:05 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.