Query afhandeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

01/02/2017 13:54:28
Quote Anchor link
Hallo,

Voordat ik een query uitvoer, check ik met mysqli_ping of er nog verbinding is met de database, puur omdat ik dit gewend ben te doen. Maar is dat wel daadwerkelijk nodig? Stel ik wil enkel iemands gebruikersnaam weergeven, hoe kun je dit dan zo efficiënt mogelijk doen? Op dit moment heb ik de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if (mysqli_ping($mysqli))
{

    $query =
    "
        SELECT username
        FROM user
        WHERE u_id = "
. mysqli_real_escape_string($mysqli, $_SESSION["user_id"]) . "
    "
;
    
    $result = mysqli_query($mysqli, $query);
    
    if (!(mysqli_errno($mysqli)))
    {

        $user = mysqli_fetch_assoc($result);
?>

            <p>Je bent ingelogd als <strong><?= htmlspecialchars($user["username"]); ?></strong>.</p>
<?php
    }
    else
    {
?>

            <p>Je bent ingelogd als <strong>Onbekend</strong>.</p>
<?php
    }
}

else
{
?>

            <p>Je bent ingelogd als <strong>Onbekend</strong>.</p>
<?php
}
?>


Echter vind ik dit persoonlijk nogal een overkill aan fout afhandeling.

Hoe pakken jullie dit aan?
Gewijzigd op 01/02/2017 13:54:42 door Lord Gaga
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:55:29
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/02/2017 14:06:23
Quote Anchor link
Pingen is alleen nodig in specifieke gevallen, bijvoorbeeld als je de status van een server wilt weten voor een dashboard. Gewoon je query naar de server schoppen en controleren of dat goed gegaan is is meer dan voldoende.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2017 14:12:39
Quote Anchor link
Ikzelf ben meer voorstander van de MySQLi-OO, wat voor Object Oriënted staat.
Hierbij kloon ik de query-functie met extend in een eigen class. Dan kan je zelf bij de query-functie ingebouwde foutafhandeling bouwen:

http://phptuts.nl/view/26/7/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/02/2017 15:16:31
Quote Anchor link
- Ariën - op 01/02/2017 14:12:39:

En lees ook even de reacties :p. Die tutorial is nogal verouderd.

---

De uitvoering van een of meer scripts duurt meestal niet meer dan enkele milliseconden tijdens welke je, voor het uitvoeren van queries, eerst een verbinding maakt met je database. (tenzij je wellicht van persistente connecties gebruik maakt?)

Als de kans bestaat dat in dit (ultra)korte tijdsbestek je database onderuit gaat dan lijkt mij jouw opstelling niet erg stabiel?

Indien de data in je database vrij complex/uitgebreid is (denk aan iets dat doorkan als administratief systeem) en het niet de bedoeling is dat deze door storingen corrupt raakt dan kun je ook al een hoop afdekken door relaties (foreign keys) en indexen aan te brengen en gebruik te maken van transacties (een batch van queries wordt wel, of in het geheel niet, uitgevoerd).

Ik denk dat je er, als je succesvol een verbinding hebt gemaakt, van uit kunt gaan dat je database voorlopig nog wel even bereikbaar is - even afgezien van mogelijk super inefficiënte code (denk aan queries in loops) die je website op de knieën dwingt.

Kun je anders uitleggen waarom het zo super belangrijk is dat je continu een absolute garantie hebt dat je database up is? En, for that matter, dat je hier op een of andere manier blijkbaar niet van uit kunt gaan?
Gewijzigd op 01/02/2017 15:26:38 door Thomas van den Heuvel
 
Lord Gaga

Lord Gaga

03/02/2017 14:02:03
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, ik heb het pingen naar de database weggehaald en check nu enkel of de query is gelukt.

@Thomas Het is niet zo dat ik persé wil dat er een absolute garantie is dat er verbinding is met de database, hoewel ik dit niet erg zou vinden. Ik probeer mijn website gewoon zo goed mogelijk te programmeren, althans, zo ver dat mogelijk is.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/02/2017 15:20:44
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 01/02/2017 15:16:31:
- Ariën - op 01/02/2017 14:12:39:

En lees ook even de reacties :p. Die tutorial is nogal verouderd.

Maar ik doel op het extenden van de MySQLi-classe en klonen van de query-method.
Of is dat ook achterhaald volgens jouw?

Verder staat het je vrij om een fork op PHPhulp te publiceren. De tutorial is CC, en je helpt er anderen mee. ;-).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/02/2017 15:55:49
Quote Anchor link
- Ariën - op 03/02/2017 15:20:44:
Maar ik doel op het extenden van de MySQLi-classe en klonen van de query-method.
Of is dat ook achterhaald volgens jouw?

Wat in die tutorial gebeurt, en waar ik in mijn reactie aldaar aan refereer, is dat de mysqli klasse en de mysqli_result klasse min of meer worden gecombineerd in één methode (die er in eerste instantie ook nog eens van uit gaat dat er altijd PRECIES één resultaat is) en dat dat naar alle waarschijnlijkheid niet zo'n fantastische keuze is.

Begrijp mij niet verkeerd, ik ben helemaal voor het extenden van dit soort klasses in enkele wrappers, maar dan wel graag op de goede manier. Die tutorial slaat op een aantal zeer belangrijke plaatsen de plank gewoon mis.

Om terug te komen op mysqli_ping:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if (mysqli_ping()) {
    // hoera, er is een verbinding, maar...
    // ...
    // er is geen enkele garantie dat na deze controle de connectie niet
    // alsnog overlijdt wat het doel van deze controle compleet verslaat :p
    // dus kun je deze controle net zo goed achterwege laten
    // ...

}
?>

Er zijn andere, en waarschijnlijk betere, manieren om de integriteit van je data te waarborgen (zie een vorige reactie).
Gewijzigd op 03/02/2017 15:58:26 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/02/2017 16:06:27
Quote Anchor link
Een voorbeeld zou niet misstaan, over hoe jij een query uit wil voeren met ingebouwde foutafhandeling ;-)
Zo helpen we elkaar tenminste! Jij mag dan wel een hoop ervaring hebben, maar vergeet niet dat er ook beginners hier op het forum zitten.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/02/2017 01:11:56
Quote Anchor link
Nou als je even op het bovenstaande linkje klikt vind je daar een compleet epistel. Is dat niet genoeg?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/02/2017 01:35:30
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 04/02/2017 01:11:56:
Nou als je even op het bovenstaande linkje klikt vind je daar een compleet epistel. Is dat niet genoeg?

Misschien moet je mijn post eens beter lezen, ik heb niks over een epistel gezegd.
Maar je mag het ook achterwege houden, maar dan leert niemand wat in de praktijk. Vergeet niet dat voorbeelden een belangrijk middel zijn om kennis op te doen. Dus hoe zou jij het dan doen om een query met ingebouwde foutafhandeling uit te voeren??
Gewijzigd op 04/02/2017 10:15:26 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/02/2017 14:58:45
Quote Anchor link
Misschien moet je mijn post beter lezen, daar staat namelijk een link naar voorbeeldcode. Het vervolgens uitpluizen van hoe je dit gebruikt moeten mensen zelf maar doen. Je ontdekt niets als je niets probeert.

Daarnaast is een "ingebouwde foutafhandeling" mogelijk niet echt handig. Wanneer je gebruik maakt van een OO-aanpak is het vrij gebruikelijk dat je ook gebruik maakt van try-catch blokken en exceptions. En het hele doel van exceptions is juist een middel om foutafhandeling te kanaliseren / uit te stellen. De foutafhandeling wordt bewust niet ingebouwd maar gedelegeerd naar andere code (in het catch blok).

Ook is de manier waarop je fouten afhandelt afhankelijk van de omgeving. In een ontwikkelomgeving mag de applicatie meestal wel middenin afgebroken worden en de melding op je scherm worden gedumpt. Op een test- of productieomgeving wil je waarschijnlijk een subtielere aanpak waarbij (de output van) fouten worden onderdrukt maar wel ergens worden gelogd zodat je deze terug kunt zien. De implementatie van foutafhandeling is dus ook niet eenduidig.

En om toch een triviaal voorbeeld te geven, hier een reactie die voortborduurt op de eerdere oplossing.
Gewijzigd op 04/02/2017 14:59:48 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2017 13:19:25
Quote Anchor link
Foutafhandeling kan zowel exceptions zijn,als een simpele if-else-statement. En uiteraard ben ik bewust van wat je aan de gebruiker meldt aan foutmeldingen. Zo ga ik heus geen database-details doorgeven en houd het bij een 'technische storing aan onze kant'. Ikzelf gebruik gewoon exceptions in een extended class met een gekloonde query-functie op de MySQLi-classe. Bevalt mij uitstekend.
In test-opstellingen toon ik gewoon wel de foutmeldingen.

Mogelijk kan je bij de foutmelding een hash tonen die intern verwijst naar de error in de log. Mocht een bezoeker zo aardig zijn om de error door te geven aan de techneuten, dan heeft hij voldoende aan de hash, zonder de betekenis te weten, maar de beheerder kunnen dan zo zien bij welke error het hoort.
Gewijzigd op 05/02/2017 13:20:05 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.